03

1K 23 10
                                    

Pov Liv
"Met Liv" neem ik de huistelefoon op "hey Liv met Jan, is je vader er?" "Ja hij is er, hij is wel druk bezig met de duiven maar ik zou hem even geven" zeg ik vriendelijk.

"Pap, Jan aan de telefoon" ik geef mijn vader de telefoon en loop weer terug het huis in. Ik hoor dat mijn vader me naar binnen volgt "ja klopt die mis ik nog, ik stuur Liv wel even langs" hoor ik m'n vader zeggen. Met opgetrokken wenkbrauw draai ik me om en kijk hem aan. Hij negeert me volledig "ja ik stuur Liv" "pardon?" Zeg ik als hij de telefoon neerlegt. "Dat kun je wel even doen voor mij toch?" "Nou vooruit" zucht ik, glimlachend kijkt hij me aan en hij gooit de autosleutels naar me toe. "Ik zou wel even een klein mandje voor je pakken" "ja graag" ik volg hem naar de schuur waar hij me een mandje geeft. "Weet je nog waar hij woont?" "Ja dat weet ik wel" knik ik "tot zo" zegt hij en ik stap in de auto.

Ik parkeer de auto en loop naar de voordeur waar ik de bel indruk. "Liv?" Hoor ik Donny verbaasd zeggen "eh ja ik moest een duifje komen halen" "oh eh kom binnen" hij stapt opzij en ik loop langs hem heen naar binnen.

"Oh goed zo Donny je hebt Liv al binnengelaten" Jan komt vanaf buiten naar me toegelopen. "Ik zou het duifje even pakken" ik knik en blijf bij Donny binnen wachten. "Aangezien vandaag mijn laatste dagje hier is en we elkaar waarschijnlijk niet zo snel meer tegenkomen kan ik je mijn nummer wel geven?" Donny kijkt me ongemakkelijk aan "dan kunnen we eens afspreken, gewoon als vrienden" "eh ja tuurlijk hier is mijn telefoon" ik geef hem mijn telefoon en Donny typt wat op mijn telefoon.

Net als Donny zijn nummer heeft ingetypt komt Jan terug met het duifje in zijn handen. "Zou ik hem in het mandje doen of doe je het zelf?" Jan kijkt me vragend aan. "Oh maakt niet uit ik kan het ook hoor" glimlach ik "agh ik doe het wel gewoon" hij lacht even en stopt het duifje in het mandje. "Wil je nog wat drinken?" "Nee dank u wel, ik moet Justin straks nog even helpen" "oké is goed" glimlacht Jan. "Donny kun jij haar even uitlaten?" "Ja tuurlijk" "nou bedankt voor het belletje" "geen probleem ik zie je wel weer" Jan kijkt me vriendelijk aan en ik knik even.

"Nou we appen wel" zegt Donny en ik knik "ik spreek je wel weer" glimlach ik. Donny slaat zijn armen om me heen en ik doe hetzelfde bij hem.

"Hier pap je duifje" ik geef hem het mandje "dankjewel" zegt m'n vader en ik glimlach even. "Liiiiiv" hoor ik m'n broer roepen "ja?" "Kun je helpen met m'n kleren?" "Jaja ik kom al" lachend loop ik naar boven.

"Zou ik deze broek met dit shirt aandoen of deze broek met dit shirt?" Vragend kijkt hij me aan "wat ga je doen?" "Uiteten met iemand" "ehm dan die broek met dat shirt" glimlach ik. "Is het een meisje?" "Misschien" "ja dus" hij zucht even en kijkt me dan serieus aan "ja oké het is een meisje maar als jij nog even wacht met de jongens. Pap zei dat je het wel goed kan vinden met één of andere Donny?" "Ja goed vinden als vrienden" rol ik met m'n ogen en ik laat me achterover op zijn bed vallen. "Jaja" "ja echt waar hoor" "ja ik geloof je" lacht hij "zo klinkt het niet" "ga m'n kamer maar uit ik ga me omkleden" en hij trekt z'n broek al uit. Zuchtend sta ik op en loop naar de deur, ik haal mijn telefoon uit mijn zak en stuur Donny even een berichtje.
Ik: Hey Donny, ik ben Liv X

"Veel plezier grote broer" glimlach ik als hij op het punt staat te vertrekken "dankjewel kleintje" "hey zo klein ben ik nou ook weer niet" "ja dat maakt niet uit" lacht hij. "Je bent raar wist je dat?" "Jij bent het raarst" "aardig van je" "weet ik" hij geeft me een kus op m'n voorhoofd en loopt het huis uit.
Donny: oh hey Liv hoe gaat het?
Ik: ja goed met jou?
Donny: ook goed
Ik: mooi
"Liv kun je me helpen?" "Ja ik kom eraan" ik leg m'n telefoon weg en loop naar de keuken waar m'n vader zit. "Kun je even helpen met de duiven een druppel geven tegen de luizen?" "Ja is goed" ik doe schoenen aan en loop met m'n vader naar buiten.

"Zou Justin nou eindelijk zijn ware vriendin gevonden hebben?" Vraagt m'n vader als hij een duifje uit de mand haalt. "Nou ik hoop het, misschien gaat hij dan wat minder vaak uit" zeg ik en als het duifje drie druppels gehad heeft gooit m'n vader hem het hok weer in.

"Wanneer moet je weer de duiven inkorven?" "Ehm morgen is er de laatste oefenvlucht" ik knik en geef het duifje die hij vast heeft weer drie druppels.

Om een uur of acht komt Justin thuis en hij loopt gelijk door naar boven. Ik sta op van de bank en loop ook naar boven. "Hoe was het?" Vraag ik als ik zijn kamer binnenval "gezellig" "en verder? Hebben jullie gezoend? Of zijn jullie een stel?" "Nee Liv we hebben niet gezoend en we zijn geen stel nog meer vragen?" Lachend kijkt hij me aan. "Ja, waarom zijn jullie geen stel?" "We willen elkaar eerst beter leren kennen, weet je nu genoeg kleine?" "Nee nog niet, vindt je haar leuk?" "Ja best wel" "awh wat schattig" grinnik ik.

"Kom je zaterdag bij m'n wedstrijd kijken?" Vragend kijkt Justin me aan "eh ja is goed" "wanneer heb jij een danswedstrijd dan?" "Eh over twee weken als het goed is" "bewaar wel een kaartje voor mij eh?" "Ja komt goed" lach ik. "Ik ga gamen doe je mee met een potje voetbal?" "Eh ja is goed maar ik ben Ajax" "is goed" lacht hij en hij start zijn PlayStation op.

"Je wordt steeds beter hoor" lacht Justin, hij heeft net de 2-1 gemaakt. "Ja dankje denk ik" "misschien moet je een keer gaan oefenen met iemand" "met wie zou ik gaan moeten oefenen dan?" "Ja weet ik niet, ik weet niet met wie je allemaal bevriend bent" "oh misschien kan ik een keer met Donny oefenen" "behalve met hem" zucht hij "je kent hem niet eens, hij is super aardig" "hoe oud is hij?" "Achttien" "oh dat is in ieder geval één ding wat me geruststelt" "Jus je moet niet zo zeuren hoor" zuchtend kijk ik hem aan "ik bescherm je gewoon" "wat niet nodig is" "het is mijn taak" "niet die van mam en pap" "pff dan niet." "Ik ben achttien ik kan best voor mezelf zorgen" "je zou altijd mijn kleine zusje blijven" "blijf je dan je hele leven zo overbezorgd?" "Als je wat ouder bent misschien niet meer" "laten we verder spelen ik ben klaar met dit gesprek" hij knikt en we beginnen aan de tweede helft.

Ik maak een foto via snapchat van onze uitslag, het is uiteindelijk 3-1 geworden. Misschien moet ik nog een beetje oefenen. Even later krijg ik een berichtje van Donny.
Donny: je kan altijd bij mij oefenen met FIFA ;)
Ik: hahahaha dat is aardig van je
Donny: ik ben ook heel aardig :p met wie speel je?
Ik: weet ik :) met Justin
"Met wie app je?" "Oh met iemand" "en wie is die iemand?" "Dat gaat je niks aan." "Hey geef terug" zeg ik als hij m'n telefoon heeft afgepakt. "Donny" zucht hij en hij geeft m'n telefoon terug.
Donny: je vriendje?
Ik: ja
Ik: nee, sorry Justin is m'n broer en hij pakte m'n telefoon af net
Donny: geeft niet :) heb je nog meer broers of zussen?
Ik: Nope alleen Justin en jij?
Donny: ik heb een broertje Rody
Ik: ah leuk
"Justin je bent m'n vriendje niet sukkel" "voor Donny wel nu" "niet want ik heb de waarheid al verteld" hij zucht luid en ik loop zijn kamer uit.

De duif die ons verbond (voltooid)Kde žijí příběhy. Začni objevovat