06

983 27 4
                                    

Pov Liv
Donny: wil je met mij, Vasa en Appie mee dagje strand?
Ik: mag Sara dan ook mee?
Donny: ik vraag het even aan the boys
Donny: ze mag mee, Vasa en Appie mogen je echt!
Ik: ik mag hun ook! Maar wat spreken we af?
Donny: ehm 12:30 bij Vasa
Ik: is goed tot vanmiddag X
Donny: tot vanmiddag X

"Oh Liv ik ben zo blij we gaan gewoon naar Vaclav zijn huis" "jemig Sara je moet echt niet zo doen als hun erbij zijn hoor" lachend kijk ik haar aan.

"Hey Liv en jij moet vast Sara zijn" zegt Vasa als hij de deur opendoet "hey Vasa" zeg ik en hij geeft me een knuffel. "Dat klopt ik ben inderdaad Sara" "leuk je te leren kennen in ben Vaclav maar noem me maar Vasa, kom verder dames" hij stapt opzij zodat wij erlangs kunnen. "Loop maar verder hoor" hoor ik Vasa achter me zeggen en ik doe de woonkamerdeur open waar Donny op de bank zit. "Heeeeey Liv" Donny staat met een grote glimlach op van de bank "heeeey Donny" lachend geef ik hem een knuffel. "Ehm Don dit is Sara, Sara dit is Donny."

"Noemde je me nou Don?" Verbaast kijkt Donny mij aan nadat hij Sara een hand heeft gegeven. "Ehm ja niet goed?" "Oh jawel hoor maar zo heeft nog nooit iemand mij genoemd" lachend aait hij over m'n hoofd. "Ah Donny stop" lachend pak ik zijn handen vast. "Oké tortelduifjes zo kan die wel weer" Vasa kijkt ons vermakelijk aan "Vasa we zijn beste vrienden niks meer niks minder" ik kijk hem serieus aan en hij knikt. Dan gaat de bel en loopt hij weer naar de deur.

"Hey Liv" "oh hey Appie" Glimlachend kijk ik hem aan "ik ben Sara" zegt ze en ze steekt haar hand uit "Appie, leuk je te ontmoeten" "ook leuk om jou te ontmoeten" "nou zullen we gaan dan?" Vasa kijkt ons vragend aan. We knikken en lopen naar buiten. "Met wie z'n auto gaan we erheen?" Vasa kijkt naar de auto's van Donny en die van m'n vader die ik heb meegenomen. "Mij maakt het niet uit, ik wil best rijden" "mij maakt het ook niet uit" zegt Donny "oké ik rij wel" offer ik mezelf op. De jongens knikken en lopen achter me aan naar de auto.

"Jullie vechten zelf maar uit wie waar gaat zitten ik bemoei me er niet mee" ik doe de kofferbak open en laat iedereen zijn spullen erin gooien. Zelf ga ik achter het stuur zitten "ik mag voorin want ik ben het oudste" hoor ik Donny zeggen en ik grinnik even. "Prima maar ik ga niet in het midden" hoor ik Appie nu "best ik ga wel in het midden" hoor ik Sara zeggen en even later zitten ze allemaal.

Als we een plekje hebben leggen we onze spullen er neer en de jongens trekken gelijk hun shirt uit en sprinten met een bal het water in. "Oh Liv kijk hun spieren man" hoor ik Sara zeggen en ik grinnik even. "Je staart een beetje" lach ik, ze zet snel haar zonnebril op en smeert zichzelf snel in met zonnebrand crème.

"Komen jullie ook het water in?" Donny loopt naar ons toe. "Ja ik kom wel even" ik sta op en leg m'n zonnebril weg. Sara staat ook op en loopt met ons mee naar het water. "Ah dat is koud man" zeg ik als ik langzaam het water in loop. "Stel je niet zo aan Liv" lacht Sara die er al tot haar nek in ligt. "Ik stel me niet aan" Vasa spetter wat water naar me toe, ik gil zacht en ren het water uit. "Liv kom op" lacht Donny en hij komt naar me toegelopen "het is gewoon koud oké?" Donny slaat zijn natte, koude arm om me heen en we blijven even naar het water kijken.

"Vasa als Liv het water inkomt moet je haar niet nat spetteren oké?" "Oké, sorry Liv" "oh geeft niet hoor" glimlachend kijk ik hem aan. Langzaam loop ik met de arm van Donny om me heen naar het water. Opeens bukt Donny en een paar seconden later heeft hij me vast in een bruidshouding. Hij loopt het water in en ik voel de bui al hangen. "Awh kijk hoe schattig ze zijn" hoor ik Sara zeggen. Ik besluit maar net te doen alsof ik niks hoor en het water komt steeds meer omhoog. "Kun je me alsjeblieft neerzetten?" Smeek ik "nee sorry Liv" hij heeft een vermakelijke glimlach op zijn gezicht.

"Oké nu ben ik wel gewend" lach ik als het water al tot m'n schouders komt en Donny me nog steeds in bruidshouding heeft. "Oké dan laat ik je los" hij laat inderdaad m'n benen los en meteen voel ik het zeewier. "Ugh ik haat zeewier" "klim maar op m'n rug" lacht Donny en dat laat ik me geen twee keer zeggen. Zodra hij m'n benen vastheeft begint hij terug te lopen naar Vasa, Appie en Sara.

"Hier is geen zeewier meer Liv" zegt Donny als hij nog maar tot z'n middel in het water staat. "Oké dankje" ik spring van z'n rug en ga naast hem lopen. Het warme zonnetje schijnt op onze ruggen en al pratend lopen we het laatste stukje nog even naar de rest.

"Goh zijn jullie ook eindelijk weer terug?" "Ja Donny moest me weer zover meenemen" lachend kijk ik hem aan. "Ik breng je zo nog een keer hoor" "doe maar niet" "doen jullie mee om hoog te houden in het water?" Vasa kijkt ons allemaal vragend aan. "Nee dankje ik kan het niet" "ik ook niet" zegt Sara en ze komt naast me staan. "Wat doen jullie voor sport dan?" Vraagt Appie "dansen" antwoorden Sara en ik in koor. "Dat wil ik wel eens zien" Vasa kijkt ons grijnzend aan "over twee weken hebben we een wedstrijd" "wij komen kijken, wat voor dag is het?" "Vrijdag" "Liv jij appt me het adres wel door toch?" Donny kijkt me met een dat-doe-je-toch-wel blik aan "Ja hoor als jullie echt willen komen" "natuurlijk wil ik m'n beste vriendin zien dansen"

"Gaan jullie maar even hooghouden dan gaan wij wel even in de zon liggen" Sara knikt instemmend. Ik ga eerst nog even door m'n knieën zodat ik tot m'n nek in het water kom. Ik gooi m'n hoofd nog even naar achter zodat de rest van m'n haar ook nat wordt en dan loop ik het water uit en ga nog even met m'n handen door m'n haar.

Pov Donny
"Het is jammer dat Liv en Sara m'n type niet zijn maar man dat zag er sexy uit" hoor ik Vasa zeggen. Ik kijk Vasa aan en Appie en ik schieten beide in de lach. "Het zag er inderdaad niet verkeerd uit maar uit jouw mond klinkt het toch wel grappig" lach ik en Vasa trapt de bal naar me toe die ik lachend naar Appie schiet.

"Maar heb je Liv nog op der mond gepakt?" "Jongens kom op tuurlijk niet, we zijn beste vrienden laat het los" "oké oké we stoppen" Vasa schiet lachend de bal naar Appie.

"Ze kunnen wel goed dansen" zegt Appie uit het niets, onbegrijpelijk kijk ik hem aan en hij knikt naar het strand waar Liv en Sara wat danspasjes doen. Als ze weer neerploffen beginnen wij te klappen en verbaasd kijken ze om "zeg alsjeblieft dat jullie dit niet zagen" Liv haar wangen beginnen rood te kleuren. "Jammer Livvie we zagen het" lach ik "ah waarom? Wacht noemde je me nou Livvie?" "Ja het klinkt wel leuk" zeg ik snel. "Laten we opdrogen, dan kunnen we daarna naar huis"
Pov Liv
"Bedankt voor de gezellige middag meiden" zeggen de jongens als ze voor het huis van Vaclav uitstappen. "Ja jullie ook bedankt" glimlach ik. Ze lopen het huis in en dan komt Sara naast me zitten en rij ik naar haar huis.

De duif die ons verbond (voltooid)Where stories live. Discover now