01

1.1K 28 4
                                    

Pov Liv
"Zou ik je wegbrengen pap?" Vraag ik als de duivenmanden vol met duiven in de auto staan. "Ja is goed" zegt hij, ik stap in de auto en start de motor. "Ik ben blij dat je niet zoals Justin elke vrijdag gaat stappen" zegt hij als ik de oprit af rij. "Ach ik snap het wel, nu is hij nog jong" zeg ik "ja maar je broer is al twintig hoor" "ja nou dan kan je nog prima uit" lach ik.

"Oh Liv kun je even binnenkomen? Ik heb nog een klusje voor je" zegt m'n vader als hij de duivenmanden uit de auto pakt. "Ja is goed dan zet ik even de auto weg hoor" zeg ik, hij knikt en ik parkeer de auto aan de overkant van de weg.

"Liv zou jij de koelkasten willen vullen? De kratten drinken met de flesjes staan in de keuken maar die kun je wel tillen toch?" Vraagt m'n vader als ik de zaal in kom. M'n vader is barman dus is altijd druk bezig "eh ja is goed" zeg ik, ik bekijk de eerste koelkast en zie dat de cola bijgevuld moet worden. Ik loop naar de keuken en pak een kratje, ik ga door m'n knieën en haal eerst de koude flesjes eruit en zet er wat lauwe voor in de plaats. Als er genoeg flesjes bijgekomen zijn zet ik de koude flesjes ervoor en ga naar de volgende koelkast.

"Donny help dat arme kind is met tillen" hoor ik Jan zeggen, wie is Donny nou weer vraag ik mezelf af. Ik loop de keuken uit en zie een blonde jongen staan. "Hey moet ik helpen?" Vraagt hij "je mag helpen als je wilt" zeg ik, hij pakt het kratje over en als zijn vinger mijn vinger raakt voelt het een beetje ongemakkelijk. Hij zet het kratje neer en steekt zijn hand uit "ik ben Donny" zegt hij "hey ik ben Liv" glimlach ik. "Leuk je te leren kennen" zegt hij "insgelijks" zeg ik "en wat moet er nu gebeuren?" "Nou de koude flesjes moeten eruit en als de lauwe er instaan moeten de koude flesjes er weer voor" zeg ik, hij knikt en knielt bij een helft van de koelkast. Ik kniel neer bij de andere helft en help hem de koude flesjes eruit te halen. Ik pak een flesje en hij pakt precies dezelfde waardoor zijn hand op die van mij ligt "oh sorry" lacht hij "het geeft niet" zeg ik en ik voel mezelf blozen. Ongemakkelijk haalt hij zijn hand weg en gaat hij verder met de andere flesjes.

"Wat doe je hier eigenlijk? Ik heb je nog nooit eerder gezien hier" "ik ben met m'n opa mee, ik ben dit weekend bij ze alleen moet ik morgen nog even voetballen en jij? Wat doe jij hier?" Vraagt hij "oh ik breng m'n vader meestal weg en soms haal ik hem dan ook weer op" zeg ik en hij knikt.

"Was dat de laatste koelkast?" Vraagt Donny "ja als het goed is wel, bedankt voor het helpen" "graag gedaan" glimlacht hij. "Pap ik ga weer naar huis als je opgehaald moet worden bel je maar" zeg ik als hij eraan gelopen komt "is goed meisje bedankt voor het helpen" "bedank Donny maar" glimlach ik. Ik pak m'n tas en loop achter de bar vandaan "doei allemaal" zeg ik, ik krijg wat doei's terug en dan loop ik door naar buiten.

"Hey Sara" zeg ik als ik voor haar deur sta, "hey kom binnen" zegt ze en ze duwt de deur open. "Zullen we morgen naar jong Ajax en de A1 kijken? Misschien zijn er nog wat leuke jongens" grijnst ze "Sara alsjeblieft" lach ik "wil je alsjeblieft mee?" "Oké oké vooruit" zucht ik "thanks Liv" zegt ze en ze trekt me in een knuffel. Ik heb niks tegen voetbal hoor en ik kijk wel eens naar het eerste van Ajax en naar het Nederlands elftal maar de jeugd interesseert me niet zo veel. "Oh Saar als m'n vader belt moet ik hem wel even ophalen want m'n moeder is niet thuis" "oh oké" zegt ze en ze zet een film op.

"Wil je nog wat drinken?" Vraagt ze "ja graag, maar hoe laat moet ik bij jou zijn morgen?" "Uhm het is een kwartier rijden met de auto dus doe maar om kwart over elf en dan zijn we een halfuur van te voren" zegt ze vanuit de keuken. "Je doet wel je Ajax shirt aan hoor" zegt ze als ze de kamer inkomt "ja rustig maar" lach ik en ze ploft naast me neer met een bak chips.

"Met Liv" zeg ik als ik m'n telefoon opneem "hey Liv kun je me ophalen?" Hoor ik m'n vader vragen "eh ja tuurlijk zijn er nog veel mensen?" "Nee er is niemand meer en ik ben bijna klaar met opruimen" "oké dan kom ik eraan tot zo" zeg ik en hij hangt op. "Ik moet gaan Saar tot morgen" zeg ik "oké tot morgen" zegt ze en ze loopt nog even mee naar de deur.

"Hey pap" zeg ik als ik het gebouw inloop "hey was het leuk bij Sara?" "Ja hoor" glimlach ik "nog even dit opruimen dan kunnen we gaan" zegt m'n vader en ik knik.

"Oh pap ik ga morgen met Sara mee naar jong Ajax en de A1" zeg ik als we in de auto zitten "oh leuk, heeft ze je eindelijk meegekregen?" Lacht hij "hey ik ben al eens eerder mee geweest hoor maar ik ga liever naar het eerste van Ajax dat weet je" lach ik. "Ja dat weet ik, wij moeten ook snel weer een keertje naar Ajax" "oeh ja het wordt wel weer eens tijd" glimlach ik "dat dacht ik ook, zou je moeder al thuis zijn?" "Ik weet het niet, ik ben niet thuis geweest."

"Weetje waar dochterlief morgen heengaat?" Vraagt m'n vader als we thuiskomen en m'n moeder op de bank zit. "Nee?" "Het is niks bijzonders" lach ik. "Ze gaat met Sara naar jong Ajax en de A1" "ah wat leuk, hoe laat moet je bij Sara zijn?" "Kwart over elf dus ik ga slapen" zeg ik "is prima slaap lekker meisje" zegt m'n vader "welterusten" zegt m'n moeder en ik geef ze allebei een kus op hun wang.

De duif die ons verbond (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu