08

930 24 4
                                    

Verrassing! Aangezien ik toch al klaar ben met het schrijven van dit boek een extra update voor jullie. Fijne dag en succes allemaal.
Pov Liv
"Hey kind hoe was het met Donny gister?" "Oh gezellig hoor" glimlachend loop ik langs Sara naar binnen. "Zullen we morgen naar de bios?" "Ik ga met Donny, zijn ouders, broertje en een vriend van zijn broertje naar het dolfinarium in Harderwijk dus ik kan niet I am so sorry" "geeft niet veel plezier" "dankje maar donderdag kan ik wel" "oké donderdag dan" knikt Sara.

"Naar welke film wil je eigenlijk?" "Pitch perfect twee" "oké dat vind ik goed" ze grinnikt even en gaat verder met m'n nagels rood lakken.

"Hoe gaat het tussen Melissa en Justin?" "Eh I don't know. Justin is zo gemeen hij wou Donny helemaal ontmoeten enzo en toen zei ik ja dat komt vanzelf wel. Nou toevallig was dat de volgende dag en Melissa ontmoet ik waarschijnlijk pas als ze een relatie hebben" "ja dat is de macht van een grote broer gelukkig heb ik een klein broertje. Alleen vindt dat kleine broertje jou leuk" "wat?" "Shit dat mocht ik niet zeggen, dit heb je niet gehoord oké?" Ze kijkt me angstvallend aan en ik knik langzaam. Op dat moment gaat de deur van Sara haar kamer open en staat Bastiaan in de deur opening. "Hey Liv" "ehm ja hey" zeg ik ongemakkelijk en ik krijg een trap van Sara onder tafel. "Wat doe je hier?" Vraagt Sara "oh even hallo zeggen dus ik ga weer" ik knik en hij loopt Sara haar kamer weer uit.

"Waar was die trap goed voor?" Vraag ik boos als Bastiaan weg is. "Je moet normaal doen net zoals voordat ik het je per ongeluk vertelde" "ja ik weet niet of ik dat wel kan" "je moet wel Liv alsjeblieft" "het is ongemakkelijk oké?." "Dat snap ik maar probeer het" "hoe moet ik ooit nog rustig bij je kunnen slapen?" "Dat kun je want dan ben ik gewoon de hele tijd bij je" "straks heeft hij s'nachts naar me gekeken toen ik sliep de vorige keer toen ik bij je bleef slapen" "kom op Liv doe alsjeblieft normaal" "oké oké ik ga m'n best doen maar geef me wat tijd" ze knikt en glimlacht zwakjes naar me.

"Oh meiden gaan jullie morgen nog naar de film?" Vraagt Bastiaan als we beneden drinken komen halen. "Nee ik ga wat met een jongen doen dus ik kan niet" ik krijg een tik op m'n arm en ik kijk Sara met een dodelijke blik aan. "Hij moet weten dat er geen kans is dat we bij elkaar komen" fluister ik. "Oh heb je een vriendje?" "Nee dat niet" hij knikt en gaat verder achter z'n PlayStation.

"Ik wil niet dat m'n broertje liefdes verdriet heeft" "oh kom op hij is veertien, hij moet gewoon weten dat er geen kans is" "ja dat heb ik hem al een keer gezegd, z'n vrienden vinden je ook leuk" "ah kom op Sara waarom vertel je me dit?" "Ik dacht dat je het wel zou willen weten" "ja een stelletje pubers zijn verliefd op me" "sorry Livvie of mag alleen Donny je zo noemen" ze geeft me een knipoog en ik sla zachtjes tegen haar schouder.

"Liv ik geef zaterdag m'n feest en jij mag ook komen als gezelschap voor Sara want die moet opletten. Het is een dans feest dus trek een leuk jurkje aan die je ook zou dragen als je uitgaat" Bastiaan kijkt me glimlachend aan als ik op het punt sta te vertrekken. "Ja ik zou erover nadenken" "Liv kom voor mij alsjeblieft, ik kan nooit een hele avond met een stelletje veertien en vijftien jarige die net het zoenen hebben uitgevonden overleven" "ik moet het zoenen nog ontdekken" Bastiaan kijkt zijn zus een tikkeltje boos aan. "Best maar ik denk niet dat ik zo'n jurkje ga aandoen" "doe het voor mij ik ben de jarige job" "ik ga er misschien over na denken" hij knikt en loopt weg.

"Ik ga echt niet zo'n jurkje aantrekken bekijk het maar" "ook niet als ik het doe?" Ze kijkt me smeekend aan en ik schud m'n hoofd. "We praten hier nog wel over" "prima" ik geef Sara een knuffel en stap op m'n fiets.

"Hey kleine hoe was het bij Sara?" "Oh ja wel gezellig" "mooi" ik knik en loop naar de keuken waar ik een glas water inschenk. "Wat doet oom Mark hier?" "Ja is eerder terug van z'n uitzending" ik ren naar buiten en als m'n oom me ziet staat hij snel op van z'n stoel en trekt me in een omhelzing. "Je bent prachtig" "dankuwel" glimlachend kijk ik hem aan na de knuffel. "Hoe zit het met de jongens? Ze liggen zeker aan je voeten" "nou nee hoor en anders zorgt Justin er wel voor" "hij doet al veel werk voor je vader dus" ik knik lachend en ga bij ze op de loungebank zitten.

"Hoe laat moest je morgen ook alweer bij Donny zijn?" "Tien uur mam" "Donny?" "Donny is m'n beste vriend geen zorgen u heeft niks gemist" "oh dan is het goed" lacht m'n oom. "Wat is je broer binnen aan het doen? Zeker met zijn vriendin appen of heeft hij die niet?" "Hij zegt dat hij geen vriendin heeft maar hij is al wel een paar keer wat gaan doen met een meisje" "roep hem is"

"Justin kun je even naar buiten komen? Oom Mark wilt je wat dingen vragen" "ik kom eraan" ik loop weer terug naar de tuin waar ik weer naast m'n vader op de loungebank ga zitten.

"Ah Justin hoe gaat het met de meiden?" "Wel goed denk ik" "ik hoorde dat je een meisje op het oog hebt" "oh ja naja er is een meisje die ik wel zie zitten ja" hij ploft op een stoel naast m'n oom. "Wanneer ga je haar vragen dan?" "Ja dat weet ik nog niet" "je hebt wel een foto toch?" "Ja Justin laat is een foto zien" glimlachend kijk ik hem aan.

"Oh dat is wel een mooi meisje" knik m'n oom "ze is inderdaad mooi, wanneer ga je haar nou voorstellen aan mij?" "Zodra jullie elkaar tegen komen als ik erbij ben" ik rol met m'n ogen en een zucht verlaat mijn mond. "Maar je valt dus op brunettes Justin?" Hij knikt "en Liv dan val je op jongens met bruin haar?" "Nee ze heeft liever blond" Justin kijkt me met een geamuseerde glimlach aan. "Dat klopt" ik zet snel een glimlach op en laat het er zo echt mogelijk uitzien.

"Liv staat Ajax er een beetje goed voor of is het seizoen nog niet begonnen?" "Ja Ajax staat na één wedstrijd eerste" "ben je al op de foto met Daley Sinkgraven geweest?" "Eh ja met de opendag ben ik met hem op de foto geweest" "hij vroeg niet je nummer?" "Nee tuurlijk niet" lach ik. "Hoe oud is hij eigenlijk?" "Dit jaar twintig geworden" "dat is te oud voor je Liv" bemoeid Justin er zich mee. "Rustig ik ben niet verliefd op hem hoor" "dan is het goed, kom kleine laten we gaan koken" ik knik en loop achter Justin aan naar de keuken.

De duif die ons verbond (voltooid)Where stories live. Discover now