DENİZ-6.BÖLÜM

5.6K 297 96
                                    

Parti çok güzel geçmişti. Şu Burak çok eğlenceli çocuktu. Hepimizi güldürmüştü. Yarın okul var diye eve erken gitmiştik. Yaz tatili yakın olduğu için ders işlenmiyorduk ama 10 günlük devamsızlığımı bitirmiştim. Okula gitmek zorundaydım. Okuldan sonra Olcay'la denize mi gitseydim acaba? Tabi ya Olcay ile Cansu'nun arasını yapacaktım. Denize Cansu'da gelsin. Hatta Berke, Mert ve Burak'ta gelsin. Berke'yi aradım.

"Yarın okul çıkışı denize gidiyoruz."

"Gecenin birinde aramanın sebebi bu mu cidden?"

"Tabiki. Mert, Burak, Cansu ve sen geliyorsunuz."

"Bilmiyorum bakarız."

"Bakarızı falan yok gidiyoruz."

"Off uyuyorum Dora."

"Lütfen gidelim. Nolur."

"Tamam başımın belası tamam! Saat kaçta?"

"12'de okuldan çıktığımıza göre saat 1'de."

"Tamam. Yattım. İyi geceler." telefonu kapattı. Niye ilk o telefonu kapatıyordu ki.

En iyisi şimdiden plaj çantasını hazırlamaktı sabah yapmaya üşeniyorum. Mavi ve şeker pembesi renkleri karışımındaki plaj çantamı aldım. İçine güneş kremi, gözlük gibi şeyleri koydum. Çantamı kenara koyup yarın giyeceğim bikinimi ve beyaz plaj elbisemi çantanın üzerine koydum. Olcay'a söylemeden yine iş yapmıştım. Bu sefer beni cidden öldüreceti. Kapısını tıklatıp içeri girdim. Telefonuyla uğraşıyordu. Kafasını kaldırıp baktı. Gözlerimi devirdim.

" O telefonda ne buluyorsun gerçekten anlamıyorum."

"Sen ne buluyorsan bende onu buluyorum."

"Ben dizi izliyorum Olcay."

"Bende dizi izliyorum Dora ama senin gibi vampir dizileri izlemiyorum. Doctor Who' yu izliyorum."

"İğrenç! O diziyi nasıl izlersin. 2 sezon oynayan kızı aldılar paralel dünyaya koydular. Bir daha görüşemiyeceklermiş. Bla bla bla."

"Dora ne söyleceksen söyle artık dedi gözlerini devirerek.

"Yarın denize gideceğiz. Sende gelmek istiyorsan gel." kabul etmese zorla götürecektim zaten böyle sormamda sorun yoktu sanırım.

"Kim kim gidicez?"

"Partidekiler işte."

"Derya olacak mı yani?"

"Derya kim be!" diye cazgırlaştım. Cansu gelecek mi diye sormalıydı. Ne biçim Olcay. Kendimi bir an Nurella gibi hissetmiştim ya neyse.

"Siyah saçlı kız vardı ya hani?"

"Gelir belki. Geliyor musun gelmiyor musun?"

"Tamam geliyorum. Okul çıkışı değil mi?"

"Evet. İyi geceler." dedim öpücük atıp kendi odama geçtim. Işığı söndürüp yatağıma yürümeye başladım. Masaya ayağımı vurunca çığlık atmamak için dişlerimi sıktım. Serçe parmağıma elveda...

•••••••
Sabah ölü gibi kalktım. Tamam okulu icad ettin. İyi hoşta ne diye bu saatte? Üniformamı 30 dakikada giyinmiştim sanırım. Çünkü bir kolumu geçirip mola veriyor 5 dakika yatıyordum. Annem mutfaktan benim odaya terlik atıp duruyor her uykumda beni kaldırıyordu. O terlikleri nasıl tutturuyor merak ediyordum doğrusu. Anne olunca özel güç falan mı veriyorlar? Sonunda kıyafetleri giyince aynaya baktım. O saçları şimdi kim tarayacak? Saçımı anormal bir topuz yaptım. Evet adı anormal ne var bunda. Gözlüklerimide taktım. Aslında gözlerim bozuk olduğu için takmıyordum. Okuma gözlüğüydü ama zeki gösteriyordu ehehe. Çantamı omuzuma atıp mutfağa gitim çikolata kutusunu elime aldım. Kaşığı daldırıp bolca çikolatayı ağzıma tıktım. İşte bu muhteşem.

Arkadaş Mı Didin?Where stories live. Discover now