♡Amuda Kalkmak♡

2.4K 49 2
                                    

Amuda kalkmak pek çok kişi için imkansızmış gibi görünsede, disiplinli bir çalışma ile sizde amuda kalkabilirsiniz. Tabi ki, amuda kalkmanın belirli aşamaları bulunmaktadır ve biraz sabırlı olmak gerekmektedir. Bu aşamalar sırasında dahi vücudunuzdaki değişimi gözlemleyebilir, farklılıkları hissedebilirsiniz.

Amuda Kalkmanın Faydaları

Denge : Amuda kalkmanın faydalarından bir tanesi oldukça iyi bir vücut dengesine sahip olmanıza yardımcı olmaktır. Amuda kalkma hareketi boyunca (başlangıç - duruş - bitirme) vücudunuzu kontrol etmeniz ve odaklanmanız gerekmektedir. Aksi halde harekete başlayamaz, sürdüremez veyahut dengenizi kaybedip kontrolsüz bir şekilde düşebilirsiniz. Bu nedenle her bir adımda vücut kontrolünü çok iyi bir şekilde sağlamanız oldukça önemlidir.

Odaklanma : Denge ve vücut kontrolü için harekete ve kaslarınıza odaklanmanız gerekmektedir. Bu sayede bir süre sonra kaslarınıza daha fazla hakim olabileceğinizi göreceksiniz. Bu durum günlük hayatınızda da kaslarınıza odaklanmanıza ve hareketlerinizi daha kontrollü bir şekilde yapmanıza yardımcı olacaktır.

Esneklik : Özellikle vücudunuzun arka tarafında kalan tüm kasların ve karın kaslarınızın esnekliğinin artmasına yardımcı olur.

ç - Kuvvet : Amuda Kalkmak, vücudumuzdaki hemen hemen tüm büyük kasların çalışmasına ve güçlenmesine yardımcı olur. Amuda Kalktığınız zaman kol, omuz, sırt ve göğüs kaslarınız vücut ağırlığınızı destekler.

Kas hakimiyeti : Amuda kalkma sırasında hareketin başından sonuna kadar vücudunuzda bulunan büyük ve küçük kaslar üzerinde hakimiyetinizin artmasına yardımcı olur. Bir süre sonra ister hızlı ister yavaş bir şekilde amuda kalkabilir ve siz istediğiniz zaman hareketi sonlandırabilirsiniz.

Arkadaşlar ben arada sırada yapıyorum bu hareketi ama tam başımın üstünde duramıyorum tabiki.Ama artırdıkça onu da yapabilirim sanıyorum.Sizde boş zamanlarınızda yapabilirsiniz gerçekten eğlenceli :)

Zayıflamak Bence Zor Değil.Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin