~37~

1K 65 1
                                    

"Čau zlatí." Pozdravila Thea do telefonu. Volala tátovi aby nás vyzvednul.
"Jojo, už jsme tady. Přijedeš pro nás?" "Dobrá, my počkáme." "Papa."
"Tak co? Za jak dlouho přijede?" Zeptala jsem se.
"Za chvilku. Je asi deset minut cesty daleko."
"Dobrá, tak to ještě stíhám zavolat Eli."
"Jo, to jí zavolej ať ví, že jsi v pohodě." Usmála se a já hned vytáhla z kapsy mobil a vytočila jsem Eliinino číslo.

"Ahoooj!"
"Ahoj Ell, tak už jsme na letišti a táta pro nás za deset minut přijede."
"To jsem ráda, že už jsi konečně v Anglii.... není vám zima?"
"Čekáme ve vnitř takže v pohodě."
"Aha aha. Já jdu teď pro Kate k její  kamarádce a pak jdu ještě pozdravit bráchu tak už musím končit. Dej mi vedět kdybych ještě nebyla doma až přijedeš."
"Jasné. Tak zatím."

                            ***

*později večer*
"Tak rodino," Promluvil táta když jsme všichni spolu s Theou seděli kolem stolu. "jsem strašně rád, že tu u sebe můžu mít konečně nějakou ženu, která mě podrží, že můžu mít dvě šťastné dcery a z toho ta starší si našla přítelkyni a spolu se připravují na společný život... no abych to neprotahoval, doufám, že vám nebude vadit když jsi uděláme trošku netradiční Vánoce. Už jsme o tom mluvili a myslím, že je to celkem dobrý nápad. Thea vám to všechno vysvětlý a na zítra to všechno krásně připravíme." Hned jak domluvil jsme se všichni pustili do naší večeře kterou nám připravila Thea.

                         ***

Thea nám po večeři vysvětlila jak to chodí v Česku na Vánoce. Bylo to o dost jiné než u nás.
Měsíc dopředu se peče cukroví, což my jsme neudělali ale Thea nějaké upekla a přivezla. A v den Vánoc se jen připravuje na sváteční večeři a celou oslavu Vánoc. Thea prý moc nedodržuje tradice ohledně jídla a podobně ale dělá vše tak jako to dělala když slavila Vánoce s rodiči.

                           ***

*24.prosince*
Ráno jsme všichni vstali v 9 hodin. Thea už uklízela v obýváku a táta jel někam pro stromeček. Já s Kate jsme dostaly od táty za úkol najít ozdoby ale Thea nás hned vyhnala, že přivezla svoje. Takže jsem s Kate čekala na další povely. Eli si skočila ještě pro něco do města a přišla až v půl jedenácté.
"Tak, stromeček je nazdobený. Všude naklizeno a oběd taky hotový. Večeře se dodělává a Ježíšek potvrdil, že dorazí i k nám." Usmála se Thea na Kate.
"Takže si dáme oběd? Mám strašný hlad." Kate si pohladila břicho.
"Jasné." Potvrdila Thea.

Po obědě jsem se šla koukat s Eli do mého pokoje na nějaký film co dávají v Česku na Vánoce. Byla to nějaká komedie, jmenovalo se to S tebou mě baví svět a byla to fakt sranda. Když jsme to dokoukaly lehli jsme si spolu a na hodinu a půl (možná víc) jsme si odpočinuly. Vzbudila nás až Thea když nám šla oznámit ať se jdeme trošku upravit. Bylo pět hodin odpoledne a vždy před večeří se u Thei doma chodili všichni umýt, upravit a obléknout do svátečních šatů.

Po tom co jsem se byla vykoupat jsem si na sebe oblékla své nové šaty. Samozřejmě černé. Šla jsem se v nich ukázat Eli.
"Tak co na to říkáš?" Roztáhla jsem ruce aby si Ell mohla prohlédnout mé šaty.
"Wow. Strašně ti sluší."
"Myslíš?"
"Jasný. Příjde ti to divný?"
"Jo... jsem zvyklá na zimní svetry a pyžamové kalhoty."
"Ale moc ti to sluší."
"Děkuju. Tobě taky." Podívala jsem se na její šaty. Horní díl byl černý a sukně byla šedá s černými květinami. Kolem pasu měla černou stuhu zavázanou v zadu.
"Dík."
"No, myslíš, že už je připravená večeře?"
"Asi jo. Už je dost hodin." Usmála se na mě a dala mi pusu na tvář. Zadívala se mi do očí. "Vypadáš opravdu šťastná."
"Taky, že jsem." Chytila jsem jí za ruku. "Miluju tě."

                             ***

Všichni jsme si sedli ke stolu a trapně jsme se na sebe podívali.
"Ráda bych si připila na naše úspěchy a na zdraví." Thea zvedla do ruky sklenici se šampaňským. Všichni ostatní jsme také uchopili naše sklenky a přiťukli jsme si.
Po večeři jsme poslali Kate do pokoje, že musí Ježíšek donést dárky. Nanosili jsme všichni dárky pod stromek a zavolali jsme Kate. Ta přiběhla ke stromečku a při pohledu na všechny ty dárky otevřela pusu.
"Bacha ať ti tam něco nevlítne." Zasmála jsem se.
"Tak, nejmladší rozdává dárky." Oznámila Thea a Kate si hned sedla k dárkům a začala je rozdávat. Bylo jich fakt hodně. Tento rok byl Santa, teda Ježíšek fajt štědrý.

Po tom co jsme to všechno rozbalili jsme si vzali k televizi cukrový a pustili jsme si nějaké filmy. Ležela jsem opřená o Theu a cítila jsem, jako bych měla mámu. Cítila jsem se jako bych měla zas rodinu.

OnaKde žijí příběhy. Začni objevovat