~8~

2.6K 134 8
                                    

Festival byl tu. Nemohla jsem tomu uvěřit. Stály jsme zrovna uprostřed stanového městečka a zamykaly jsme si stan "Tak co nás čeká jako první?" Zeptala se Eli.

"Dneska hrajou Asking Alexandria, Of Mice & Men a Muse. No a další hromada kapel, které ani neznám." Dnešní den byl dobře naplněný a tak jsme se nejprve prošly po celém festivalovém parku aby jsme zjistily kde co je. Koupily jsme si takové ty roztomilé čelenky s květinami a nějaké pití, bylo totiž strašné vedro. Dále jsme se zastavily u skate parku kde se jezdily nějaké závody. Pak jsme si šly sednou do odpočinkové zóny kde byl přístup k internetu. Zavolala jsem tátovi.
"Ahoj tati!!"
"Ahoj zlatíčko! Tak jak se vám tam líbí? Povídej přeháněj." všechno jsme tátovi pověděla a on nám popřál krásný zbytek dovolené. Zeptaly jsme se ho i na to jak doma přežívají, řekl ale jen to že to jde jako po másle. Grace je v pořádku a nemá žádné problémy s těhotenstvím a Kate moc nezlobí.

Hned po rozhovoru s tátou jsme šly na náš první koncert. Asking Alexandria. Bylo to úžasný! První řada! Měla jsem z toho husí kůži. Moje pocity po koncertě byly nepopsatelné stejně jako mé pocity při koncertě. Měla jsem vyřvané hlasivky ale to mi vůbec nevadilo, stálo to totiž za to. Eli chytila trsátko od Bena. Byla z toho hrozně šťastná a já byla zas šťastná z toho, že byla šťastná ona. 
"ROSIE JÁ TĚ TAK STRAŠNĚ MOC MILUJU!" Eli mi po skončení koncertu skočila kolem krku.
"Já tebe TAKY ZLATO!" Zakřičela jsem. "Tak jak se těšíš na další koncert?" Šťouchla jsem do ní.

Další koncert byli Of Mice & Men. Eli je úplně miluje. Já taky ale Eli prostě víc. Je to snad jejich největší fanynka. (Když už Eli poslouchá nějakou kapelu tak je automaticky jejich největší fanynka. Má skoro od každé oblíbené kapely skoro všechny jejich trika a stejně tak je to s CDéčky a vinylovými deskami. Její sbírku procházím strašně ráda a miluji když si společně pouštíme její oblíbenou hudbu.)

Zase jsme byly skoro v první řadě a když přišly na stage Eli se rozplakala. Ječela z plných plic a když začali hrát zpívala úplně každou písničku co hráli od začátku do konce, slovo od slova. Bylo to úžasné, Eli i OM&M na mě udělali skvělý dojem a já měla hlasivky ještě více vyřvané. A opět jsme chytily trsátko! Byly jsme s Eli asi nejšťastnější pár na celém festivalu.

"Nezajdeme si pro něco k jídlu? Stejně teď nehraje nikdo koho by jsme znaly nebo chtěly vidět."
"Dobře." Rozhodly jsme se že si dáme nějaké české jídlo v nějaké české hospodě, když už jsem si posledně dávaly večeři v čínské restauraci.

Zašly jsme do hospody která se jmenovala 'U Zlaté husy'. Objednaly jsme si Kofolu. Je to něco jako cola ale takové jiné. Moc mi to chutnalo. A k jídlu jsme si dala bramborové knedlíky se špenátem a vepřovým masem. Eli si objednala svíčkovou s knedlíky. Bylo to strašně dobré. Česká kuchyně je vynikající.

Po obědě jsme si šly lehnout na chvíli do odpočinkové zóny. Čekaly jsme až budou hrát Muse. Ti hráli až někdy před půlnocí a tak jsme si šly poslechnout ještě nějaké české kapely například John Wolfhooker, kteří mě velice ohromili. Byli skvělý! Stále jsme ale měly strašně moc času do koncertu Muse a tak jsme si šly sednout do herní zóny kde se hráli různé hry. Byla to sranda. Seznámily jsme se tam s Adamem a Veronikou. Jsou to češi ale uměli dobře anglicky tak jsme si dobře popovídali. Oba mají dost podobný hudební styl jako já a Eli. A oni také čekali na koncert Muse. Říkali, že jim česká hudba nevadí ale radši než aby si je šli poslechnout si počkají v této zóně s námi.

Při povídání s nimi čas utíkal mnohem rychleji. Zjistili jsme, že jsou kamarádi a že je Adam gej. Dali jsme si na sebe kontakty aby jsme se když tak mohli sejít večer nebo další den.

Muse. Nadešel čas jejich obrovského koncertu na který přišlo neuvěřitelné množství lidí. Tentokrát jsme nebyly úplně ve předu ale pořád jsme stály v první polovině. Bylo to nádherný! Zahráli všechny hity a i písničky z jejich nového alba. Moc jsme si to užily.

Po koncertě jsme se stavily ve stánku s tričky kapel. Bastille tam měli svá nové trička tam jsme si je hned koupily a šly jsme do stanového městečka.

Uložily jsme se a Eli mě políbila na dobrou noc. "Děkuju ti za všechno." Zašeptala a zabalila se do spacáku.
"Nemáš za co." V duchu jsme se usmála (byla už tma takže kdybych se usmála stejně by to nebylo vidět)

Eli už usnula ale já ještě byla vzhůru protože jsem přemýšlela o tom jak oslavíme její narozeniny. Bylo mi jasné, že půjdeme na další koncerty ale co jinak? Jak jí mám popřát? Co ji mám říct ráno? Všechno to přemýšlení mě uspalo. Byl to krásný den.

OnaKde žijí příběhy. Začni objevovat