13. kapitola-Vraj dvojité rande

9.6K 735 69
                                    

Wolfie:

Otočila som sa za hlasom. Od prekvapenia som otvorila ústa. Tohto som tu vážne nečakala. Ako sa dozvedel, kde sme? Prečo sem vôbec prišiel? Pozrela som späť na Kate a Justina. Moja kamarátka celá očervenela a zahanbene odvracala od prichádzajúceho zrak. Justin zaťal ruku v päsť. 

Čakala som, že sa stretnem s Albusom alebo s jeho idiotským bratom a tajne som dúfala, že Jason si to rozmyslel a vrátil sa. Ale ani jeden z nich neprišiel.

„Fred?" oslovila chlapca za sebou.

Venoval mi úsmev a hodil sa vedľa mňa, takže som nemohla odísť. Objednal nám ďalšie pivo a hľadel na Kate, ktorá stále uhýbala pohľadom a snažila sa odtiahnuť od Justina.

„Netušil som, že vy dvaja niečo medzi sebou máte," začal Fred a pozrel na Katinho slizkého spoločníka.

Justin sa zaškľabil a opäť objal Kate majetnícky okolo pliec. Víťazne sa pozrel na Freda a krátko sa zasmial. Kate sa striasla a s nechuťou pozrela na Adamsa. Otvárala ústa, no Justin ju predbehol:

„Tak trochu," odvetil.

„Nič spolu nemáme!" zavrčala Kate.

„Sme na prvom rande," stále sa vyškieral Justin.

„Tiež poslednom," zamrmlala. Justin jej poznámku buď zámerne ignoroval, alebo ju naozaj prepočul. 

„Zjavne byť s tebou nechce," pokračoval Fred.

„Čo ty o tom môžeš vedieť?" odvrkol Justin.

Kate ma pohľadom prosila o pomoc. Zahryzla som si do pery. Musíme sa odtiaľto dostať. Chcelo by to perfektnú výhovorku, ale napadli mi iba samé hlúposti, ako:

a) Počuj, Justin, Kate musí ísť rýchlo do hradu, lebo si zabudla hygienickú vložku.

b) Justin, Kate nie je už z toho piva dobre. Asi sa čoskoro zosype. Musíme ísť.

c) Justin, je nám to ľúto, ale Kate má snúbenca!

„Je mi z teba zle, Adams," pokrčil Fred nosom.

„Donútiť dievča, aby šlo s tebou na rande? To je úbohé. Aj na teba."

„Keby nechcela, povedala by nie," mykol Justin plecom.

„Keby chcela, prečo by sa teraz tvárila akoby sedela v blízkosti dementora? Vieš, aká je Kate citlivá na klebety a rozhodol si sa zahrať divadielko pred celým Rokfortom, aby keď ťa odmietala vyzerala, ako mrcha. No, ja nedovolím, aby si ňou manipuloval!" zasyčal Fred.

Prekvapene som zažmurkala. Wau! Fred Weasley teda vie prekvapiť. Kate tiež konečne zdvihla k nemu zrak. Mäkko sa na neho usmiala. Fred jej úsmev opätoval.

Justin zavrčal a odrazu pobozkal Kate na líce. Stuhla. Fredovi očerveneli uši a videla som, že ruky zaťal v päsť. On je vážne zamilovaný do mojej kamarátky. Teraz ma už vážne nikto nepresvedčí o opaku!

Kate sa vzápätí otočila a Justinovi Adamsovi vylepila zaucho až mu na líci ostal odtlačok jej ruky. Ten sa šokovane na ňu pozrel a chytil sa za boľavé líce.

„Stačilo!" zasyčala.

„Vidím, že som prišiel práve včas!" zasmial sa niekto za mnou až som nadskočila.

„P-Potter?" vykoktala som prekvapene.

„Prepáčte, že meškám. Pivo máte či objednám?"

„Čo ty tu robíš?!"

„Myslel som, že nakopávať zadok tu bude Fred alebo Malfoyová. A ono je to nakoniec Blueová? Šikovné dievča. Vidíš, Fred? Vravel som ti, že sa dokáže o seba postarať," prehodil Potter veselo. A vzápätí si sa pristavili aj Jack Shaw a Valeria. Dobre, teraz som už úplne mimo. Čo sa to tu, u Dumbledora, deje?

„Kate, prečo si tu vlastne s Adamsom? Prehrala si stávku? S kým si sa stavila? S Malfoyovou? Áno, ona vie byť krutá, ale myslel som, že ste kamarátky," vyzvedal Potter.

„Krutá som k ľuďom, čo si to zaslúžia," zavrčala som na Pottera a kútikom oka som sledovala aj Adamsa.

„Ty a čerstvo možno aj Adams ste na tej listine," zavrčala som a venovala som pohľad nováčikovi, ktorý sľuboval krutú a pomalú smrť, ak ublíži mojej kamarátke.

„Poviem ti to priamo, Adams. Kate si donútil, aby šla s tebou von, ale to sa viac nestane. Ak ešte raz čosi podobné urobíš, ak ju budeš tlačiť do niečoho, čo sama nechce alebo jej nebodaj ublížiš, budeš mať čo dočinenia so mnou!"

„Radšej ju neprovokuj, ona je schopná všetkého. A žiaľ ja ti nepomôžem. Kate mám celkom rád. Takže možno budem po prvýkrát na strane s Malfoyovou a myslím, že Fred to tiež tak nenechá. A keď sa pozrieš okolo, Adams, Kate má veľa priateľov," žmurkol Potter.

Adams sa prudko postavil zo stoličky. Premeral si nás znechuteným pohľadom a bez slov odišiel. Od nášho stola sa ozval víťazný pokrik.

„Ďakujem! Ďakujem vám všetkým. Vážim si to," usmievala sa na nás šťastne Kate.

„To nestojí za reč," očerveneli Fredovi uši a rozpačito si pošúchal plece.

„Sme predsa tvoji priatelia. Nenecháme ťa v štichu," hrabo drgla Valeria do Kate. Usmiala som sa a potom pozrela na Freda. Veľmi rada im trošku dopomôžem. Je mi jedno, že Fred Weasley je bratranec a veľmi dobrý kamarát s tým idiotom Potterom. Ak má moju kamarátku úprimne rád a dokáže sa o ňu postarať, budem na ich strane.

„Tvoje pozvanie musím odmietnuť, Fred, ale ďakujem."

Potom som sa otočila na kamarátku.

„No, Kate stretneme sa v izbe. Ja si ešte niečo potrebujem vybaviť s Potterom. Nechcem ťa tým teraz zaťažovať, na dnešok máš drámy asi až dosť. Valeria mi s tým pomôže, a aby to bolo fér alebo naopak extrémne nefér voči Potterovi, Jack sa tiež pridá. Fred, ty tu zostaň, chcel si predsa to pivo," usmievala som sa a ťahala ostatných navyše preč.

„Ale-?" začala Kate protestovať, keď si uvedomila môj zámer, pričom bola celá červená. Iba som na ňu sprisahanecky žmurkla.

„To je v pohode. Potom sa porozprávame. Majte sa," sľúbila som a už som mizla vonku, pričom som dvoch šiestakov ťahala za sebou a Valeria šla hneď za nami.

„Ale ja som chcel ísť na ďatelinové pivo," zaskučal Potter. Dala som mu po hlave a pohoršene zavrtela hlavou.

„Prestaň sa správať ako decko! Si slepý? Tí dvaja nás tam nepotrebujú. Chcú byť spolu sami!" zdôraznila som posledné dve slová. Pottera osvietilo a vydal zo seba známe ahá!

Valeria s Jackom za mnou vybuchli do smiechu.

„A čo my? Ideme už späť na hrad alebo ešte niekam?" 

Bolo mi jedno kam. Len nie do Troch metiel! Treba dopriať Fredovi a Kate zaslúžené súkromie. Poďakujú mi neskôr.

Nakoniec nás Valeria s Jackom zatiahli do nejakého kníhkupectva. Odišla som s dvoma knihami, zatiaľ, čo Valeria so siedmimi a Jack s piatimi. Potter len nechápavo krútil hlavou. Zamieril do obchodu s metlami a my za ním. Obdivovala som najnovší model a s túžbou sa dotýkala rúčky. Potter po nej tiež priam slintal. 

Prekvapivo sme sa spolu celkom dobre zabavili. No z mysle sa mi aj tak nevymazalo varovanie. Len tak odišiel s Kelly. Nechal ma tam. Išiel za inou. A to sa mi rozhodne nepáčilo.




Aloha! Hola!

Opäť nová kapitola. Kratšia, ale to hádam nevadí :D Kto očakával Freda? :D Adams dostal pekne na frak a Kate zase trošku súkromia. Wolfie dobre urobila, keď ich nechala osamote, však? Aký je Váš názor na tých dvoch? :3 Muchas gracias za všetky reads, votes a komenty. Ste úžasní, mi amors! ♥                             *CleoDeFuego*

Really, Potter?! {Harry Potter, next generation}Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora