Hoofdstuk 6

69 9 0
                                    

Het was alweer vrijdag. De week gaat snel als Kate bij je is. *tringgg* Ah, dat zou haar net zijn. Ik stond op van de bank en liep naar de deur. 'Supriseee!!' Wattè?! Er werd een ijsje in me gezicht geduwd. Ik hoorde voor me keihard gelach. 'Hahaha ik haha moest je toch hahaha een ijsje geven!' Kwam er met veel moeite uit Kate's mond. 'Ik krijg je nog wel' bromde ik. 'Bitterzoete wraak van gisteren toen je me been vastpakte in de zee!!' Toewel ze zo nog helemaal zat te hikken van het lachen pakte ik het hoorntje met het overgebleven ijs van me hoofd en duwde het in haar gezicht. 'Nu staan we kiet.' Al gierend van het lachen liepen we naar de fietsen. Onze moeders hadden een verrassing voor ons en het enige wat wij moesten doen was naar het centrum fietsen, want daar werden we geblindoekt in een auto gezet en reden we ergens heen. We hadden er super veel zin in en het was dan ook onze laatste dag samen. Natuurlijk gingen we elkaar nog wel bezoeken, maar dan zullen we moeten wachten tot onze vakanties op dezelfde datums vielen.

Intussen waren we aangekomen bij het centrum en we hadden afgesproken voor de H&M. Ik zag onze moeders al staan. 'Joehoe hier zijn we!' 'Máhám, ik ben niet blind ofzo ik kijk je recht aan. 'Wacht maar zometeen ga je wel even blind zijn. Kate kom je ook?' Kate stond met haar neus tegen het raam van de etalage gedrukt. 'Mam! Deze tas MOET ik hebben!!' Gilde ze. 10 minuten later had haar moeder haar eindelijk losgekregen en deed haar een blindoek om zodat ze ook niet meer naar al die leuke dingen kon kijken. Ook bij mij werd een blinddoek omgedaan. Het uitstapje gaat beginnen!!!

Ik voelde dat de auto in beweging kwam. 'Ik zie niks.' Klaagde Kate. 'Dat is nou juist de bedoeling gekkie.' Antwoorde ik. Een diepe zucht klonk naast me. 'Waar gaan we heen?' 'Ook dat mogen we niet vertellen.' Zei haar moeder. 'Laten we een spelletje doen.' Zei ik om de ongemakkelijke stilte te doorbreken. 'We raden omste beurten waar we heen gaan en dan overleggen we wat het uiteindelijk word én we mogen vragen stellen aan onze moeders.' zei ik er met een glimlach bij. Onze moeders stemde mee. 'Is het in het water?' Vroeg Kate 'Nope' zeiden onze moeder in koor. Zo vroegen en raden we een tijdje door en we kwamen tot de conclusie dat het iets met schaatsen ofzo moest zijn, want het was niet in het water, niet op het land en we mochten geen zomerse kleding aanhouden omdat dat te koud was. Toen we daarop uitkwamen begon die stilte weer, maar ik deed geen moeite meer om te praten en genoot van het uitzicht... Not😂. Voor me gevoel zaten we al 10 uur in de auto maar uiteindelijk hoorde ik de deuren open gaan. 'Waarom moesten we eigenlijk ook in de auto een blindoek om?' 'Omdat je het al snel zou merken wat we gaan doen zonder blinddoek. 'Ehh mogen we ze nu af doen dan?' 'Ja!' Ik deed mijn blindoek langzaam af en... Wow dit was geen schaatsbaan. Ik keek naar Kate die er net zo verbaast als mij uitzag. Toen begonnen we helemaal te glimlachen. 'Dit word awesome!' 'Je weet nog geeneens wat jullie gaan doen.' Merkte haar moeder droogjes op. We stonden op een berg en hadden uitzicht over het hele dorp en strand en alles. Alleen hier al zitten was geweldig! 'Jullie gaan hang glidingen.'
'Hang wattes?' Zei ik. 'Loop maar mee dan krijgen jullie haarfijn uitgelegd wat jullie gasn beleven vandaag.' Zei mijn moeder met een mysterieuze glimlach. We volgde haar erg alert.

We kwamen uit bij een gebouw waar we in liepen. Er stond een bali met een vrouw erachter. Ze zag er erg vrolijk uit in tegenstelling tot al die andere balimensjes die ik ooit heb gezien. 'Goedemiddag, kan ik jullie ergens mee van dienst zijn?' Ook dit klonk gemeend in de plaats van voorgestudeerd. Mijn moeder nam het woord 'Ook goedemiddag, we willen graag voor 2 personen hang gliden.' 'Dat kan, ik neem aan dat het voor deze meiden is?' Ze keek onze kant op en wij schudde hevig ja. 'Oké komt voor elkaar, als jullie die deur door gaan worden jullie geholpen door mijn collega en jullie ouder kunnen hier blijven wachten, want als jullie gaan kunnen ze voor dat grote raam zitten om daar foto's te maken en natuurlijk gewoon kijken.' Nu werd mijn nieuwsgierigheid wel erg groot: Als we gaan. Wat zou ze daarmee bedoelen? 'Hé dromer kom je nog of blijf je daar voor je uit staren, want anders neem ik graag jou plaats ook nog in.' Riep Kate vanaf een afstandje. Oh, ze stond al bij die deur en ik maakte me uit de voeten om haar in te halen. 'Hèhè, dat dacht ik al.' zei Kate. Ik negeerde haar opmerking en keek met grote ogen naar buiten. Er stonden in allemaal kleuren driehoekige zeilen om het zo maar even te noemen. Met stangen eronder. 'Ik neem de roze!' Gilde Kate enthousiast.

Big Mistake (Dutch)Where stories live. Discover now