Hoofdstuk 3

67 9 0
                                    

Nee, nee, nee dit kon helemaal niet goed zijn. Ik keek even opzij naar Megan, maar die sliep nog gewoon rustig door. Ik herhaalde de tekst wel 10x :

Vannacht om 2 uur naar het strand komen voor het restaurant food paradise. Kom alleen. Als je niet komt kom ik wel naar jou toe.

Ik hield van risico's nemen, maar dit werd me wel echt te veel. Ik besloot om niet Megan wakker te maken en iemand te bellen. Ik klikte me mobiel aan. Het eerste wat ik zag was een watappje van Chad.

Sweet dreams.

Het berichtje was net verzonden. Ik besloot hem te bellen en vertellen over het briefje.
Ik liep zachtjes naar beneden om Megan niet wakker te maken. En belde toen ik op de bank zat.
Ik hoorde 2 keer het gepiep, maar toen werd er wel opgenomen. (C= Chad en L=Lizzy)

C: Gast, ben je gek geworden ofzo waarom bel je in de nacht?! Je weet toch dat ik het morgennacht doe en niet vandaag!
L: Ehm ik ben het Lizzy.
C: ...
L: Ben je er nog?
C: Ja natuurlijk wat is er?
Hij kreeg weer zijn normale stem terug
L: Ik kreeg vanmiddag van een man een briefje.
C: Welke man die ene weer?!
L: Nee, ik weet zeker dat hij dat niet was, maar misschien heeft hij iemand gestuurd.
C: Daar zit wat in, maar vertel wat stond er in het briefje
Ik hield even me adem in en haalde diep adem zodat ik niet in tranen zou gaan uitbarsten
L: Kom vanacht om 2 uur naar het strand voor het food restaurand. Als je niet komt kom ik wel naar jou toe.
C: Verdomme dat is niet niks. Ik kom er gelijk aan.
L: Maar dat kan niet want ik heb een loge.
C: Wacht gewoon buiten dan kom ik er zo aan. Slaapt de loge nog?
L: Ja ze slaapt gelukkig nog, maar ik durf echt niet naar buiten te gaan stel je voor dat...
C: Niet aan denken, weetjewat als de loge toch nog slaapt en we niet te veel lawaai maken kom ik je wel gewoon binnen ophalen, maar ik bel niet aan anders word ze wakker.
L: Oké is goed doeii tot strakjes.

De verbinding werd verbroken. Ik besloot maar wat thee te zetten voor mezelf. Ik pakte het doosje met de zakjes thee en de waterkoker. Ook deed ik een paar lichten aan omdat ik me daarbij veiliger voelde.
Het water was klaar. Ik koos voor het zakje zoethout (pakte ook nog 2 koekjes erbij) en liep terug naar de woonkamer. Ik liet het bijna vallen van schrik toen ik zag dat er ineens een gedaante in het huis stond. Ineens schoot er een hele andere gedachte door me hoofd:

Als ik de thee laat vallen dan komt het kokende water op me benen waardoor ik ga gillen en waarschijnlijk Megan wakker maak. Het was zo'n domme gedachte op zo'n moment, maar ik deed het toch.
Ik zette daarom toch eerst de thee neer op het tafeltje en toen begon pas de paniek toe te slaan. Ik wist niet wat ik moest doen. Slaan of toch gillen. Moest ik iets pakken en hem bewusteloos slaan. Wegrennen of juist in de aanval gaan. Al die gedachtes waren voor niks geweest want toen hij een stap naar voren zette en hij in het licht kwam te staan zag ik wie het was.
Chad! Gilde ik. Je hebt me een hartaanval bezorgt. Hoe ben je binnen gekomen?! Had je niet beter kunnen aanbellen. Ik had je bijna neergeslagen of kokend hete thee over me heen gekregen. Ik moest huilen en hij sloeg zijn armen om me heen. Hij probeerde een poging om te te kalmeren en zei: "Ik had niet aangebeld omdat ik dan die loge wakker zou maken, maar het was een slecht plan want jij hebt het al gedaan." Hij had inderdaad gelijk want ik hoorde gekraak op de trap. En ineens stond ze daar, Megan.

Ze zei eerst slaperig: "Wat was dat voor gegil ik ben er wakker geworden." Maar daarna werder haar ogen groot en gingen de haren op haar armen overeind staan. 'Chad?!!!!!!!' Gilde ze 10x harder dan ik had gedaan. 'Megan?!!!' Schreeuwde Chad verbaast. Hij liet me ineens los waardoor ik struikelde en naar achter viel. "Wat doe jij hier?" Vroeg hij. 'Dat kan ik beter aan jou vragen!' Ik keek een beetje (heel erg) verbaast naar hun tweeën. 'Megan' zei ik zwakjes. 'Hij is me vriendje laat hem.' Dat had ik beter niet kunnen zeggen want ze schreeuwde daarna: "Oh en dan pik je ook nog mijn vriendin in?!" Ze liep naar hem toe en gaf hem een keiharde bitchclap. Even was ik bang dat hij wat terug zou doen, maar in de plaats daarvan stond hij op en liep richting de deur en riep nog na: "Ze is gestoord Lizzy ga niet met haar om!"

Big Mistake (Dutch)Where stories live. Discover now