hoofdstuk 6

27 0 5
                                    

'Sneller!' Sintus rent zo hard als hij kan achter Flow aan. De afstand wordt langzaam steeds kleiner.

'Frodo! Probeer je een beetje te ontspannen!' Ik zie Frodo angstig in elkaar gedoken op het grote paard zitten. Hij kijkt naar achter. Zijn ogen zijn nog groot van de schrik. 'Ik ben bang!' Piept hij. Op dat moment maakt Flow een hele hoge bok en komt slippend tot stilstand.

Frodo ligt op de grond. Snel laat ik Sintus stoppen en ren naar Frodo toe. 'frodo?' Hij kijkt omhoog. 'Ja?' Gale komt bij ons staan. 'denk je dat je kan gaan zitten?' Frodo knikt voorzichtig. 'Oké. Wij helpen je wel. Drie, twee, een.. En tillen maar.' langzaam zetten we Frodo rechtop.

'zo, dat was even schrikken.' Frodo probeert te lachen. Ik denk na. Waarom is Flow op hol geslagen? Ze is super rustig en doet geen vlieg kwaad. 'frodo? Weet jij waarom ze op hol sloeg?' Hij denkt even na. 'Nee. Misschien omdat ik gespannen was, maar anders zou ik het niet weten.'

Hmmm, vreemd. Ik loop naar Flow toe. Misschien had ze heel erg last van een steekvlieg of een ander insect. Flow komt al naar me toe lopen. Ze zit helemaal onder het zweet en ze trilt nog een beetje na. 'Hee lieve Flow.' Ik aai haar. Ze lijkt een beetje te ontspannen en gaat eten. Er lijkt niks aan de hand te zijn met haar.

Het zadel. Ik haal het van haar rug af. Ja hoor. Daar ligt de boosdoener. Een klein scherp takje. Snel haal ik het uit haar rug en gooi het weg.

Ik ben thuis zo slim geweest om de borstels te vergeten, dus ik moet even improviseren. Met een varen en wat bladeren veeg ik Flow droog. Dan pak ik wat water en maak het wondje schoon. Het is niet heel groot, maar wel diep. Thuis moet er maar een zalfje op.

'Zullen we terug gaan?' Gale kijkt me aan. 'We moeten even een zalfje op Flows wondje smeren en haar helemaal schoonmaken.' Ik knik. 'Frodo?' 'Ja, is goed hoor. Maar wie gaat dan op wie?'

'ik ga wel op Flow' stel ik voor. 'dan kunnen jullie op Sintus.'

Ik leg het zadel weer op Flow en ga voorzichtig zitten. Ze lijkt weer helemaal rustig en de weg naar huis verloopt zonder problemen. Thuis borstelen we de paarden grondig en maak ik het wondje nog eens extra goed schoon en doe er ontsmettingsmiddel in.

'Dat ging soepel.' ik kijk waar de stem vandaan komt. En ja hoor, daar staat Droom. Hij kijkt me tevreden aan.

'Echt?' Ik ben verbaasd. het ging juist helemaal niet goed! 'Ja. Je hebt het goed gedaan, ondanks dat het niet helemaal volgens planning ging.' Ik kijk naar Droom, niet volgens planning? 'Oké, ik leg het even uit. Maar vertel niks tegen Frodo of iemand anders. Ik heb expres een doorn onder het zadel gelegd. Zo hoopte ik Frodo te kunnen laten schrikken zodat hij jullie niet meer aardig zou vinden.'

Mijn hoofd tolt. Droom heeft Flow expres pijn gedaan? En waarom zouden wij geen vrienden mogen zijn met Frodo? 'Ik snap dat je het niet helemaal begrijpt, maar ik heb even rondgekeken in het huis waar hij woont. En toen vond ik een geheim lab waar allemaal rare spullen staan. Ik wil liever niet dat jullie bij hem thuis komen, je weet maar nooit.' Ik knik, dat is wel begrijpelijk. 'Maar waarom zouden we dan geen vrienden mogen zijn?' 'Dat kan op zich wel. Het is natuurlijk veiliger als jullie dat niet zijn, maar als je voorzichtig bent kan het wel. Ik denk ook dat Frodo zelf niks weet van het lab.'

'Katniss!' Ik kijk op. Gale staat wild naar me te gebaren dat ik moet komen. Langzaam (om hem te pesten) loop ik naar hem toe. 'Frodo gaat weer naar huis. Misschien wil je hem nog even gedag zeggen.' Ik knik en loop naar de voorkant.

'Doei Frodo, tot morgen!' Hij zwaait. 'Tot morgen!' En weg is hij.


——————————————————————————————————————-

hup, weer een hoofdstuk. ik heb dit op een computer geschreven, dus het is misschien iets anders dan normaal. Ik hoop dat ik weer snel door kan met het volgende hoofdstuk.

Cornelia

de kat die alles wistWhere stories live. Discover now