hoofdstuk 4

25 1 0
                                    

Ik schrik wakker van een gemene stem bij mijn oor die schreeuwt: 'Wakker worden!!' Slaperig til ik mijn hoofd op om te kijken wie zo staat te schreeuwen. Ik zie niks. 'Hier beneden!' Ik kijk naar de grond.
En ja hoor, daar staat Droom. 'Ook een goede morgen.' Mompel ik. 'Fijn dat je me laat uitslapen.' 'niks mee te maken. Hup, je bed uit luilak!' Strompelend loop ik naar de badkamer om mijn gezicht te wassen. Dan loop ik weer terug en doe mijn kleren aan. 'Zo, en nu?'
'Ga maar zitten. Ik ben hier om de instructies uit te leggen.' Chagrijnig zeg ik: 'En dat moet zo vroeg 's ochtends?' 'Ja, ik heb nog meer te doen vandaag. Goed, laat ik maar beginnen. Je moet even een slaapplek voor mij maken met een matrasje en een kussen aub. Verder moet je elke dag voor eten zorgen en voor vers water. Voor de rest merk je vanzelf wat ik nodig heb.' 'Jaja "meneer". Ik zal gelijk beginnen.' Zeg ik met een zucht. Snapt hij dan echt niet dat ik wil slapen?
'Oke. En dan mag je nu voor iets te eten zorgen. Ik rammel van de honger.' Zuchtend sta ik op. Beneden op de fruitschaal liggen nog een paar druiven. Dat moet wel genoeg zijn. Ik breng ze naar boven. 'Dank je.' 'En nu?' zeg ik terwijl ik op mijn bed plof. 'Je mag wel eens beginnen aan mijn slaapplek.'
En dat doe ik. Het is ten slotte "al" zeven uur en ik heb toch niks te doen. Op zolder liggen allemaal plankjes en een paar minuten later heb ik een aardig bed in elkaar gezet. Een kussen wordt wat moeilijker. Misschien in de naaikamer. Daar pak ik naald en draad, een mooi stofje en wat watten. Ik loop terug. Hij mag zelf ook wel eens wat doen.
Even later sta ik weer op zolder. Droom wil per se een tafel en een stoel om te kunnen schrijven. Goed dan. Als hij dat wil kan hij het krijgen ook.
Met een beetje moeite zet ik een mooi klein bureautje in elkaar en een stoel. Nu moet ik nog bedenken waar zijn spullen moeten staan. Wacht eens even... Ik heb nog een oud poppenhuis! Het zal wel een beetje klein en stoffig zijn, maar dat maakt niet zo veel uit. En op deze manier merkt mijn moeder niks.
Een klein kwartiertje later staat het poppenhuis uitgestoft en ingericht in mijn kamer. 'Dank je.' Zegt Droom. 'zeg hoe heet je eigenlijk?' vraagt hij. 'Katniss.' 'aha, mooie naam. Ik ga maar eens het huis ontdekken. Doei!' En weg is hij. Ik ga naar beneden en dek de tafel. 'ETEN!'

___________________
Het hoofdstuk is niet zo spannend maar ik probeer de volgende wat spannender te maken. Dit hoofdstuk is voor informatie eigenlijk.

de kat die alles wistWhere stories live. Discover now