hoofdstuk 5

25 2 3
                                    

De eerste schooldag
'MAM! Waar is mijn fles?' Roep ik in de keuken. 'In de kast. Je hoeft niet zo te schreeuwen hoor.' Ik loop naar de kast. En ja hoor, daar staat mijn fles.
Een paar dergelijke momenten later zitten Gale en ik op de fiets. Het is superlekker weer. De zon schijnt en er staat geen wind.
Een half uurtje later zijn we op school.
'HÈ!' Ik draai me om. Net op tijd om mijn beste vriendin Hermelien op me af te zien stormen. 'Hee, hoe gaat ie?' 'Supergoed. Met jou?' 'Ook goed. Ik heb je wel gemist hoor.' Zeg ik met een zielig stemmetje. Ze lacht. Samen lopen we naar binnen.
Onderweg komen er nog een paar vriendinnen bij lopen. 'ik hoorde dat er een nieuwe jongen bij ons in de klas komt.' zegt Rue, met grote pret ogen. 'echt? Hoe heet hij?' En ja hoor, daar gaan ze weer denk ik. Ik snap niet wat ze zo leuk vinden aan jongens (behalve Gale natuurlijk). Ze zijn kinderachtig, irritant en proberen aandacht te trekken op een stomme manier. Ik heb wel een paar jongensvrienden, maar ik zal daar nooit verliefd op worden.
'Bonjour la classe!' Zegt mevrouw Delacour. Ze is onze Frans docente. Ze is superaardig, maar als het moet kan ze ook heel streng zijn. 'ik stel aan jullie voor: Frodo.' Een kleine maar hele knappe jongen komt naar voren. 'Eh, ik ben dus Frodo. Ik ben 14 jaar en ik hou van bossen.' 'Dank je. Ga daar maar zitten.' Ze wijst naar de lege plek naast Gale.
Na school komt Gale naar me toe. Frodo loopt achter hem. 'Hoi. Frodo gaat met ons mee naar huis, oké?' 'is goed hoor.'
Als we op de fiets zitten, vraag ik: 'en Frodo, hoe vind je de school en zo?' 'Oh, wel leuk hoor. Ik kom trouwens uit Stockholm. Mijn vader en moeder wilden weer eens wat anders dus toen zijn we hier heen verhuisd.'
'Leuk. Waar woon je?' 'Daar achter.' 'Dat is vlakbij! Wij wonen hier.' Ik fiets het erf op. 'Hoi mam. Dit is Frodo. Hij is nieuw in onze klas.' 'Hallo Frodo. Leuk je te ontmoeten.' 'U ook mevrouw.' 'Zeg maar Lilly hoor. Kom binnen!' We zetten onze fietsen weg en drinken wat. 'Kom. Dan laten we onze tuin zien.' Zegt Gale. Met z'n drieën lopen we door de tuin.
Dan gaan we naar de stallen. Flow en Sintus begroeten ons en kijken nieuwsgierig naar de nieuweling. 'Eh, weet je zeker dat ze niks doen?' vraagt Frodo met een angstig stemmetje.
'Nee joh. Ze doen helemaal niks. Ze zijn gewoon nieuwsgierig.' Ik loop naar Flow. Ze likt mijn hand en ik streel haar hoofd.
'Kom maar hoor' zeg ik tegen Frodo. Hij komt angstig kijkend dichterbij.
'Aai haar maar. Ze doet niks.' Hij steekt aarzelend een hand uit. Flow merkt zijn angst en blijft heel stil staan. Heeel langzaam aait Frodo het paard. 'Wow, ze is zacht!' Fluistert hij. 'en ze is heel braaf.' 'Ja hè? Ze is heel goed opgevoed door ons. Zullen we eens gaan rijden?' Hij schrikt zichtbaar. 'Ik kan niet rijden' geeft hij toe. 'Ah, joh. Maakt niet uit hoor. We leren het je wel.'
Ik pak snel de zadels van Sintus en Flow.
'Wil je op Sintus of op Flow?' vraag ik. Hij denkt na en kijkt schattend naar de paarden die rustig staan te wachten om opgezadeld te worden. 'Ehmm, Gale wat denk jij?' Hij kijkt naar Gale die ondertussen de stal is gaan opruimen. 'doe maar Flow, zij is rustiger en slaat minder snel op hol.' Zegt hij met een knipoog. Ik zadel Flow op. Gale en ik lopen met de paarden naar buiten en helpen Frodo op het zadel.
'Hhhet is nog best eng hierboven' zegt Frodo met een angstig stemmetje. 'je weet er vanzelf aan hoor, maak je geen zorgen.' Zelf springen we op Sintus.
We lopen rustig de stallen uit naar het bos. Frodo is nog steeds gespannen en schrikt bij elke beweging. 'Ontspan maar hoor' zegt Gale geruststellend. Frodo knikt en hij gaat wat gemakkelijker zitten.
Als we in het bos zijn slaat Flow ineens op hol. Snel springen Gale en ik achter Frodo aan. Maar Flow is sneller...

-----------------------------------------------------
Zooo, weer een hoofdstukje erbij. Sorry voor de langzame update. Ik heb het nogal druk op school.

de kat die alles wistWhere stories live. Discover now