Proloog

1.7K 33 8
                                    

Ik, Heleen, 17 jaar, moet beschermd worden omdat ik een prinses ben. Ik ben de prinses van Grilantië. Ik woon, samen met mijn ouders, in een prachtig kasteel, ons kasteel. Vanaf ik klein was hebben mijn ouders, en de rest die een rol meespeelde in mijn opvoeding, mij geleerd beleefd te zijn en altijd goed te doen voor de medemens. Lang heb ik hun regels strikt opgevolgd, maar het bleef niet duren, het was niet vol te houden. Ik leerde namelijk Alexander en Lawrence kennen. Als het moest konden zij zich net zo koninklijk gedragen als mij, maar ze haalden liever kattenkwaad uit. Ik vond het fascinerend hoe ze leefde, ze voelde zich vrij. Met als gevolg dat de drang te groot werd en ik wel met hen moest meedoen. Natuurlijk lieten ze dat niet ongestraft, zoiets was ongepast voor een prinses. Ze verboden me nog met hen om te gaan, maar zij waren alles dat ik had, dat kon ik me niet laten afnemen. Hoewel ik niets stouts wilde doen, moest ik hen toch tegenspreken. Vanaf die dag zette ik voor eens en voor altijd mijn beleefdheid opzij. Ik had hen dus tegengesproken, maar ook zelfs uitgescholden en als laatste gaf ik nog iemand een trap tegen zijn scheen. Je moet weten dat ik er nu nog altijd geen spijt van heb, het gaf zelfs voldoening. Misschien lijkt het nu wel niet zo spectaculair, maar voor mijn leeftijd toen was het fantastisch en zeker als je een prinses bent. Mijn ouders waren razend, ik heb uiteindelijk wel mijn excuses aangeboden, maar ik maakte hen ook duidelijk dat ik met Lawrence en Alexander ging blijven optrekken, wat ze er ook van mochten denken. Daardoor is mijn band met mijn ouders wel achteruit gegaan. Ik zie hen nog steeds graag en ik ben er van overtuigd dat ze mij ook graag zien, maar toch kunnen ze mijn gedrag niet volledig accepteren. Dat vond ik wel erg, maar een leven zonder Alexander en Lawrence kon ik me ook niet inbeelden, in ieder geval toch geen leuk leven. 

Zo zijn we dus beste vrienden geworden en sindsdien doen we alles samen. Vandaar dat ik niet de standaard welopgevoede prinses ben. 

Bij hun twee voel ik me vrij en kan ik doen wat ik wil, geen stomme regeltjes. Juist één regel hebben we: "Leef je uit en maak plezier."

Trailer laten maken via de site www.trailermaker.weebly.com :) xx

SterkWo Geschichten leben. Entdecke jetzt