Hoofdstuk 20

52 3 1
                                    

“heb jij dat gedaan?” hoorde ze een stem verbaast vragen. Ze keek om, het was Scorpius. Roxy stopte wat boeken in haar schooltas en liep toen langs hem heen. “wat moet je” zei ze ter wel ze door de gangen liep. “niks ik vroeg je alleen wat” zei hij een klein tikkeltje boos. Hij duwde Roxy tegen de muur. Hij ging voor haar staan met zijn handen tegen de muur. “ja ik deed dat. Nou en!” zei ze. “hoe doe je dat dan?” vroeg Scorpius veder. “denk je nou echt dat ik daar antwoord op ga geven” antwoordde ze en keek hem boos aan. “laat me gaan ja” zei ze toen. Scorpius haalde zijn handen van de muur en Roxy liep weg van hem. Roxy was bijna de hoek om toen Scorpius wat zei. “wat zei je” zei Roxy en ze draaide zich meteen om. “kon je dat dan horen?” Scorpius keek haar verbaast aan. “nou niet echt maar half” antwoordde ze zijn vraag en ze liep weer veder.

 

“was het echt zo’n zooitje?” vroeg Samuel toen Roxy bij hun kwam zitten. “nee hoor het viel wel mee” antwoordde Roxy. “maar jongens ik ben bek af. Ik ga naar bed” zei ze later. Roxy zei de jongens gedag en liep naar boven om te slapen.

 

Roxy werd wakker en maakte zich helemaal klaar voor haar lessen. Daarna ging ze naar beneden waar Ralf en Samuel op haar zaten te wachten. “lekker geslapen?” vroeg Ralf. Samen liepen ze de leerlingenkamer uit. “ja heerlijk!”  antwoordde Roxy. In de Grote Zaal waren de eerste leerlingen al aan het ontbijten. Met ze drieën gingen ze aan de leerlingen tafel van Griffoendor zitten en begonnen ook met ontbijten.

 

Hun eerste les was verweer tegen de zwarte kunsten. Dan hadden ze Toverdranken en als laste Gedaanteverwisseling. Kort om ze hadden een korte dag voor de boeg.

 

“he he ons laste uurtje” zei Samuel zuchtend. “gelukkig is het gedaanteverwisseling en we hebben het van Gwen” zei Roxy blij. Ze lopen van Toverdranken naar gedaanteverwisseling. “jij vind het helemaal geweldig, omdat 1 van je beste vakken is” zei Ralf tegen haar. “maar je moet wel opletten Rox” zei Samuel bezorgt. “ja dat weet ik” zei ze op een duh hu toon.

 

“we gaan vandaag ons huisdier veranderen in een glas” legde Gwen uit. Ze pakte haar stok tikte 2 keer op haar uil en zei “Vera Verto” De uil veranderde meteen in een glas. “oke nu mogen jullie het proberen” Ze ging rustig door de klas lopen en soms leerlingen helpen. “nou Roxy laat eens zien of je dit kunt” daagde Ralf haar een beetje uit. “oke ik zal het proberen” zei ze. Ze deed precies wat Gwen deed. “Vera Verto” en de uil van Ralf veranderde in een glas in 1 keer. “echt hoe doe je dat” zei Ralf verbaast. Hij keek het glas heel erg goed. “echt geweldig” zei hij nog.

 

“wat kan jij niet?” vroeg Samuel na de les. “ik heb geen idee” antwoordde Roxy eerlijk. Ze liepen naar de leerlingenkamer. Alleen kwamen ze een paar Zwadderaars tegen. “en is het gelukt met je uil Roxy” zei Daniël. “Scorpius kon het in 3 keer. Dat is het rector” ging hij veder. Scorpius keek hun heel trots aan of hij heel wat is. “nou mooi voor je” zei Roxy en ze liepen veder. Ze waren net de hoek om toen er iemand “dus het is jullie niet gelukt” zei. Meteen liepen ze terug. “dat had je gedacht he, maar Roxy had het in 1 keer onder de knie” zei Samuel ter wel hij op de borst van Scorpius tikte. “raak me niet aan jij bloedverrader!” riep Scorpius tegen Samuel. Roxy zag dat Samuel heel erg boos werd en ging voor hem staan om hem tegen te houden. “zeg dat nooit meer Malfidus!” riep Roxy naar hem. “ik luister echt niet naar jou modderbloedje!” Hij pakte zijn stok en richtte die op haar. “nu moet je oppassen wat je doet” zei hij met een gemene lach. “Petrificus Totalus!” riep Scorpius in eens. Meteen had Roxy haar stok vast en riep “Protego!” Er vormde een schild en de spreuk van Scorpius kaatste terug. Als een plank viel Scorpius neer en de mensen om hem heen renden snel weg maar wel zonder hem. “kom terug!” riep Scorpius nog, want hij kon zijn lippen nog maar net bewegen maar niemand luisterde naar hem. Iedereen was in een mum weg. “verbreek die vloek nu modderbloedje!” riep hij wanhopig en boos. “hoorde ik nou iemand of toch niet” zei Roxy. Ze draaide zich om en liep weg. Ralf en Samuel lagen helemaal in een deuk van het lachen en liepen achter haar aan.

 

Ze waren bijna bij de leerlingenkamer toen Ralf zei “oke genoeg gelachen. Roxy ik denk dat je terug moet om Malfidus even te helpen” “dacht het niet. Ik heb het al een keer gedaan en het is zijn eigen schuld!” zei Roxy meteen. “Rox niemand gaat hem vinden” zei Samuel. Roxy keek ze allebei aan. “oke best! Ik ga hem helpen” zei ze uiteindelijk.


“oow Malfidus waar ben je?!” riep Roxy door de gangen. Ze zag hem al liggen maar toch riep ze dat. “je weet dat ik hier lig modderbloedje!” riep Scorpius geïrriteerd. “best dan ga ik wel weer” zei Roxy en ze draaide zich meteen om. “goed zo! Ik heb je hulp niet nodig!!!” riep hij haar na. Ze was bijna de hoek om toen Scorpius haar riep. “Roxy wacht! Wil je me nog helpen?” vroeg hij zachtjes, zodat alleen Roxy hem kon horen. “is goed, maar....” “maar wat!” vroeg hij een beetje geïrriteerd. “dan scheld je me nooit meer uit. Goed?” vroeg ze. Even was het stil. Scorpius lag daar nog op de grond en keek haar aan met een bedenkelijke blik. “best, maar jij verteld het aan niemand dat je me geholpen hebt” stelde hij voor. “is goed” zei Roxy alleen. Roxy verbrak de vloek en Scorpius ging staan. “nou...uhm dank je” zei hij met zijn hand in zijn haar. “graag gedaan” zei ze en ze vertrok meteen. Ze hoorde dat iemand achter haar aan liep. Snel draaide ze zich om en zag tot haar verbazing dat het Scorpius was. “wat wil je?” vroeg Roxy meteen en liep onder tussen gewoon door mat Scorpius achter haar aan. “hoe kan jij ooit zo goed iemand vervloeken?” vroeg hij. Roxy stond meteen stil en draaide zich naar hem toe. Ze wist niet dat hij vlak achter haar stond. Ze stonden maar 10 centimeter van elkaars gezicht. “weet ik niet” antwoordde ze eerlijk en ze keek naar haar schoenen. “wil je het me leren?” vroeg opeens. Roxy keek op en keek in zijn heldere blauwe ogen. “nou...uhm...is goed...” zei ze een beetje stotterend. “ik wil het wel tussen ons houden. Goed?” Hij keek haar recht aan. Roxy voelde dat ze een beetje moest blozen. Roxy niet doen!!! Dat kan niet. Hij is een Zwadderaar en jij een Griffoendor. Plus hij haat je!!! Maar toch doet hij opeens ze lief. Raar. Ach mensen kunnen veranderen toch?

Kan Roxy Scorpius vertrouwen? Moet ze dit wel doen?

Heeeey lezertjes!

Ik vind het echt super dat jullie mijn 'boek' lezen. Maar vinden jullie de manier hoe ik dit 'boek' schijf wel fijn. Laat het eventjes weten in de commens.

xxx Inge

Roxy MoonWhere stories live. Discover now