Hoofdstuk 15

39 2 1
                                    

Roxy heeft vaak geoefend. Het lukt haar elk dier die ze maar bedenkt. Ralf en Samuel vinden het allebei echt geweldig dat ze dat kan, maar vinden wel dat ze op moet passen. Vooral Samuel is heel bezorgt om Roxy maar nu nog meer, omdat ze met Gedaanteverandering ook in dieren moeten veranderen. Het is al 1 keer bijna verkeert gegaan. “Roxy je moet echt opletten” zegt Samuel als ze uit de les Gedaanteverandering komen. “jaaaa dat weet ik ook wel” zei Roxy geïrriteerd. “je hoeft het echt niet de hele tijd te herhalen” “weet ik ook wel maar ik ben bang dat het echt een keer fout gaat” zei Samuel en keek Roxy bezorgt aan. Ze lopen met ze allen naar de leerlingenkamer, waar Roxy haar Zwerkbalspullen pakt en weer vertrekt. Ik weet ook wel dat ik moet oppassen. Zo dom ben ik ook weer niet.

Bij het Zwerkbalstadion loopt de kleedkamer van de meiden binnen en kleed ze zich om. Soms wordt ik echt gek van hem! Als ze klaar is loopt ze naar buiten, waar de rest van het team op haar staat te wachten. “jullie staan toch niet al heel lang op me te wachten?” vroeg ze. “mooi dat je er ook bent. Nee hoor we staan hier nog maar net. Oke iedereen is er laten we maar gaan trainen” zei Loek. Meteen begonnen ze met hun trainingen, maar alleen Roxy niet. Ze wist niet wat ze moest doen. Dat zag Loek en liep naar haar toe. “heey wat is er?” vroeg hij en hij slaat zijn arm om Roxy’ s schouder heen. “ja hoor. Het gaat prima” antwoorde ze en ze sloeg Loek’s zijn arm van haar schouder af. “waarom doe je zo tegen mij?” vroeg Loek veder. “ja vraag dat maar aan je zelf” Roxy pakte haar vuurflits en stapte op. Alleen ging Loek achter haar aan. “toe nou Rox! Vertel het me” “noem me ten eerste geen Rox. Ten tweede dat komt hoe je me behandelt hebt” siste ze naar hem. Meteen was Loek stil en bleef stil hangen in de lucht. Roxy liet de snaai los en wachtte even en ging daarna achter hem aan. Na een tijdje voelde ze zich wel een beetje schuldig. Loek hing nog steeds stil in de lucht na een half uur. Roxy vloog naar hem toe om met hem te praten. “sorry dat ik zo tekeer ben gegaan daar net” zei Roxy. “je hebt er recht op om zo te doen. Echt! Ik was een zak” zei hij eerlijk. “ik geef je nog 1 kans. Oke” zei Roxy uiteindelijk. “woow bedankt Roxy” zei hij en gaf haar een knuffel. “oke oke laat me nu maar weer los” zei Roxy en ze duwde hem van haar af. “oow sorry” verontschuldig Loek zich. Zo gingen ze door met trainen.

Ze waren bijna klaar toen er een groepje Zwadderaars het veld op kwamen. Meteen vloog Loek en Roxy op hen af. “wat moeten jullie hier” en Loek keek de groep rond. Roxy deed dat ook en zag dat Scorpius en Daniël er ook bij zaten. “we komen trainen” gaf iemand antwoord. “nou jullie kunnen weer ophoepelen” zei Loek. “praat niet zo tegen ons. Jij bloedverrader! Dat je met haar optrekt” siste Scorpius. “je maakt je hele toverfamilie ter schande” ging hij veder. Loek was even stil maar zei dan “Roxy kom we gaan gewoon verder trainen” Roxy knikte alleen en draaide zich om, om weg te lopen. Ze stapte op haar bezem en vloog weg. “wat ben jij toch een herdershondje zeg!” hoorde ze Scorpius nog naar haar roepen. Ze draaide meteen om en vloog met een noodgang op Scorpius af. Roxy zag angst in zijn ogen, omdat ze zo snel op hem af racete. Vlag voor hem sprong ze van haar bezem af en kwam naar met een plofje. “hoe noemde jij met!” siste ze toen ze voor hem stond. “je hebt me wel gehoord. Je bent een herdershondje!” zei hij nog een keer. “noem me niet zo!” siste ze en keek hem boos aan. “en dat zegt jij modderbloedje!” ging Scorpius veder. Nu was Roxy kwaad op hem en liep op hem af. Ze stond nu recht voor hem en keek een beetje naar boven, omdat Scorpius iets groter was dan haar. Ze keek hem recht in zijn ogen aan. Toen…..   

Roxy MoonUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum