Narozeniny

513 55 9
                                    

Z pohledu Salome

Moriarty došel ke stolu a sednul si na židli. Pokynul rukou na znamení, že se můžu posadit také. Podívala jsem se na Sherlocka, ten však stál nehybně a koukal na stůl. Odhodlala jsem se a přisedla.

"Salome nedělej to, může to být otrávené." mluvil na mne John, ale já ho nevnímala. Koukala jsem se do hnědých očí Moriartyho.

"Takhle jsem to vždycky chtěl. Po tom, co si mnou pohrdala a přestěhovala ses." začal Moriarty a přihlouple se usmál, "Ale ty jseš jedna z mnoha, nejsi ničím výjimečná, jseš jako ostatní. Ale já si našel náhradu." opřel lokny o stůl a naklonil se blíže ke mně. Sherlock stále zíral na stůl, nechápal to, co se tady děje. James se ale stále nakláněl. Když už byl necelých pět centimetrů ode mne, tušila jsem, co chce udělat. Vlepila jsem mu facku a rozeřvala se: "Vypadni odsud!" opřel se zpátky o židli a zíral na mne. Vytáhla jsem zbraň, odcvakla pojistku a namířila hlaveň Moriartymu před čelo. "VYPADNI!" zařvala jsem a prudce vstala ze židle. James se jenom usmál, upravil si sako, pomalu vstal a byl na odchodu. Ve dveřích se ještě otočil a zadíval se na nás: "Hra ještě neskončila." pak už jsme slyšeli jenom prásknutí dveřmi. Sherlock jenom stál a zíral na stůl.

"Sherlocku, pojď si lehnout." sdělila jsem mu a odvedla ho do pokoje.

*Ráno*

Probudila jsem se s dobrou náladou, protože mám dneska narozeniny, ale pochybuji, že by si někdo na ně vzpomněl. Přišla jsem do obýváku, John si hrál s Marry a Sherlock přemýšlel.

"Salome?" oslovila mne Sarah.

"Ano?"

"Půjdeš dneska se mnou ven? Nakoupit?"

"Jo půjdu." usmála jsem se a šli jsme ven i s Marry.

Z pohledu Sherlocka

Dobře Sarah udělala, to co jsem jí řekl.

"Paní Hudsonová, Johne. Holky odešli." zařval jsem na celý barák. Paní Hudsonová šla sem uklízet, John šel pro dort a já vyhrabávat dobře schované dárky. Když bylo vše připraveno. Napsal jsem Sarah SMS:

Hotovo, můžete přijít.

-SH

Zajímalo by mne, jak na to bude reagovat, že dokonce i já jsem si vzpomněl na její narozeniny. Když přišli nahoru, Salome nechápavě na nás koukala, myslím, že byla hodně zmatená.

"Vy…“ ano, nebyla schopná říct souvislou větu, "Vy jste s vzpomněli?" já jsem pouze kývnul. Salome se posadila na gauč a zírala na čtyři balíčky na stole. Z očí jí tekli slzy, byla hodně překvapená, protože já si sotva pamatuji datum SVÉHO narození, které je 19. 7.

"Tak už si to rozbal." naléhal Johna a ukazoval na balíčky. Vzala první do ruky a rozbalila, našla tam triko s britsko-irskou vlajkou. Podívala se na Sarah.

"A to si věděla jak?" zeptala se jí a začala se usmívat.

"John." odpověděla jí jedním slovem a usmála se. Vzala do ruky další měkký dárek a byla to… Počkat, počkat šála?

"Paní Hudsonová, se začátek července. A na vánoce v prosinci mi dáte opalovací krém? A nebo potápěčské brýle? " optala se Salome a natahovala se pro další balíček. Ten byl od Johna, byla to kniha s názvem Divergent, smůla neznám.

"Sherlocku? Ty sis opravdu vzpomněl?" optala se mě, koukala mi do očí a při tom ukazovala na poslední balíček na stole. Já jsem pouze přikývnul.

"Ale pozor, je to křehké." odvětil jsem a sepjal ruce pod bradou. Čekal jsem, jak bude reagovat. Když pomalu strhla balicí papír a otevřela pouzdro, vykulila oči a pootevřela pusu.

"Sherlocku, to jsou…“ nedomluvila a podívala se na mne.

"Ano." odpověděl jsem jí a ona můj dárek vyndala. Položila si ho na klíční kost a přejela smyčcem po strunách. Ty housle měli krásný, naprosto úžasní zvuk. Jak by ne, když jsem je nechal přivést z Itálie. Když dohrála, zase housle uklidila a jí vstal s křesla.

"Všem vám moc děkuju." poděkovala nám Salome a také vstala, došla ke mně. "Ale tobě děkuji ještě za jednu věc. Za to, že sis vůbec vzpomněl." načež mě objala. Byl jsem jako prkno, nakonec mi na rameno padali její slzy a jednou rukou jsem jí chytnul za lopatky.

Tak tohle je předposlední kapitolka. Doufám, že se vám líbila. A pokud ano, chtěla bych vás o něco poprosit. Jestli byste chtěli další příběh, potřebovala buch od vás pomoct s hlavním zločinem. Něco mě sice napadlo, ale nebylo to ono. Tak bych vás chtěla poprosit, pište mi do komentů, o čem by měla být další povídka, moc by mi to pomohlo. Když tak předem děkuji za jakýkoliv nápad. :)

Four kings || Sherlock I.Where stories live. Discover now