Another case? Nothing to do with Moriarty.

539 53 5
                                    

Z pohledu Sherlocka

Policie nás odvezla na Hlavní nádraží Praha a vystoupili jsme z auta. Prošli jsme hlavní halou a došli k pokladnám.

"Tři dospělé do Londýna." řekla Salome pokladní a ona jí podala jeden modro-bílý lístek, "Tak jo, jede nám to z osmého nástupiště v 18:30 a předběžný příjezd 9:57 zítra. A máme na to patnáct minut." načež jsme se rozeběhli na dané nástupiště, na kterém již stál připravený k odjezdu, modrý expres. Běželi jsme asi k šestému vagonu a nastoupili do něj. Plácli jsme sebou do prázdného kupé a vydýchávali se.

"Tak jsme to stihli." řekl udýchaně John, který seděl naproti nám. Najednou se ozval výstřel z vedlejšího vagonu. Vlak už deset minut jel. Rychle jsme se zvedli a doběhli do vagonu. Na zemi uprostřed ležel muž okolo 35 let, střední postavy, ale měl lehce nadváhu. Podle obležení a věcí soudím, že pracoval jako manažer nějaké velké firmy, ne České. Ale Čech to byl. Měl prostřelený mozek, jak jinak. Co mě velice překvapilo, bylo, že vrah se nad ním skláněl, i když vagon plný lidí.

"Á Sherlock Holmes," oslovil mne muž, asi 22 let, a podíval se mi do očí. Byl to sociopat, poznal jsem to. "Vás jsem tady čekal. Asi si říkáte, proč? Slyšel jsem, že jste v Praze a celý život jsem toužil výt jako vy, ale jednou, když jsem byl v Londýně, měl jsem co dělat, abych neschytal jedno z vašich kulek." koukal jsem na toho kluka jako na blázna. Neměl jsem ponětí, že bych něco takového udělal, "A od té doby se vám chci pomstít."

"Toho chlapa jste si náhodně vyhledal, zastřelil, jen proto, abyste mě našel?" zeptal jsem se udiveně a koukal se mu do jeho jasně modrých očí. On pouze přikývl a pokynul rukou, abych šel za ním. Došli jsme do jednoho prázdného vozu. Do půlky se nahrnuli lidi a ve druhé půlce byl koberec. Nikde nic, kromě jedné malé skříňky, muselo v ní být něco úzkého a dlouhého.

"Pane Holmesi, umíte šermovat?" optal se mne kluk a vytáhnul ze skříně dva kordy.

"Pokavad se počítá sledování, tak ano," odpověděl jsem mu a vzal si do ruky kord. Obvaz už jsem na ní neměl. Rána byla zahojena, ale dlouho to nepotrvá a budu mít další.

"Tak dobře, vysvětlím malá pravidla našeho souboje. Bude s jednou přestávkou. Můžou se měnit během zápasu kordy, ale budete mít dohromady pouze tři. Konec bude, až jeden druhého odzbrojí. Může se zraňovat, ale ne zabíjet. Máte právo na sekundanta. A pokud vyhrajete, nechám se odvést Anglickou policií. Ale pokud vyhraju, hodím tu vraždu na někoho jiného." sdělil mi pravidla a svoje podmínky a já pouze souhlasil. Jako sekundanta si vybral někoho z přihlížejících a já si vybral Salome. Postavil jsem se před něj. Oba jsme šermovali v saku. Následně jsme se uklonili a souboj mohl začít. Já jsem držel kord poprvé v ruce a bylo to vidět. Při jediné přestávce mi dala Salome do ruky můj poslední kord: "Ty to dáš, věřím ti." při dalším kole jsem si vedl už trochu lépe, věděl jsem, co od něj očekávat a jak s tím kordem zacházet. Už byl na pokraji sil. Sako jsem mu úplně rozedřel. Ale on byl šermíř, v jednu chvíli udělal nečekaný obrat a já jsem cítil, jak mi hrot jeho kordu projíždí ramenem a proráží si cestu mým svalstvem, až na konec, kde mi protrhl kůži. Neskutečně to bolelo, ale svým kordem jsem mu ruku odstrčil a přeřízl mu vrchní žíly a předloktí. V tu chvíli kord pustil a já ho hodil na zem. Otočil jsem se k lidem: "Tamhle člověk musí být pod něčím dohledem." načež se pět lidí odhodlalo a odtáhli ho do jednoho z volných kupé ve vedlejším vagonu. Ale ještě před tím jsem došel k němu a podíval se na něj: "Ty velkým zločincem nikdy nebudeš. Tebe čeká Londýnský soud. A potom asi psychiatrická léčebna, protože takhle nevraždí velcí zločinci, ale psychopati." držel jsem se za rameno a odešel do svého kupé a za mnou v závěsu šli Salome s Johnem. Zhroutil jsem se únavou na sedadlo. Salome si ke mně sedla, sundala mi sako a sundal jsem si triko.

"Sherlocku? Tobě ten kord prorazil skrz celé rameno." sdělila mi Salome a podívala se na mne.

Tak další kapitola je tady. Naše trojce jede VLAKEM do Londýna. A Sherlock umí šermovat. Dorazí do Londýna v pohodě? Nebo narazí zase na nějakého psychopata? Budu ráda za komenty a votes. :)

Four kings || Sherlock I.Where stories live. Discover now