Berlín - přílet

565 64 5
                                    

Z pohledu Salome

Seděla jsem naštvaně na sedadle, ruce složené na prsou a zírala jsem do země. Sherlock snědl půlku bagety a zbytek odložil. Chtěl si dojít na záchod, ale já jsem naštvaně sundala a ukazovala na zlatý prstýnek.

"Půjdeš, a poletí to z okna!" řekla jsem mu v klidu a svůj odchod si pěkně rychle rozmyslel. Po zbytek letu jsme seděli tiše na sedadlech a nepromluvili spolu ani slovo.

Když jsme přistáli na Berlínském letišti, vystoupili jsme z letadla a hledali nejbližší obchod, aby si Sherlock mohl koupit ty svoje vytoužené noviny. Hledali jsme to asi půl hodiny, a když vyšel z obchodu, rozevřel dnešní tisk a podíval se na nás.

"Ehhhh… Umí někdo z vás dvou tady německy?" optal se a díval se střídavě na mě a Johna.

"Dej to se, doufám, že si něco pamatuji. Nepoužívala jsem němčinu asi pět let." sdělila jsem jim a vytrhla Sherlockovi noviny z ruky.

"Proboha, kolik jazyků vlastně umíš?" optal se mě udiveně a já na něj koukala trochu debilním výrazem.

"To si to neumíš vydedukovat? Jo pardón, pán má vlastně v sobě asi 200g morfia. Pardon, jsem zapomněla." prohodila jsem ironicky, "Jen pro tvou informaci, tak umím perfektně, samozřejmě anglicky, francouzsky, španělsky, rusky a latinsky. Základy mám němčiny a italštiny a právě se učím i česky." odvrátila od něj hlavu a zadívala se do novin. Útok na Merkelovou. Pád Aerobusu ve Francii, Německý fotbalový tým prohrál proti Barceloně, týrání malých pejsků je nezákonné… Ale nic o krádežích Britských nebo Italských korunovačních klenot, nebo o tom, že jste trestně stíhaní.

"Ne, nic o nás." sdělila jsem jim.

"Tak to je v pohodě. Já si jenom odskočím." sdělil nám Sherlock. Já jsem mu v tom chtěla zabránit, ale John dal přede mne ruku a zavrtěl hlavou. Já jsem se mu podívala do očí, z jeho pohledu jsem vyčetla, že je to jeho život a on si ho tím morfiem zkazí. Šli jsme přes náměstí a sedli si na lavičku. Sherlock mezi tím k nám přišel. Nevydržela jsem to, je to sice jeho život, ale já mám také svůj. Usmíval se jako měsíček na hnoji, oči měl zarudlé a duhovka už prakticky nebyla vidět.

"Je mi u prdele, že nás všichni slyší nebo že si máš žít svůj život! Tohle ale nesnesu. Snesla jsem žít se sociopatem, ale nechci žít s feťákem." řvala jsem na Sherlocka a šla k němu. Když už jsem byla asi čtyři metry od něho, rozeběhla jsem se a srazila ho na zem. Chvíli jsem mu seděla na hrudníku a přidušovala ho, ale poté už mi opravdu ruply nervy a dala mu pěstí do obličeje. A to jsem neměla dělat, neuvědomila jsem si, že morfium zvyšuje jak agresi, tak adrenalin v těle. Sherlock se v tu chvíli zapřel rukama o moje ramena a hodil mě na roh lavičky, o který jsem se flákla, a ze spánkové kosti mi začala téct krev. John ke mně okamžitě přišel a se na mojí hlavu.

"To je dobý, nic to není." uklidňoval mě John a já se schoulila do jeho náruče, po tvářích mi tekly slzy.

"Tak tohle si přehnal!" rozeřval se bratr na Sherlocka, který se sbíral ze země.

"Já? To ona! Měl si pravdu, je to můj život a nikdo se mi do něj srát nebude!" rozeřval se na nás, otočil se a odcházel pryč.

"Sherlocku! Vrať se!" křičela jsem na něj.

"To sis měla rozmyslet před tím, než si mě praštila." sdělil mi a ani se na mne nepodíval.

"Ty sis to měl rozmyslet dřív! Já ti k hrobu truchlit nepůjdu, až zemřeš na předávkován!" křikla jsem na něj naposledy, než se mi ztratil v davu lidí. Potom jsme se s Johnem sebrali a odešli si hledat nějaké ubytování. Na pokoji v hotelu mi John vyčistil ránu na spánku. Potom jsme si šli lehnout, on usnul hned, ale já ne.

Z pohledu Sherlocka

Ležel jsem na trávníku a pozoroval oblohu. Nevím, jestli jsem to přehnal já, nebo ona, ale v jednom mají pravdu - musím přestat, ale otázkou je JAK? Problém je, že když už si s tím jednou začnete, nejde přestat.

Tak jo kapitolka na přání je tady. Normálně bych napsala až zítra, ale jisté osoby mě přinutili napsat dnes ještě jednu. Tak co na to říkáte? Salome se pohádala se Sherlocka a ten odešel. Může za tu hádku spíše Salome nebo Sherlock? Nebo je vinna na obou stranách? A jakým způsobem se z toho Sherlock bude chtít dostat? Budu ráda za komenty a votes. :)

Four kings || Sherlock I.Where stories live. Discover now