14. Bölüm

3.9K 267 84
                                    

Hayat insafsız bir şekilde kendi düzenini kurarken iki kardeşi çocukluklarından beri küçük bedenlerinin içindeki çocuk akıllarının anlayamayacağı bir mücadele içine itmişti.

Kraliyet gelenekleri çok katıydı. İki kardeşin bir arada olmasına izin vermemiş bunun sonucunda kardeşlerden biri kral olurken diğeri saraydan ayrılıp bir prens olarak ailesinden ayrı bir şekilde hayatını sürdürmeye başlamıştı.

Kris yeteneksiz değildi ama Sehun onun yanında her zaman kendini belli ederdi. Kardeşini her zaman ön planda tutmuş kendisini geri çekmişti. Kral olmak hiçbir zaman ona göre olmamıştı.

Gelenekler en iyi kişinin kral olmasına izin veriyordu. Yaş önemli değildi. Sehun'un yetenekleri gözle görülür bir şekilde artıp kral olcağı kesinleştiği zaman Kris saraydan ayrılmıştı.

Bir diğer gelenek sarayda kral ve kraliçe dışında sadece eski kral ve eski kraliçenin kalmasını izin vermişti.

Sehun'a göre bu yasağın geçerli bir nedeni yoktu. Sadece kraliyeti korumak için oluşturulmuş ama aile ilişkilerini bozan gereksiz bir kuraldı.

----

Kris kardeşinin yani ülkenin yeni kralının düğününe eski kraliçe tarafından davet edilmişti. Buna rağmen törende huzursuzluk çıkmasını istemediği için düğüne katılmayacağını bildirmişti.

Kardeşinin düğününü görmek her zaman tatmak istediği bir duygu olduğu için son anda düğüne katılmaya karar vermişti. Eski kraliçeye bir prens olarak değilde diğer misafirlerden farksız olarak katılacağını kesin olarak bildirmişti. Annesi yani eski kraliçe ne kadar itiraz etsede Kris'i ikna edememiş en sonunda Kris'in isteğini kabul etmişti.

Düğün günü kardeşinin eşine karşı ettiği yemini görünce çok duygulanmış onun şu anda yanında olamadığı için pişmanlık duymuştu.

Ne zaman Sehun ile görüşmek istese onun düşmanları tarafından prens olduğu için krallık mücadelesine sokulmaya çalışılıyordu. Bu gibi durumları ne kadar engellemeye çalışsada başarısız oluyor aynı şeyler sürekli tekrarlanıyordu. Hem Sehun'un hemde Kris'in huzuru bozuluyordu.

Sehun'a ne kadar yakın olursa onun krallığını o kadar çok tehlikeye sokuyordu. Sadece kardeşiyle ve ailesiyle normal bir şekilde görüşmek, konuşmak ve yaşadıkları kuralcı ve yasaklar koymayı seven dünyadan soyutlanarak onlarla vakit geçirmek istiyordu. Ne kadar hayal olsada.

Nasıl zor şartlarda büyüdükleri aklından çıkmıyordu. Bir prens olarak eğitimleri çok acımasızdı. Anne ve baba sevgisi hiç dışa yansıtılmamış onlarla resmi bir ilişkileri olmuştu. Anne ve baba demenin nasıl bir duygu olduğunu ne Sehun ne de Kris hiç tatmamıştı. Normal bir aile ortamı kraliyet ailesinde imkansızdı.

----

Yeni kral ve kraliçenin tanıtılacağı gün Kris bir prens olarak görevini yerine getirip baloya katılmıştı. Sehundan uzak durmuş onu ve tatlı eşini gizli gizli izlemişti.

Luhan'ı düğünde gördüğü zaman erkek olduğuna inanamamış onun güzelliğine hayran kalmıştı. Bir kadının narinliğini ve güzelliğini taşıyordu. Erkek standartlarının dışındaydı ve fazla güzeldi. O ve kardeşi birbirlerine çok yakışıyorlardı.

Kral olsaydı evleneceği kişinin o olacağı düşüncesi geldi aklına. Kral olmak belki onunla güzel olabilirdi diye geçirdi içinden. Yeni kral yani kardeşi çok şanslıydı.

Kraliçe iyi bir seçim yapmış ve kardeşine güzel bir eş seçmişti. Gelenek bunu gerektirsede demek ki oğluna en iyisini bulmak istemişti ve bulmuştu da. Kraliçeyi daha sonra bunun için tebrik etmeyi aklını bir köşesine yazmayı unutmadı.

Royal ProposalHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin