14.

150 9 0
                                    

Vzbudila jsem se s divným pocitem. Otevřela jsem oči a podívala se na mou ruku, která byla položená, stejně jako má hlava, na svalnatém hrudníku. Zaklonila jsem hlavu s setkala se s hnědýma očima. Myslela jsem, že řekne ať z něj slezu, nebo že se bude mračit, ale čekalo na mě milé překvapení a to takové, že se usmíval. Měl založené ruce za hlavou sledoval mě.

„Dobré ráno," pronesl ranním chraplavým hlasem. Po těle mi naskočila husí kůže, ale snažila jsem se to zamaskovat peřinou, kterou jsem si přisunula ke krku.

„Dobré."

„Jsi schopná jít na snídani?"

„Asi jo," povzdechla jsem si a odtáhla se od něj. Se zatnutými zuby jsem se posadila a vstala.

„Musím si dojít do koupelny, dát si ten make-up a převléknout se," řekla jsem a doufala, že odejde, ale on se jen přesunul do křesla. Nijak jsem to neřešila, popadla potřebné věci a odešla do koupelny.

* * *

S několikami vrstvami make-upu jsem kráčela na snídani. U stolu jsem si dala pouze chleba s máslem a upíjela teplý zelený čaj. Měla jsem strašný hlad, ale moje chutě mi nedovolily najíst se do syta, takže jsem snědla jen polovičku. Nenápadně jsem se ošila nad tím, jak mě Joseph často pozoroval. Byla jsem červená až za ušima, ale díky mým vlasům jsem to dokázala zakrýt. Jen jsem doufala, že to nezjistí. Snažila jsem se udělat si, co nejpřirozenější vzhled, ale očividně mi to moc nešlo.

„Ty máš make-up?" zeptal se do ticha a já se strachem přikývla.

„Proč a kde jsi ho vzala?" zeptal se zase a já se podívala na Shawna, který stál u vchodových dveří a vypadal v klidu, ale stejně mi bylo jasné, že se modlí za to, abych něco nepokazila.

„Dal mi ho Shawn, poprosila jsem ho o to. Chtěla jsem si zkusit líčení na tu akci. Protože jestli chceš, aby jsme sváděli muže, musím se trochu upravit a tohle mi pomáhá," vysvětlila jsem se sklopenou hlavou.

„Aha, tak to jo," odpověděl a utřel si pusu do ubrousku. Jen jsem se pro sebe usmála nad tím nápadem a musela se pochválit, vyšlo to.

Po snídani jsem šla s Shawnem na střelnici, protože jsem toho moc dělat nesměla. Musím přiznat, že bych radši byla v posteli, ale prostě to nešlo. S povzdechem jsem se postavila se zbraní do okna a začala střílet do štítů s terčem, které se už i pohybovaly. Šlo mi to do té doby, dokud jsem neucítila náhlé oslabení těla. Hlava se mi zamotala a před očima se mi udělaly černé skvrny. Opřela jsem se o stěnu a sjela na zem, protože mě nohy déle neudržely.

„Lay!" vykřikl Shawn a sehnul se ke mně.

„Slyšíš mě?" zeptal se a lehce mi profackoval tvář.

„Jo."

„Co ti je?"

„Nevím, jen se mi zatočila hlava a viděla jsem černo," zachraptěla jsem a on si ode mě převzal pistoli a odnesl ji. Mezitím jsem si promnula oči a jazykem si přejela po suchých rtech.

„Donesu ti vodu a něco k jídlu, tak tady počkej," oznámil s zmizel za dveřmi. Zaklonila jsem hlavu a sledovala strop. Zhluboka jsem dýchala a snažila se myslet na hezké věci. Co všechno bych mohla dělat doma a taky navíc jsem strašně moc chtěla, ne, potřebovala jsem, jít ven. Cítit vánek na mém obličeji a vdechovat čerstvý vzduch, pro mě bylo teď nejdůležitější. Přišlo mi, jako by mé plíce byly z železa. Dech se mi v tu chvíli ztížil, jak prahl po čerstvém kyslíku a hrdlo se mi svíralo suchem.

„Tady," vrazil mi Shawn do ruky otevřenou lahev s vodou. Neváhala jsem a hrdlo flašky jsem ihned přitiskla ke rtům a hltala doušky chlazené vody.

„Díky," řekla jsem a podívala se do jeho ustaraného obličeje. Posadil se vedle mě a podal mi muffin. Zaraženě jsem na něj civěla a přemýšlela nad tím, kde to sakra sebral.

„Kde-"

„U sebe, miluji muffiny, takže si toho važ, že ti ho vůbec nabízím," usmál se, pro odlehčení a já jen a radostí převzala sladkost.

„Bože, to je tak dobrý," zamumlala jsem s plnou pusou.

„Hele, laskavě mi přestaň dělat chutě," drkl do mě ramenem a já na něj jen vyplázla jazyk. Dneska jsem ho viděla už dvakrát usmívat se, strašně moc jsem chtěla, aby to takhle bylo každý den, protože jsem se do jeho úsměvu nechtěně zamilovala, a navíc jsem se s ním poprvé cítila uvolněně a příjemně. Bohužel hluboko ve mně jsem věděla, že to pomine a bude chladný a nedostupný jako dřív, a to mě mrzelo.

Děkuji za Vaši aktivitu!! Jste nejlepší!!! <3
K.

MafiaWhere stories live. Discover now