Capitolul 13

25 2 0
                                    

Frumos . E singurul cuvânt ce poate caracteriza acest loc , sau mai bine zis această bibliotecă . Uriașă , liniștită și cu un miros specific , vechi . Aveam un ceai și lumina pătrundea perfect prin geamurile aurii . Lângă ceai era o carte numita " Destin indecis " părea a fi o parte religioasă și e ciudat ca parcă as fi citit-o cu orice preț . După ce am stat toată noaptea și puțin din dimineață ,am citit-o . Era chiar interesantă . Era vorba despre o fată Laile care fusese blestemată sa umble în pielea celor mai ghinioniști oameni și să fie blocată acolo până când aceștia mor. Ciudat era ca mai erau multe pagini albe . Am văzut pe cineva pe o scara , părea creț și avea niște ochelari pentru astigmatism , adică cilindrici , și parcă îl vedeam pe Harry Potter .

-Hei Mei , mi-a zâmbit el , nici tu nu ai plecat acasă azi noapte ?

-Nu , am citit asta . I-am răspuns eu arătându-i cartea .

-Pare interesantă.

-Chiar e. I-am zis eu

Tipul a plecat cu scara iar eu m-am ridicat de la acel birou și am început sa cutreier biblioteca. Era superbă deșii cam veche , lemnul tare dar pe alocuri șubred mirosea a stejar veritabil . Aerul era curat și se strecura prin deschizătura unui geam . Mă gândeam să mă uit într-o oglinda sa văd Cum arat așa ca am fost foarte "politicoasă" și am țipat la tip :

-Știi unde e o oglindă ?

-La baie Mei , ai îmbătrânit sau de ce nu-ți mai amintești? A zis el râzând .

Nu știu ce să zic însă , eram hotărâtă să merg la baie însă apoi , mi-am dat seama ca , nu am habar unde e deci m-am pus pe căutat .

-Ce cauți ? M-a întrebat el .

-Nimic .

-Nu ai găsit baia , nu? A râs el .

-Dacă te amuza faptul ca nu știu cine ești , cine sunt sau unde e baie da , dacă te amuză poți sa râzi . Am zis eu nervoasă.

-E ok , te conduc eu la baie și după mergem la doctor .

-Mulțumesc și chiar aș vrea sa mergem .Și , pe tine cum te cheamă ?

-Mike. A zis el zâmbind.

-Și pe mine?

-Meilyn.

-Și am un nume de familie ?

-Rosthel.

-Și tu ai?

-Tret.

-Hmm , și , dacă ti-as zice ceva , mi-ai răspunde și tu la o întrebare ?

-Sigur .

-Dar promiți să nu zici nimănui nimic ? Am zis cât de încet am putut.

-Da , promit .

-Eu nu sunt , Mei . Am zis eu puțin prea lent .

-Cum adică ?

-EU NU SUNT MEI .

-Cum adică ?! Zice el din nou dar mai panicat.

-Mă numesc Sam , vin din secolul 21 , din anul 2011 , nu stiu ce se întâmplă , și de ce tot trec prin atâtea lumi și suflete dar eu nu sunt Mei .

-Glumești?

-În ce am suntem?

-1530.

-În ce țară suntem ?

-Finlanda dar suntem spanioli amândoi.

-Ei bine .. Am început sa îi povestesc de istoria Spaniei și după și l-am pus să scrie și când se va intampla va vedea că am avut dreptate .

-Dar de unde știi atâtea?

-În anul din care vin eu , se învață la școală istoria și dacă înveți , nu ai cum sa nu ști.

-Ce frumos o fi în viitor..Zise Mike . Și cum mai e ?

-Pai nu o sa zic prea multe , pentru ca va afecta viitorul sau așa era în filme .

-În ce?

-Oh nimic , nu știu sa explic. Deci acum , îmi răspunzi ?

-Da .

-O placi pe Mei ?

-Ăm pai ..

-Zi da sau nu și tine minte ca nu sunt ea .

-Da..dar

-Nu am nevoie să știu nimic după dar . Eu te voi ajuta. Deci care e motivul pentru care nu sunteți împreună .

-Ea îl iubește pe Pedro.

-Mă poți duce la el ?

-Bine . Zise Mike nervos .

Am ajuns la Pedro și părea un sac de mușchi, cretin , care după o conversație banală despre grădinărit s-a dovedit a fi mai mult decât prost . Mi-am dat seama ca Mei nu merită un asemenea om . Ca Mike o iubea și ca asta trebuia sa fie viața ei . Dar cum să o fac să nu-i mai placa de acest om .. Deci , m-am decis sa văd de ce Mike nu era în grațiile ei.

-Mike ?

- Da Mei . Sau .. Cum te chema?

-Sam dar zi-mi Mei sa nu se prindă lumea .

-Bine zi .

-Ce ai făcut?

-Adică ?

-De ce Mei nu te place , adică când eram la Pedro inima lui Mei bătea și o simțeam entuziasmată dar nu , nu are de ce , e prea forțat .

-Hmm , pai , ea mă plăcea și eu pe ea , apoi Pedro a venit odată și i-a făcut un ceai și de atunci e înnebunită după el .

-Deci ceaiul trebuie sa fi fost . Bun deci dacă eu o sa mă 'îndrăgostesc' de tine o va face și Mei . Deci , vrajeste..

Atunci m-a sărutat dulce și pasional și atunci mi-a venit în minte Josh . Uitasem complet de el . De mine și de iubirea ce i-o purtam lui Josh . Cum sa fiu așa de .. ugh , nu e deloc ceea ce vreau , vreau la Josh , oriunde , oriunde as fi dacă sunt cu el nu mai contează . Atunci mi-au venit în minte așa multe amintiri cu Josh , ochii lui , deja tremuram toată și toate din cauza unui sărut care nu vroiam sa se mai termine . Atunci , parcă îl vedeam pe Josh și nu pe Mike și am pornit pe o cale nu tocmai .. potrivită . Sărutul nu s-a oprit , el mă strângea iar eu mi-l imaginam pe Josh , care mă tine în brațe și care mă iubește , și care mă sărută acum defapt . Da , era nebunește , nici măcar nu semăna dar fiorul transmis de Mei era identic cu al meu deci.. asta era , închideam ochii și văzându-l le Josh în Mike prindeam curaj . Așa am ajuns într-o încăpere minuscula cu 2 paturi etajate și un dulap . M-am trântit acolo și pentru câteva minute m-am oprit . Am vrut sa las aceasta plăcere sa fie suportată de Mei . Dar cum ? Închideam ochii și , nimic . Atunci , am decis sa continui . Și am continuat sa ne iubim toată noaptea , el cu Mei iar eu Josh . Sau asta vroiam noi sa se întâmple . După , dimineață eram încă aici . Mike m-a întrebat dacă sunt eu sau e Mei . Am zis ca tot eu și ca speram ca Mei sa revină . Am așteptat mai multe zile în care M-am tot apropiat de Mike de dragul lui Mei . O simțeam acolo dar nu vroia sa iasă . Nu vroia sa revină . Mi-am dat seama ca fiecare suflet revenea când vroia înapoi deci Mei nu vroia . Zicându-i lui Mike mi-a zis ca ar fi un motiv pentru care e posibil ca Mei sa nu vrea . Când l-am întrebat care e motivul am rămas uimită . Mei avea o soră și acea soră îl iubea pe Mike însă Mike o iubea pe ea iar sora ei plecase și se despărțise de Pedro . Atunci am pornit în căutarea ei . L-am luat și pe Mike pentru ca nu știam cum arată și am mers doua săptămâni pana când am găsit-o în casa părinților lor . Era plina de lacrimi și durere. Se citea în privirea ei disprețul cu care ne privea . Nu știam ce sa fac . Cum sa îi explic ca Mike și Mei sunt predestinați sa fie unul cu celălalt . Am mers în sat și am văzut un tânăr care o privea . L-am întrebat de ce o privește așa atent și mi-a mărturisit ca o urmărise și ca o iubește de ceva vreme . Era perfect însă băiatul era timid . I-am zis fetei ca un băiat așteaptă afară și ca și el o iubește . A fost uimită și băiatul luase o floare pe care când i-a dat-o , fata a plâns de fericire . Atunci am simțit ca Mei vrea sa iasă . I-am zis asta lui Mike . I-am zis sa-i zică lui Mei și sa îmi zică repede unde mă aflam sa îi caut . Atunci , mi-a zis ca eram în Potictha , Finlanda și mi-a fost destul . Am închis ochii , ca de obicei și am simțit cum corpul lui Mei se prăbușește .

O privireWhere stories live. Discover now