Capitolul 1

166 11 0
                                    

Ea..ea e Sam..sau mai bine zis..Samanta Welton , e fata cu ochii verzi in care nu ai cum sa nu te pierzi , cu parul de un şaten atât de deschis incat ai putea jura ca e blonda . Ea , e fata care asteapta ploile ca oamenii reducerile din mall si care desii nu vrea sa recunoasca ar da orice pentru o persoana doar a ei. Sufletul ei e asemeni unui cer plin de nori..viata ei e mai complicata decat telenovele interminabile din care nu poti trage decat o singura concluzie : "Bunico , daca ai sa stai sa urmaresti fiecare episod o sa faci stop cardiac pana o sa se termine " . Viata ei e mai complicata de cand mama si fratele ei au plecat in alt oras pentru ca mama ei primise un job nou si trebuia sa se mute ,insa la sfarsitul fiecarei luni veneau acasa pentru traditionalul weekend in familie. Sam e acum pe patul de spital dupa ce ea si un baiat cu un an mai mare au fost loviti pe trecere de pietoni din mijlocul orasului. Ea a fost mai afectata decat baiat , desii la locul accidentului baiatul parea a-i fi sarit in fata pentru a-i atenua impactul. E in coma dar stabila. Respiratia ei e oarecum alerta desii e cu ajutorul unu mic ventilator. Baiatul e si el in coma insa el respira singur . Tatal lui Sam , Louis , nu vrea decat ca fata lui sa fie bine . Are ochii inlacrimati si isi face tot felul de scenarii . Nu are increde in doctori . Are impresia ca doctorii sunt doar niste oameni parsivi care isi vor salariul si nu sa salveze vieti. Din salonul in care Sam si baiatul care a fost cu ea sunt internati iese o doctorita care ii pune mana pe umar si ii zice ca starea lui Sam devine instabila si ca acum are nevoie de mai mult sprijin fata de cat a avut nevoie in toata viata ei . Louis se uita la ea si se duce in salonul lui Sam . Se intreaba de ce nu a venit nimeni pentru baiatul care a incercat sa ii salveze fata si se decide sa aiba grija el si de acest baiat.Nu ii stie numele , varsta sau de ce a facut acel gest pentru fata lui . Stie prea bine ca Sam nu il cunoaste . Ea e genul ala de fata care nu poate ascunde ceva fata de tatal ei deci ,ar fi stiut de exista lui daca s-ar fi cunoscut. Isi punea tot felul de intrebari pana cand linistea in care se cufunda a fost intrerupta de zgomotul usii ce se auzi deschizandu-se . De dupa usa se aratara doi batrani ingrijorati care se aruncara la capataiul baiatului . Pareau afectati . Louis se gandi ca sunt bunicii lui insa se intreba unde ii sunt parinti . Isi lua fata de mana cu lacrimi in ochi si o ruga sa deschida ochii.

-Haide amice ! o indemna el . Stiu ca nu te face pe tine o masina . Gandeste-te la lumea asta minunata care nevoie de zambetul tau . Gandeste-te la toate florile care asteapta sa le simtit mirosul sau la toti stropi de ploaie care asteapta sa te ude . Gandeste-te la mine Sam , la mama si fratele tau . Gandeste-te la noi si la cat te iubim . Gandeste-te toate lucruri care te asteapta . ii spuse tatal cu lacrimi in ochi. Nu vreau sa cred doctorii . Sunt sigur ca tu ma auzi Sam . Sunt sigur ca tu vei deschide ochi. Eu cred in tine , cum am crezut si prima oara cand te-am vazut mergand fara sa te ajute cineva . Cred in tine si voi crede pana si dupa ce voi muri. Sam , te rog deschide ochii si zambeste!

Batranii de langa baiat inlemnesc la cuvintele lui Louis si la ceea ce vad . Lacrimile ii brazdeaza fata obosita si asa cum am mai zis , el vrea doar ca fata lui sa fie bine .

O privireUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum