5.Bölüm YÜZÜK

5.7K 316 20
                                    

Yağmur tüm şiddeti ile yağıyordu.Karanlık gökyüzü büyük gürültülerle çakan şimşeklerin ışıkları ile aydınlanıp tekrar kararıyordu.Yağan yağmur taneleri benim üzerime düşüp yok oluyordu.Oysaki tam üzerime geliyorlardı.Düz yolda yürüdüğüm sırada karşıma büyük ve gösterişli çeşme çıktı.Kulpları kırmızı mercandı ve çok güzel görünüyordu.Elimi uzattığım anda kendimi boşlukta buldum.

Yüzüme gelen damlalarla nefes nefese kan ter  ve ıslak bir şekilde uyandım.Ejder tepemde dikilmiş kaşları çatılı ve dik bir şekilde bana bakıyordu.Elini yüzüme doğru sallayıp Yüzüme sert olmayacak bir tokat attı.

''Uyansana kızım.Kış uykusuna mı yattın?''Bulanık gören gözlerimi kırpıştırarak açtığımda giydiğim geceliğin ıslandığını gördüm.Sinirle ona baktığımda sırıtıyordu.

''Bir insan böyle uyandırılır mı?''Elindeki bardağı komidinin üzerine bırakıp yatağa eğildi.Dudaklarını yaladığında gözlerim dudaklarına kaysa da tekrar gözlerine baktım.

''Öperek mi uyandırayım?Tamam bir dahakine denerim.''Gözlerim fal taşı gibi açılırken örtüyü üzerimden atıp ayağa kalktım.Saçlarım bile ıslanmıştı.Yatağa oturup keyifle beni izlemeye başladı.

''Öpme! Ne öpmesi canım.O da nereden çıktı.Bir kere dürtsen uyanırım ben.''Kafasını yan bir gülüşle sallayıp kollarını göğsünde birleştirdi.

''Böyle uyuyan birini görmedim ben.Ne yaptıysam uyanmadın.Üstüne üstlük 5 dk daha izin istedin.O da yetmedi 'Seni içebilir miyim?' Diye sayıkladın.Artık ne gördüysen rüyanda.'' Gözlerim daha da açılırken benim halime gülüp ayağa kalktı.Yanıma gelip saçlarıma dokundu.Sonra da alnıma koydu elini.

''Neyse bu kadar yaygara yeter.Hasta olmadan duşunu al ve giyin.Çocuk bakamam ben. Aşağıda kahvaltı hazır.Ve hazırlan bu gün denetim var.''

Yüzüne bakıp saçlarımı bileğimdeki toka yardımı ile topladım.Ne kadar sert görünürse görünsün aslında benliğini kaybetmemişti.Bir kadına nasıl davranması gerektiğini biliyordu.En azından ben öyle düşünüyordum.

''Ne denetimi?Benim ne işim var?''Yüzüme bakıp ciddi haline büründü.

''Bugün krallığım nasıl durumda onu öğrenmem gerek.Ayrıca caxiler peşindeyken seni tek başına bırakamam.2 yıl daha beklemek istemiyorum.'' Kapıyı çarpıp çıkarken,dünü hatırlayınca titrememe engel olamadım.Alev topu gibi bir adam beni götürmek istemişti.Hayatımda ilk görüyordum ve korkmama engel olamıyordu.

Banyoya girip kısa sürede duşumu alıp üzerime siyah bir badi ve kot bir pantolon giydim.Saçlarımı kurutup zorlansam da balık sırtı örüp aşağı indim.Mutfağa girdiğimde ejder camın önünde kalçasını yaslamış sigara içiyordu.Boğazımı temizleyip masanın başına geçtiğimde,bana bakıp sigarasından tekrar içip avucuna hapsetti sigarayı.Gözlerim avucuna kaydığında ellerini gevşetti.Avucundan dökülen küller yere döküldü.Yere doğru üflediğinde küller uçuşarak kayboldu.

Yaptığı hareket çok havalıydı.Acaba farkında mıydı? Önüme bıraktığı meyve suyuyla birlikte kahvaltıyı yapmaya başladık.Aklımdaki soruları ona sormak istiyordum.Sonunda dayanamayarak elimdeki çatalı bırakıp ona baktım.

''Dünkü yaratık neydi? Neden kralları olmana rağmen sana itaat etmiyor?'' Diye korkuyla sorduğumda ağzına attığı etti çiğneyip yüzüme baktı.

''Onlar bana itaat etmeyen şeytanlar.Bana itaat etmedikleri için hayal dünyası onları cezalandırdı.Ölünceye kadar yanmaya mahkum oldular.Onlar da ölür ve doğar.Ama bazıları insanların ruhlarını çalarak daha uzun yaşarlar.Her şeyin ve onların sahipleri olmamı istemediler.''

İKİ DÜNYA ARASINDA - EJDERİN YUVASI-Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin