2.Bölüm EJDERİN YUVASI

8K 408 28
                                    

EBRU'DAN 

Uykumun en karanlık zamanından derinden gelen sesler , kulağımda çınlıyordu.Sonunda sesler kesildi ve derin bir uykuya dalacaktım ki, tekrar sesler gelmeye başladı .Bilincim yavaş yavaş açılırken , susmayan telefonumu yatağın yanındaki çekmecenin üzerinden aldım. Ekrana bakmaya , kimin aradığını görmeye çalışıyordum ama uyku mahmurluğu ile gözlerim bulanıklaşıyordu. Oflayarak yeşili kaydırıp kulağıma dayadım 

''Sen neredesin Allahın cezası. Bugün projenin son günüydü.Ebru hani sekizde  parkta buluşup tamamlayacaktık.Kızım 1 saat oldu ya 1 saat . Ben okula geçiyorum.'' kulağımdan uzaklaştırdığım telefonu yüzümü buruşturarak tekrar kulağıma dayadım. Kuru bir öksürükle boğazımı temizledim.

''Ya Güneş sakin ol kardeşim.Ben gece 3'e kadar projeyi tamamladım .'' Telefonda uzun bir sessizlik oldu . Gülerek telefonu kulağımdan uzaklaştırdığım an uzun bir çığlık koptu. Güneş'in huyu buydu. Önce uzun uzun susar sonra da uzunca bir çığlık atardı. 

'' Ne demek tamamladım ya? Ciddi misin ? Ölümü öp?'' Art arda sıraladığı sorulara  gözlerimi devirdim. Örtüyü ayaklarımla itip yatağın ucuna oturdum .

'' Mal mısın Güneş ya .Neden ölünü öpeyim? Allah Allah. Neyse , evet şu anda masanın üzerinde bana göz kırpıyor . 1 saat sonra gelirim ben okula '' Telefonu kapatıp ayağa kalktım Hunharca esnerken gördüklerimin şokunu atlatmaya çalıştım. Ağzım açık bir şekilde odamda bulunan 3 kapıya baktım. En sağdaki koridora , soldaki banyoya çıkıyordu.

Peki diğer kapı neyin nesiydi. Kapıya doğru yürüyüp kapıyı araladım. Şokum iki katına çıktı.Kapının arkasında kocaman duvarları gümüş renginde ve bordo renkte koltukları olan lüks bir odaydı. Yavaşça bir adım atmıştım ki korkuyla geri çektim.Gerçekliğini anlamam için elimi uzattığım kapıda saydam bir engel vardı. Kocaman bir adım atıp içeri girmemle büyük bir gürültü ile kapı kapandı.

Arkamı dönüp baktığımda kapının kapandığını ve yok olduğunu gördüm . Gözlerim korku ile irileşti. '' Kimse yok mu? Kapıyı açın !!'' diye bağırdım.Kolumu parmakların sarması ile arkamı döndüm. Arkamda 25 li yaşlarında yakışıklı aynı zamanda sert bir adam duruyordu. Havaya bakıp erkekçe bir selam verdi.Havada tanımlayamadığım uçan bir cisim  vardı.

'' Teşekkürler . Bu seferki güzelmiş.'' yüzüne baktım korkuyla .Neden bahsediyordu acaba.

'' Neredeyim ben? Burası neresi?'' Bana bakıp kaşlarını çattı. Serseri bir tavırla dudakları kıvrıldı.

''Buradan çıkış yok güzelim.'' Eliyle etrafı gösterdi ''Burası, EJDERİN YUVASI.'' Kolumdan tutarak beni koltuğun üzerine itip kendisi de diğer koltuğa oturdu. Oturduğum gibi kalktım.Cebinden çıkardığı sigarayı bana alttan bir bakış attı. Sağıma ve soluma baktım hızlıca.

''Kapı.Kapı nerede? B.. Benim  gitmem lazım .Okulum var benim.Proje vereceğim bugün.Kapıyı aç hadi .Annem merak eder. aç kapıyı.Kime diyorum baksana.!!Duymuyor musun beni? HEY!!'' Sağ ayağını sol ayağına attı. Kaşlarını çatıp bana  bakmaya devam etti.Yaslandığı yerden doğrulup ürkütücü bakışlarını üzerimden çekmiyordu.

''Saçmalamanı bitirmeni bekliyorum.'' Sertçe kurduğu cümle, az sonra yere oturup hıçkıra hıçkıra ağlamama neden olacaktı.'' Buradan çıkamazsın kızım.Buraya canlı girebilirsin, ama ancak ölün çıkar.''

Gözlerim açıldı, ellerimin titremesini engellemek için yumruk yaptım.buradan çıkamazsın diyordu.Sağa sola doğru hızlı hızlı volta atmaya başladım.kirpiklerimi aşıp geçen göz yaşlarımı engelleyemiyordum.Hızlıca önüne geldim.

''Aç kapıyı.HEMEN!!'' Dayanamayıp bağırmamla hızlıca ayağa kalkıp iki kolumdan sıkı sıkı tuttu . Yüzü yüzüme çok yakındı.İçtiği sigaranın kokusu ciğerlerime doluyordu.Kaşları derince çatılmış,dudaklarını birbirine bastırmıştı.

''Dene . Dene bakalım.Buradaki geçitten geçtiğin anda yatağında küllerini bulurlar.buradan çıkış yok!!''diye resmen tıslamıştı. Kollarımdan hızlıca sarstı.

''Anladın mı!!'' Diye bağırdı kükreyerek.Hıçkırıklarımı tutamayarak ağlamaya başladım .Kollarımı bırakarak bitiremediği sigarasını tekrar eline alarak koltuğa oturup içmeye başladı.Ellerimle ağzımı kapatıp, kendimi kontrol etmeye çalışıyordum.

''Neresi burası?''Diye  sordum sakin ama boğuk sesimle.Kafasını kaldırıp tekrar yüzüme baktı.Dudakları serseri biçimde kıvrıldı.Elindeki izmariti kül tablosuna bastırıp ayağa kalktı.Üzerime  doğru eğilip göz teması kurdu. İşaret parmağı ile havayı gösterip dönüyormuş gibi yaptı.

''Burası , benim 100 yıl önce düştüğüm bok çukuru.-''İki kolunu da havaya kaldırdı.''Burası hayal dünyası.''

Çivilendim.Durumuma en uygun kelime buydu.Dünya sanki sarsılıyordu. Kulaklarım uğuldamaya başladığında kafamı yere eğdim .Kitaplarda anlatılan efsanenin içinde miydim? İKİ DÜNYA ARASINDA -EJDERİN YUVASI- mıydı burası. Kafamı hızlı hızlı iki yana  salladım.

''Efsaneydi.Bu gerçek olamaz efsaneydi.Benim burada olmamam lazım'' Yüzüme baktı.kafasını iki yana salladı.

''Efsane değil bu, gerçek.Bunu kabullen.Ben yüz yıldır buraya hapis tutuldum.Ve eğer sen uslu durup beni kendine kendini bana aşık edersen çıkabilirsin anladın mı?'' Dizlerim beni tutmadı.Koltuğa bıraktım kendimi.Ben ne yapacaktım.Okuduğum kitapta yazılan efsanenin içindeydim şimdi.Ve ne olduğunu gayet iyi biliyordum.Hıçkırarak koltuktan ayağa kalktım tekrar .

''Hayal dünyası.. benim de... dileğimi gerçekleştirir mi?'' diye sordum burnumu çekerek.Uzandığı yerden gözlerini açmadan kafasını salladı. Burnumu silerek havaya baktım.

''HAYAL DÜNYASI ! DUY BENİ! LÜTFEN YATAĞIMA 30 CMLİK BİR KAĞITTAN YAPILMIŞ  EJDERHA KOYAR MISIN.'' 

Dileğimi dilediğimde kafasını kaldırıp bana baktı.Başımdan aşağı yağan karlara bakakaldım.5 saniye sonra yağmayı bıraktı.

'' Oldu mu?'' burnumu tekrar çekerek.'' Gerçekleşti mi?'' Kafasını  salladı. 

''Gerçekleşti.''

Gülümsedim.Anneme haber göndermiş oldum.Bunun konuşmasını yapmıştık.Ona efsaneyi okuduğumda baya şaşırmıştı. dalgasını geçerek'' eğer ben birden ortadan kaybolursam hayal dünyasından yatağıma ejderha koymasını isteyeceğim . Beni boşuna aramazsınız.'' demiştim.Annem umarım mesajı alır ve perişan olmaz diye geçirdim içimden.

Tek dilek hakkımı kullanıp anneme haber vermiştim.Tek başımaydım.Yalnızdım.Aşk kucağını açmış beni bekliyordu.Bizi bekliyordu. Koltuğa tekrar oturup arkasına yaslandı. Ayakta durmayı bırakıp koltuğa oturdum.Üzerimdeki askılı yeşil gecelik takımına baktım. Gerçeklikten getirebildiğim tek  şeye .Dizlerimi kendime çektim.kafamı dizlerime yasladım. Gözlerimi kapatıp açtım . 

Onun kalbi benim elimdeydi şimdi. Onu alıp kalbime koymalıydım . Buradan çıkmak için kendimi ateşe , aşka atmalıydım.

 Buradan çıkmak için kendimi ateşe , aşka atmalıydım

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.



EVVVEEETT!!! İLK BÖLÜM GELDİ.BENİM DE NASIL HAYAL GÜCÜM VARSA .HFUDFHNEDUIJFNED

NEYSE İNŞALLAH BEĞENİRSİNİZ CANLARIM. HOŞÇAKALIN  İYİ KALIN. KOCAMAN ÖPÜLDÜNÜZ.

İKİ DÜNYA ARASINDA - EJDERİN YUVASI-Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin