6.Bölüm GÜÇ

5.5K 326 73
                                    

Bazen inanamaz insan.Ne gördüğüne ne yaşadığına hatta ne duyduğuna inanamaz.Belki de inanmak istemez.En yakınlarının ihanetine inanamaz ya da ölümüne inanmak istemez. İnsanlar bazen ne yaptığını ya da neden yaptığını anlayamaz.Neden başkası için kötü olmak ister ki bir insan.Kimsenin hayatını çalmak neden iyi hissettirir onlara.

Azrail mesela.İnsanlar öldüğünde kimse Azrail öldürdü demez.Hep bir sebebi vardır.Kalp krizi,kaza,hastalık gibi gibi.Oysa ki her ölüm Azrailin sayesinde gerçekleşir.Seçimler bizi ya öldürür ya da yaşatır.Kötülükten beslenen insanlar herkesten daha güçlü daha zengin ya da daha korkulan olmak ister.Oysaki bilmedikleri tek şey sonunun bir kefende ve üzerine kapatılan kara toprak olduğunu bilemez.

Hani derler ya ' Rüzgar eken fırtına biçer.' Bu mesele de öyle bir şeydir.Dünyanın sahibi olup mutsuz olan insanın yerinde kimse olmak istemez.Ama herkes sonunu bildiği AŞK denilen kavramın kendisini üzeceğini bildiği halde üzerine gitmek ister.Abi dediği adama aşık olur ve düğününde gözyaşları içinde kendini kaybeder.Aşık olduğu insanın kendisini aldattığını öğrendiğinde kendine gelemez.Yada aşık olduğu kişiyle ömrünün sonuna kadar kalbindeki gül kokusuyla kendisinden geçer.

İşte aşk denilen bu duygu insanın diğer tüm duygularını ele geçirip onu etkisiz hale getirir. Ondan başkasını düşünemez. Onu başkasıyla gördüğünde içi içine sığmaz.Duygularını kontrol edemez ve uçurumdan yuvarlanır. Ya kurtulur aşkıyla kavuşur yada yıkıma uğrar diğer bir aşk durağı gelene kadar komada yaşar.

Aşk bir zehir gibi kana karışır.Ne iyileşirsin ne ölürsün.Panzehiri yoktur.İlacı yoktur.Tedavisi yoktur.İçinden söke söke atarsın bir canı atarmış gibi.Hem acıtır hem kanatır aşk.Kolay değil hiçbir şekilde.

Bu zorlukların içinde tek bir şansın kalır. AŞIK OLMAK .Ne de kolay söylenir.Aşık olup laneti bozacaksın.Bunun zorluğunu bildikleri için aşkı öne sürmüşlerdir.Duygular beyinden kontrol edilir.Kalp beyin ile bağlantılı olarak heyecanlanır.Her ne kadar kalp en tehlikeli organ olduğu söylenirse de aslında en tehlikelisidir beyin.Beyin ölümü gerçekleşirse ne önemi kalır atan kalbin.Kalp hızlanır yavaşlar.Beyin kontrol eder.Hangisinden vazgeçer insan.Küçük bir iğne batsa bile korkup kaçan.

Ejderin sabah anlattıkları beynimde her dakika tekrarlanırken karşısına oturmuş kahvaltımı yapıyordum.Bu yüzük derimle bir bütün olmuş ara ara sızlasa da kendine yer edinmişti.Kahvaltıyı toplayıp salona geçtiğimde koltukta otururken buldum onu.Yanına gidip oturduğumda bana bakmadı.Öylece karşıya bakıyordu çatık kaşları ile.

''Sigaram yukarıda kalmış.Getirsene.''Kısık sesli ricasını! kırmayıp yukarı çıktım.Masanın üzerinde duran paketi alıp aşağı indim.Parmağım hala sızlarken sigara paketini ona uzattım.Kolunu uzatıp alacağı sırada sigara paketi elimden düştü ve ellerimiz birleşti. Yüzüklerin mercanları bir bütün olurken birden üzerine düştüm, küçük bir çığlık atarken.

''Ahh! yüzüğünü sikeyim!'' Bacaklarım koltukta başım boynuna değerken nefes nefese kalmıştım.Sinirle küfür etmesine karşılık kalkmak için harekete geçtiğimde parmağım daha çok çekildi.Şimdi onun dudakları benim boynumda benim dudaklarım onun boynuna temas ediyordu.Ilık nefesini boynumda hissediyordum.Vücudu gerilirken Kolumdan tutup yana çekti.Nefes nefese kalmıştık ikimizde.Sıcaklık yine beni yoklarken hızla yana oturdum. Ama parmaklarımız hala birleşmiş durumdaydı.

''Ne yapacağız?''Diye sordum yutkunarak.Çatılı kaşlarını bana çevirirken Sigara paketinden bir tane sigara alıp dudaklarına dayadı.Ardından çakmağı ile yakarak başını koltuğa yasladı.Adem elması gözlerimin önüne serilirken dokunmak için can atan elimi tutmak istedim.Derin bir nefes aldığı sigarasının dumanını yavaşça dudaklarından serbest bıraktı.Ne kadar seksi olduğundan haberi var mıydı? Ne? Ne diyorum ben ya?Kafamı iki yana sallayıp elimi geri çektiğimde onun eli de bana doğru geldi.Yüzükler sonunda yavaşça ayrıldığında ayağa kalktım.Uzun zamandır banyo yapmıyordum.Yukarı çıkıp bana verdiği odanın banyosuna girdim.Uzun bir banyodan sonra dizlerimin bir karış altındaki bornozla dışarı çıktım.

İKİ DÜNYA ARASINDA - EJDERİN YUVASI-Where stories live. Discover now