42. Naivko

6K 170 24
                                    

Nastalo tady trapné ticho a já se dívala všude kolem, abych se necítila tak trapně.

„tak, Rose, ty jsi prej s tím.. ehm.. Jo, Calebem?" Prolomila to ticho Nikol. Radši bych byla, kdyby bylo to trapný ticho teda.
Všimla jsem si, jak najednou všichni zbystřeli, obzvlášť Jack.

„no jo" řekla jsem jednoduše. Nechtěla jsem se o tom nějak víc bavit.

„jak se to stalo?" Pokračovala dál s otázkami. Nevím proč, ale podívala jsem se na Jacka, který měl opět nečitelný výraz, a sklopila hlavu. Nechci tady všem říkat, jak jsme se s Calebem dali dohromady.

„ehm.. normálně, šli jsme na rande a prostě se to nějak stalo" řekla jsem rozpačitě a rychle, jak nejvíc jsem mohla.

„slyšela jsem, že Caleb není moc na vztahy" mluvila dál Nikol a já nad tím protočila očima.

„jo.. prej střídá holky jednu za druhou" přidal se Cam a já se na něj jen podívala. Zhluboka jsem se nadechla a vydechla.

„jo.. no.. to bylo předtím. Teď je jinej. Se mnou je jinej" obhajovala jsem Caleba. Nechápu, co proti mně Nikol má. Sice jsme spolu nezačaly nejlíp, ale to už je snad dávno, ne?

„dokud tě nedostane do postele" řekl Jack a uchechtl se u toho. Já se na něj překvapeně podívala. Všichni byli ticho, nejspíš věděli, že tohle vtipný není.

„vím, že Caleb moc nebyl na ty dlouhodobý vztahy, ale nejspíš už nechce běhat každý druhý den za jinou a chce už normální vztah. Se mnou" řekla jsem mírně naštvaným hlasem.

„naivko" Jack se to snažil říct potichu, ale já ho i přes to slyšela.

„co prosím?" Naštvaně jsem se na něj podívala. Neřekla jsem to proto, že bych ho neslyšela, ale proto, abych mu dala šanci to napravit.

„řekl, že jsi naivka a má pravdu" vložila se do toho Nikol a to mě ještě víc naštvalo.

„s tebou jsem se nebavila, pokud vím" otočila jsem se na ní a ona se jen zasmála a dál už nemluvila.

„tak jo, přestaneme s tím. Rose si může chodit s kým chce. Je to přece jenom její věc." Řekla Sarah a já se trochu uklidnila, ale stejně jsem byla naštvaná.
Jak tohle může říct? Nezná Caleba, ani mě. A další věc, je na mně, s kým budu a jeho věc to už vůbec není.
„půjdem nahoru" dodala ještě Sarah a rozešla se ke schodům. Byla jsem za to ráda. Nechtěla jsem tady být s Jackem a Nikol v jedné místnosti. Ještě jsem se na všechny podívala, pak jsem se zvedla a následovala Sarah nahoru. Ještě jsem zahlédla, že jde Nash za mnou.

„tady budeme mít aspoň klid" řekla Sarah, když jsme za ní i s Nashem došli.

                  -------------------

„půjdu si dolů pro vodu. Chcete taky?" Zeptala jsem se jich asi po půl hodině, co jsme tam seděli a povídali si.

„jo" vyhrkl hned Nash, na což jsem se zasmála. Sarah jen hlavou zakroutila na nesouhlas.

Došla jsem dolů a měla takové štěstí, že tam byl i Jack. Protočila jsem očima a došla k dřezu. Viděla jsem, že si mě všiml, ale nic neřekl. Tak, jako já.

„proč si myslíš, že jsem naivní? Já vím, co dělám" nedalo mi to a promluvila jsem k němu.

„protože naivní jsi. Myslíš si, že se kluk, který spí s každou a každý den má jinou, změnil jen kvůli tobě. To je naivita. Sama víš, že se nezměnil a ani nezmění. Akorát ti zlomí srdce." Řekl Jack a já na něj po celou tu dobu koukala.
Možná v tom má pravdu. Jenže, kdyby se se mnou chtěl Caleb jen vyspat, už by se o to snažil, ne? Nerandil by se mnou, a tak.

That boyWhere stories live. Discover now