26. Kapitola - Mnoho otázek bez odpovědí

994 58 0
                                    

* Z pohledu Andrewa *

" Ronnie!" zavolal jsem na ní přes bazén. Otočila se za mým hlasem. Hned jak uviděla, že jsem to já šla mi naproti. " Neviděla jsi Elis?" zeptal jsem se jí hned, co jsem nemusel křičet, aby mě slyšela. " Vůbec, zrovna jí také hledám," řekla ustaraně. Zamyšleně jsem otočil hlavou a všiml si John. Projela mi hlavou nehezká myšlenka. Všiml si mého pohledu. I na dálku jsem poznal, že polkl a zrychlil krok. Podezíravě jsem se na něj podíval a vydal se za ním. " Hej, Johne! Zastav!" zvolal jsem za ním. Byl jsem si jistý, že mě slyšel, ale nezastavil. Ronnie mi šla v patách. Najednou mě vzala za paži a zastavila mě." Andrew počkej," řekla. Naposledy jsem se zadíval za Johnem. Rychle se ohlédl, ale nezastavil. Vrátil jsem se myšlenkami k Ronnie. Dívala se někam jinám a mračila se. Podíval jsem se tím směrem. Najednou jsem to uslyšel. " Honem, pojďte sem," zavolal na nás. Podívali jsme se na sebe s Ronnie a popoběhli k němu. " Promiňte, ale zrovna mám něco naléhavého, takže jestli to může počkat," zadíval jsem se mu do očí. Povytáhl obočí. " Nejdřív se na to podívejte a potom posuďte, jestli to může počkat," ušklíbl se. Přimhouřil jsem oči a šel směrem, kterým naznačovala jeho ruka. " Možná bych si pospíšil," zavolal na nás. Zamračený jsem se podíval na Ronnie. Rozeběhli jsme se dál. V tom jsem ji uviděl ležet v kaluži krve. Ronnie zalapala po dechu. Stuhla mi krev v žilách. Vymotal jsem se mezi stromy rozeběhl se k ní a klekl si. Ronnie začly téct slzy po tváři. Dala si ruku před pusu. " Zavolej záchranku Ronnie. Hned!" řekl jsem jí a ona okamžitě vytáhla mobil. " Elis, nesmíš umřít. No ták Elis," mumlal jsem spíš pro sebe. Slza mi začla téct po tváři. Hřbetem ruky jsem setřel. Chytl jsem Elisinu ruku a snažil se nahmatat puls. Byl velmi slabý. Naklonil jsem se nad ní a pohladil jí po tváři. " Elis, no tak!" prosil jsem ji, ačkoliv mě nemohla slyšet. " Už jsou na cestě," řekla Ronnie a přisedla si ke mně. " Sem se sanitka nedostane. Přeneseme ji do haly." Přikývl jsem. Vzal jsem jí do náruče a vstal s ní. " Elis, vydrž. Já ti věřím," další slza mi stekla po tváři. Motal jsem se mezi stromy až zpět k cestičce, přes k bazénům až k vstupní hale. Lidi, které jsme potkali se děsili. Položil jsem ji na jeden z gaučíků v hale a čekal. Záchranka tu byla hned. Naložili jí na nosítka a nesli do vozu. Isabella s Jasonem se znenadání objevili v hale. Isabella vykřikla. Dala si ruku před pusu. Nohy jí neudrželi a ona dopadla na kolena. Rozbrečela se. Nedokázala popadnout dech. Čas jakoby se zpomalil. Jason si okamžitě klekl k ní obejmul jí a utěšoval ji. Polkl jsem. Nedokázal jsem se na ní dívat. Záchranka byla připravená. Na poslední chvíli jsem se rozeběhl a vstoupil do záchranky.

***

Záchranka zastavila a Elis na nostíkách okamžitě vynesli ven. Rychlím krokem s ní mířili k sálu. Šel jsem za nima, ale dovnitř mě samozřejmě nepustili. Čekal jsem venku a chodil stále do kola. Když jsem se posadil začal jsem si pro změnu poklepávat prstem. Měl jsem nervy. Nechtěl jsem ani myslet na 'Kdyby ...'. Lidi kolem mě procházeli a mě bylo čím dál tim víc nevolno od žaludku. Jedna sestřička vyšla ven ze sálu a zavřela za sebou dveře. Okamžitě jsem se postavil a vyčkával. Ona na mě pohlédla, polkla a šla na sesternu. Znovu jsem se posadil a hleděl do protější zdi. Za dvě minuty šla sestra zpátky, ale ani jednou na mě nepohlédla. Ruce jsem si zkřížil na prsou a dál netrpělivě vyčkával. 

Dveře se konečně otevřely znovu a vyšel z nich doktor. Okamžitě jsem k němu zamířil, ale měl na spěch. Zastavil jsem jednu sestřičku a zeptal se jí, zda Elis mohu vidět. " Omlouvám se, ale není to možně," řekla a odcupitala pryč. Naštvaně jsem vydechl a opřel se rukama o zeď. Někdo mi položil ruku na rameno. Ronnie. Pohlédl jsem na ní. Zadívala se mi do očí. " Ahoj," zamumlala Isabella, která zrovna přišla. Měla rudé oči od pláče. Vedle ní postával Jason. Přikývl jsem jim na pozdrav. Znenadání do haly přišla Elisina máma a hned v patách měla manžela. Sotva nás pozdravila a už byla na cestě k sesterně. Naštvaný pan Thomas šel za ní. Elisina matka něco řekla sestrám, který na ní chvíli koukaly a potom ji zavedly do pokoje. Otec Elis šel sice za nimi, ale Elisina matka mu zavřela dveře před nosem. Bouchl pěstí do dveří a odešel si sednout. Celou dobu jsme ho mlčky pozorovali. Isabella sebrala odvahu a šla si sednout ke svému otci. Jason přešlápl na místě. Opřel jsem se o zeď a vyčkával, co se bude dít. Dveře se po chvíli otevřely a z nich vyšla sestra i Elisina mamka. Tekly jí slzy po tváři. Harry Thomas s Isabell se okamžitě postavili. Ronnie na prázdno polkla a Jason zadržel dech. S nadějí a smutkem zároveň jsem se na paní Thomasovou podíval. Rozhlédla se po všech okolo, až se zastavila u mě. " Bude v pořádku," řekla a všichni si oddychli. " Bude v pořádku," zašeptala znovu a vykročila ke mě. Slzy jí stále tekly. Silně mě objala. " Chce tě vidět, ale doktoři k ní zatím nikoho nechtějí pustit. Kromě mě," zašeptala, abych to slyšel jenom já. Pořádně jsem si oddychl. Ještě zjistit, co se stalo. Teď už je to jen mnoho otázek bez odpovědí...

Summer Love [CZ]Where stories live. Discover now