17. Kapitola - Bývalý a problémy

1.2K 56 1
                                    

Andrew mě doprovodil ke dveřím pokoje. Zaklepala jsem. Rozespalá Isabella otevřela dveře. Když spatřila mé červené tváře vykulila oči. Pozvala Andrewa dovnitř. Sedla jsem si na postel a Andrew vedle mě. Celé jsem jí to převyprávěla a Andrew to celé taky poslouchal poprvé. Musela jsem mu vyprávět i historii, aby byl v obraze. Isabell při mém vyprávění pochodovala po pokoji sem a tam. Andrew si se mnou propletl nenápadně prsty. " To je kretén," zavrčela Isabella, když jsem skončila. " Celá jeho parta se skládá z lidí, jako je on," přidal se Andrew. Isabella se na něj zadívala potom popadla oblečení ze skříně a vlétla do koupelny. Za chvíli byla hotová. " Jdete?" otočila se za námi v půlce cesty ke dveřím, když jsme na ní nechápavě koukali. " He?" Isabella nad mou nechápavostí zakroutila hlavou. " Domlouvání nepomohlo, tak ho jdu nakopnout," řekla vážně. Andrew se okamžitě postavil. " Já bych ti rád pomohl, ale -" Isabella ho přerušila. " Jasně, chápu. Elis, jdeš?"

" Nevím, jestli to je dobrý nápad." řekla jsem. Oba na mě civěli. " Děláš si srandu?" dívala se na mě Isabella. " Ten blb si to zaslouží." povzdechla jsem si. " Vždyť ani nevíš, kde je." zadívala jsem se na ní. Mávla rukou. " Toho najdu snad," prohlásila. Pokrčila jsem rameny a vstala z postele. Andrew i Isabella byli odhodlání mu dát lekci na kterou nikdy nezapomene a dá všem pokoj. Isabella je sice cílevědomá a celkem i fyzická silná žena, ale pochybuju, že by zvládla celou jeho partu a Andrew jí pomoct nemůže. Začínala jsem se bát, co moje sestra plánuje. 

Procházeli jsme různě hotelem až jsme došli na recepci, kde jsme narazili na Kristy a Lissy. " Kam tak odhodlaně?" zeptala se Lissy. " Jdou si hrát na hrdiny," zamumlala jsem. Všichni to slyšeli. " Doufám, že nejdete..." začala Lissy. " To je hloupost!" snažila se je zarazit Kristy. " Andrewe, to je ryziko pro tebe. Ale i pro vás slečno," obrátila se Lissy na Isabellu. " i vás by mohl jedním prstem vyrazit z hotelu." protestovali obě. " On si to zaslouží," řekla rázně sestra. " Doufám, že nemluvíte o mně?" zeptal se z ničeho nic John. Všichni jsme se otočili. " Ty tu ještě si?" odsekla Kristy. Jeden arabský animátor si všiml velkého chumlu a přišel k nám. Nejdřív vypadal vesele, ale když si všiml, kdo s kým spadl mu úsměv. Byl to ten příjemný, co tancoval s Isabell. Karim, jak jsem zjistila. Andrew mu ve francouštině vysvětlil, co se stalo. Hned se postavil na naší stranu. " Sis našla ochranku, Liz?" ušklíbl se. " Zavidíš?" přimhouřila jsem oči. "CHA!" zvolal. " Partu ubožáků?" odfrkl si. Chtěla jsem mu něco odseknout, ale Andrew mě předběhl. " Ubožáků, kteří by radši přišli o flek, jen aby tě mohli jednu vrazit." všichni přikývli. Zalapala jsem po dechu. Johnova parta se kolem něj rozestoupila. Vzájemně se probodávali pohledama. Postupně se k nám přidali další tři arabský animátoři, kterým byla Johnova parta také známá. " Pozor, uhněte!" zasyčel nějaký kluk tlačící se uprostřed mezi námi. Bylo mu asi kolem dvaceti. Tmavé vlasy, zelené oči, vysoký, svalnatý. Byl hodně hezký a plno holek se ho určitě snažilo sbalit, ale on na ně ani nepohlédl. Kráčel si to mezi námi, když se vzájemně poznali s Andrewem. " Tak tady jsi," řekl tmavovlasý kluk. " cesta nic moc, ale hotel vypadá suprově." podotkl. " Hele, dneska to tu už zabalíme, jo?" prohlásil Andrew. John ještě něco namrmlal, otočil se a odkráčel s celou svojí gardou. Arabský animátoři si šli také po svých. Zůstali jsme tam jenom Andrew, ten kluk, Isabella, já, Lissy a Kristy. " Hele, tohle je můj nejlepší kamoš Jason," představil ho Andrew. " Tohle je Lissy a Kristy," ukázal na ně. " ty kámošky, s kterými jsem se tu seznámil. " Tohle je Elis," ukázal na mě. Usmála jsem se. Taky se usmál. " a její sestra Isabella," představil mou sestru. " a to je...?" zeptal se Jason. " O tom později. To je na dýl." zamumlal Andrew. " Pojď ukážu ti to tady, uvidíme se později," řekl Andrew a s Jasonem odešel pryč. 

Ležela jsem  na lehátku a nevnímala okolí, když se u mě ubjevil Jason. " Ahoj ty jsi Elis, že?" otevřela jsem jedno oko a podívala se na něj. Přikývl jsem a položila se na lokty. " Kde je Andrew?" zeptala jsem se ho. " Někdo mu volal, tak mě poslal na prohlídku okolí samotného." ušklíbl se. " To tě baví jenom ležet a nic nedělat?" zeptal se s povytaženým obočím. " Dá se u toho skvěle přemýšlet." porkčila jsem rameny. " Nechceš se jít projít? Jsi jediná, koho tu zrovna znám, jakože tě stejně moc neznám, ale nevadí." znova jsem pokrčila rameny a vstala. Přes plavky jsem si hodila šaty a nazula si žabky. Vydali jsme se směrem k volejbalovému hřišti. " Řekni mi něco o sobě," požádal mě Jason. " K čemu ti to bude?" povytáhla jsem obočí s úsměvem. " Jen chci poznat dívku, do které se Andrew zamiloval, tak mi něco řekni," vybídl mě. Trochu jsem se pousmála. " Je mi sedmnáct. Mám sestru Isabellu. Nejsem nijak zajímavá. Můj bývalí je tady taky a asi hodlá využít situace, že jsme tu oba a zavařit mi to. A to je asi všechno." odmlčela jsem se. " A co ty?" podívala jsem se na něj. Pohlédl na mě zelenýma očima. Chvíli se na mě díval, jako to dělal Andrew. " Moje bývalá je tady taky. Jmenuje se Kate." 

Summer Love [CZ]Kde žijí příběhy. Začni objevovat