5. Kapitola - Můžeš za to ty!

1.4K 72 10
                                    

„ Takže takhle to vidíš? Dobře, že to vím." procedila jsem mezi zuby.

„ Tohle snad nechceš řešit teď, že ne?" zeptal se naštvaně a věnoval mi jeden ze svých pohledů ani o tom neuvažuj nebo ...

„ Ne to opravdu ne. Ale zamysli se, co říkáš," zašeptala se zřetelným strachem v hlasu.

„ Ty mě chceš poučovat? Ha! Přijď za 10 let. Jsi dítě, tohle se tě netýká tak mlč." Vysmíval se mi do obličeje přede všemi účastněnými.

„ Ale ano týká!" Sebrala jsem v sobě všechnu kuráž. „ Hotel za to nemůže. Jak by také mohl?" Otec protočil naštvaně oči a chtěl něco namítnout jako vždy, ale stoupla ve mně vlna adrenalinu a já ho nepustila ke slovu. „ Jedině by muselo být něco v jídle,  ale to by bylo i ostatním špatně! Ani bych se nedivila kdyby mu něco dal do jídla či do pití jeden z těch Čechů!" vykřikla jsem. Místností se ozvalo tiché 'Ano'. Všichni jsme se otočili k posteli.

Charlie se na mě zadíval a následně také na Andrewa. Přikývl a upadl do bezvědomí. Isabella se rozbrečela ještě víc. Všichni věděli, že je po všem. Že už mu ani záchranka nepomůže. Otec trhl hlavou mým směrem. Věnoval mi pohled 'můžeš za to ty'

„ Vypadni!" Zakřičel. Byla jsem si jistá, že to muselo být slyšet celým patrem. Matka zalapala po dechu. Isabell strnula. Andrew na prázdno otevřel pusu a zase ji zavřel. Všichni v místnosti pozorovali mě a otce. Popadla jsem kabelku a odešla jsem z místnosti. Za chvíli za mnou vyšel i Andrew.

„ Takový je pořád?" Zeptal se po chvíli, co zřejmě rozmýšlel zda je dobré se zeptat či ne.

„ Ne, jenom když ho někdo naštve či je rozrušený," odmlčela jsem se " S těmi výhrůžkami si nelam hlavu. Až mu dojde, co udělal ještě se půjde omluvit." odfrkla jsem si. 

Tak toto je moje rodina. Šmírácká dcera, neúnosný vyhrožovatel, kterému děti říkají 'tati', druhá dcera, které zrovna umřel přítel a matka, která nemá slovo proti manželovi. Taková normální rodina, že?  pomyslela jsem si. Chvíli jsem uvažovala o tom to říct, ale rozmyslela jsem si to. 

„ Moc na to nevypadal, ale ty ho znáš přece jenom líp. " pokrčil rameny. Přikývla jsem. „ Toho kluka je mi líto." řekl po chvíli divného ticha. Znovu jsem přikývla. 

„ Jdu se někam projít než tátovi vychladne hlava. Máš něco na práci?" zeptala jsem se. Dlouze se na mě zahleděl. Podívala jsem se nechápavě jinam a zase zpět na něj. 

„ Vlastně jo. Měj se. A díky." Skrčila jsem obočí.

„ Za co?" Mírný úsměv se roztáhl na jeho rtech.

"Bránila jsi hotel, aniž bys musela. Kvůli spravedlnosti jsi se pohádala s vlastním otcem, ačkoliv to vlastně ani nebyla tvoje věc. Díky " usmál se a odešel. 

„ Není zač..." zašeptala jsem za ním do ticha.

Do pokoje jsem nemohla. Isabell byla pravděpodobně s rodiči, takže ta mi společnost dělat nemohla. Mobil jsem měla v kapse, tak jsem se vydala na recepci. Ano, stále si stojím za tím, že jsem na dovolené, ale plavky jsem na sobě neměla a ručník byl také na pokoji, odkud mě poslali pryč.

Chvíli jsem seděla na recepci a chatovala, ale potom už jsem se nudila. 

„ To máš stále zákaz?" ozvalo se za mnou přes pohovku, na které jsem seděla. 

„ Od té doby jsem je neviděla, ale mám u sebe mobil. A SMS typu 'omlouvám se, prosím vrať se na pokoj' mi ještě nepřišla." odpověděla jsem Andrewovi. 

„ Hmm..." odmlčel se „ Zajímavé. Tvůj otec už za mnou byl a omlouval se. Každopádně si měla pravdu. Ale divím se, že za tebou ještě nebyl." pokrčila jsem rameny

„ Co hodláš dělat zbytek dne? Sedět na recepci a koukat do zhasnutého mobilu?" ušklíbl se. Jeho oči si pátravě projely celou recepci.

„ Už to tak vypadá," odpověděla jsem a on se rozesmál. 

„ Pojď na pláž. Předpokládám, že teď nechceš vidět ani jednoho člena rodiny. A ty jsem zahlédl u bazénu." Mávl rukou směrem k východu z recepce.

„ Nemám plavky ani ručník,"  Na chvíli se na mě zadíval. "Kolik je?" zeptal se po chvíli. 

„ 10,08. A navíc co budu dělat sama na pláži?" Pozvedl obočí.

„ Sama?" odfrkl si. „ Připadám si jako vzduch," poznamenal s hranou naštvaností. „ pojď za mnou." řekl a šel k východu haly k bazénům.

Chtěla bych doporučit skvělé příběhy od 'luciedolezelova16' rozhodně se podívejte na její příběhy. ;) :)

Summer Love [CZ]Where stories live. Discover now