7. Kapitola - Dcera Thomase

1.2K 67 0
                                    

Na veřejných záchodech jsem se převlékla z plavek a vzala si tílko a kraťasy. Mezitím si Andrew skočil na pokoj a převlékl se. Sešli jsme se před jídelnou. Očekávala jsem, že tam náš den skončí a každý si půjde vlastní cestou, ale spletla jsem se.

„ Tak děkuju za společnost. Byl to skvělý den." Usmála jsem se a chtěla jít do jídelny, ale zastavil mě.

„A teď půjdeš za rodiči?" zeptal se s povytaženým obočím.

„ Ne, to ne." Hlas se mi pomalu ztrácel.

„ Tak co budeš dělat? Počkej na mě. Animátoři teď stojí před jídelnou a přejí dobrou chuť. Když na mě počkáš budu ti dělat dál společnost." Očekával mou odpověď. Jelikož jsem neměla, co na práci, tak jsem si sedla na schod na straně, abych nepřekážela a čekala. Zasmál se, jelikož pochopil, co jsem tím myslela.

Vešli jsme do jídelny. Zavedl mě ke stolu, kde seděli další dvě české animátorky. Nechápavě na mě koukaly.

„ Tohle je Elis, Elis tohle je Kristy," ukázal na blondýnku, které se vlasy hodně vlnily. Usmála se na mě. „ A tohle Lissy." Druhá dívka měla kratší rovné vlasy. Také se usmála.

„ Byl by problém, kdyby dneska s námi povečeřela?" zeptal se Andrew.

„ Vůbec ne," odvětila Lissy a Kristy se usmála.

„ Ale já vás nechci otravovat." namítla jsem rychle. Kristy mávla rukou.

„Jdi si vybrat jídlo Elis." mrkl na mě Andrew. Chvíli jsem váhala, ale nakonec jsem udělala, co chtěl.

*Mezitím u stolu*
„Elis je dcera Thomase," prohlásil Andrew.
„ Jako toho chlápka, co se ti dneska přišel omluvit? Kvůli tomu obvinění?" zeptala se Lissy. Kristy vykulila oči. Andrew přikývl.
„ Elis je ta holka, co se zastala hotelu a postavila se tak vlastnímu otci. A taky ta, co jsem půl hodiny před tím potkal u bazénu." Obě jen přikyvovaly.
„ Ale pořád nechápu, proč u nás sedí? Nechci říct, že mi to vadí, spíš mi to přijde ... Nevím." přiznala Kristy.
„ No asi o hodinu později, co umřel ten kluk jsem ji potkal na recepci. Nevěděla, co dělat. Otec za ni nepřišel, aby se vrátila. Vůbec ho nezajímala. Bylo mi jí líto, tak jsem ji vytáhl ven. Je to příjemná holka. Zkuste ji poznat." navrhl Andrew a bez čekání na jejich reakci odešel také pro jídlo. Bál se, že by z toho ty dvě udělaly něco, co není.

Naložila jsem si těstoviny s omáčkou. Nakonec jsem si vzala skleničku a nalila si do ní pití. Andrew ještě chvíli zůstal u stolu a něco jim říkal. Potkala jsem ho, když jsem stála u zákusků.

„ Tenhle ti musím doporučit. Rozhodně stojí za ochutnání." usmál se. Dala jsem na jeho radu a vzala si ho. Vracela jsem se zpět ke stolu s trochou nervozity. Dívky působily mile, ale přece jenom jsem je neznala. Posadila jsem se a začala jíst.

„ Elis, zajímalo by mě, proč jsi se zastala hotelu? Proč jsi prostě nemlčela? Nevím jestli bych měla odvahu něco namítnout proti mému tátovi." ozvala se Lissy. Andrew, který se zrovna vrátil s jídlem na ni vrhl nemilý pohled. Tak tohle řešili, když mě jsem byla pro jídlo. pomyslela jsem si.

„ Táta občas obviňuje nesprávné lidi. Někdo mu to musel říct."

„ Ale proč zrovna ty? Proč ne tvoje mamka nebo sestra?" přidala se Kristy.

„ Kristy," zasyčel Andrew a díval se jí do očí, ale ta jen pokrčila rameny.

„ Sestra nebyla ve stavu, kdy by byla schopna něco namítat. Ten kluk, Charlie, který umřel byl jejím přítelem. A mamka nikdy neměla slovo proti otci. Nevím proč. Vždycky to tak bylo." přikývla.

„ A co hotel líbí se ti tu?" snažil se změnit téma Andrew.

„ Je to tu skvělé. Všichni jsou tu takový přátelský. Ne jako v Česku, kdy přijdete třeba do restaurace a pracovníci vypadají, jako když je těžce štvete a rušíte." protočila jsem oči. „ Na Djerbu jezdím ráda. Už jsem tu po páté. Na tomhle hotelu poprvé." dodala jsem se.

„ Přijdeš na večerní show?"

„ Hmm?" nechápala jsem. Předpokládala jsem, že mě budou mít za dítě, ale abych chodila na Mini Disco?

„ Nemyslím MiniDisco, ale show animátorů po tom." rozesmála se Lissy.

„ Aha. Ještě jsem tam nebyla. Ale přijdu ráda." odpověděla jsem a myslela to upřímně.

Summer Love [CZ]Where stories live. Discover now