🎃 O K T Ó B E R 2. 🎃

2.4K 235 7
                                    

A suliban tartózkodni nagyobb rémálom volt, mint az, ami éjszaka gyötört engem.

Természetesen a vasárnapi szellemidézés hagyott bennem maradandó nyomokat, befurakodva az álmaimba is. Megálmodtam Edward von Cartert gyilkosságát, amit nem szeretnék részletezni, mert elég brutális volt, mindenesetre reggel a fejfájás kerülgetett, szóval anyu házi készítésű vaníliás briósa mellé egy aszpirint is küldtem a szervezetemnek, reggeli gyanánt. Bevallom, picit aggódtam, hogy a legjobb barátnőmet nem fogom látni a mai napon az iskolában, mivel eléggé paranoiás személyiség vagyok, de amikor beléptem a suliba és megláttam őt a folyosón, egyenesen az irányomba közeledni, hatalmas kő esett le a szívemről.

- Hé, Abby! - kiáltottam, majd integetni kezdtem, mire ő mosolyogva szaladt felém és ugrott a nyakamba

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

- Hé, Abby! - kiáltottam, majd integetni kezdtem, mire ő mosolyogva szaladt felém és ugrott a nyakamba.

- Nem hiszed el mi történt, Riley! - eresztett el ujjongva. - Morgan Samuels elhívott magával a Halloween-i bulira.

Elkerekedtek a szemeim.

- Kicsoda és hová? - kérdeztem.

- Jaj, Morgan Samuels, tudod, a röplabda csapat kapitánya! - vigyorgott. - A Halloween-i bulira! Maggie a tizedik B-ből most ragassza ki a plakátokat. Október harmincegyedikén lesz, természetesen és partnerestől kell megjelenni, mert lesz ilyen díjazás is, mint ami a végzős bálokon szokott lenni - tapsikolt. - Én és Morgan már meg is beszéltük, hogy Batmannek és a Macskanőnek öltözünk be...

- ... Abby, állj! - szakítottam félbe. - Morgan Samuels, ez most komoly? - néztem rá úgy, mintha idióta lenne.

Abby felsóhajtott.

- Jaj Riley! Tudom, hogy nem rajongasz a röpi csapatért...

- ... az nem is kifejezés! - vágtam közbe.

- ... de Morgan rendes! - folytatta, majd álmodozó szemekkel meredt a semmibe, mint ahogyan általában szokott, amikor a szőke hercegről, fehér Porsche Cabrioban áradozik. Annyi, hogy ennek a Morgan Samuelsnek ébenfekete haja volt és egy vörös színű BMW-t vezetett. Ebből is látszott, hogy szöges ellentéte annak, amire Abby vágyott.

Karba tettem a kezeimet.

- Hát én nem azt hallottam Amber Wu-tól - jegyeztem meg.

- Amber szerint is rendes! - vágta rá Abby.

Hitetlenkedve megráztam a fejemet.

- Ugyanarról az Amber Wu-ról beszélünk? - kérdeztem. - Tudod, 156 centi, fekete, vállig érő haj, térdzokni és rakott szoknya? - soroltam fel az ázsiai lány ismertetőjegyeit.

Abby felnevetett, majd elindultunk a szekrényeink irányába.

- Jól van, még két hónapja mondta, hogy rendes, amikor együtt randiztak. De nyugi, én nem járok úgy, ahogyan ő. Amber nem gondolkodott előre...

Én, a szellem meg a vámpír //befejezett//Where stories live. Discover now