Convingere

661 56 7
                                    

                                                       Convingere

Alice astepta de mai bine de zece minute ca Julianne sa iasa din toaleta.  A ezitat sa intre, gandindu-se ca fata putea sa se descurce fara ajutorul sau, insa incepea sa creada ca se inselase. Tocmai in momentul in care vru sa apese pe clanta, dar in acel moment pustoaica deschise larg usa si inainta spre femeie. Asistenta o compatimi in secunda in care-i vazu chipul. Desi sosise la institutie de abia cateva ore, cearcanele de sub ochii sai erau usor vizibile, iar albastrul irisurilor isi pierdusera din claritate.

Femeia o lua de bratul stang si vru s-o conduca inapoi in salonul fetei. Julianne se opri din mers.

-          Vreau aer. Curat.

Datorita apei reci care intrase in contact cu fata sa, Julianne putea sa vorbeasca si sa gandeasca mai clar decat in urma cu cateva minute. Voia afara si nu sa se intoarca in acea incapere mizerabila, nu numai prin felul cum arata, ci prin ceea ce exprima.

-          Bine, auzi raspunsul ferm al asistentei. Dar numai cateva minute, deoarece afara sta sa ploua si mai am si alti pacienti, in regula?

Julianne nu raspunse si inainta pe culoarul care parea sa nu se mai sfarseasca vreodata. Deodata, o rafala de vant rece o izbi, facand ca trupul sa i se clatine. Era frig, soare apuse, iar norii amenintau orasul. Nu ca asta ar fi fost ceva nou.

Dupa cinci minute de stat in fata cladirii D, Alice o trase pe fata inapoi inauntru, fiind ora cinei. Julianne incerca sa se opuna, insa nu putu. Capul inca ii vajaia, iar cuvintele hotarate ale femeii o convinsesera sa mearga in salonul sau – 13D.

                                                                                         *

Nu exista nicio indoiala. Victima era verisoara lui Julianne Stewart. Actele gasite asupra sa erau davada incontestabila. Carter si Bruce priveau cu mila la fata care fusese trasa pe sfoara de cel pe care-l ajuta sa ucida. Dragostea poate un sentiment foarte puternic, in fata caruia devenim neajutorati, daca poate fi controlat.

Cei de la Criminalistica ii anuntasera pe cei doi barbati ca gasisera o un fir de par cu radacina asupra victimei si ca ar putea fi un indiciu asupra vinovatului.

-          Si spui ca aceasta este verisoara lui Julianne? intreba Bruce ganditor.

-          Da.

-          Ce pierdere!

-          Da.

-          Daca mi-ai fi spui ca are o asemenea verisoara, cu siguranta ca ti-as fi lasat-o din prima pe pustoaica.

-          Da.

-          Ma asculti, Drew?! Bruce isi privi intrebator colegul ce parea hipnotizat.

-          Da.

Insa nu o facea. Prin cap ii treceau multe intrebari.la care nu avea niciun raspuns. Bruneta ar fi trebuit sa fie afara din oras – asta ii spusese Julianne, ultima oara cand vorbisera. Care era motivul pentru care Amber Stewart zacea la picioarele sale cu mai multe plagi in jurul abdomenului ? Carter aflase de la pustoaica faptul ca Amber era de partea celui ce ii dorea moartea. De ce era ea cea moarta?

-          Daca ati terminat, am dori sa luam corpul pentru a-l duce la morga. Se auzi vocea medicului legist.

Bruce il trase cativa pasi mai in spate pe detectiv, facand loc celor de la Medico-Legala sa ia trupul trecut in nefiinta al brunetei.

PenumbraUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum