Prolog

4.3K 122 64
                                    

                                                             Prolog

Amurgul era pe sfarsite, noaptea cea sumbra facandu-si incet-incet loc, gata sa fie martora unei noi posibile crime.

Aerul rece se lovea cu putere de chipul fetei, care alerga cu ultimile sale forte, in speranta de a-si salva viata. Ceata densa invaluise intregul loc, nepermitandu-i sa vada cu claritate de la distanta, trunchiurile groase ale copacilor, obstacole de care trebuia sa treaca cu orice pret.

Respiratia sacadata si totodata vlaguita, ii semnala faptul ca nu mai avea sa reziste mult. Frigul ii cuprinse intreg corpul, incepuse sa nu-si mai simta picioarele, intrate in amortire. Talpile goale si ranite erau pline de sange, insa asta conta prea putin.

Se impiedica de o piatra si cazu, lovindu-se cu fruntea de pamantul tare si uscat. Reusi sa se ridice de jos, si incerca sa-si reia alergatul. Insa picioarele ii cedara, cazand din nou. Se tara pana la poalele trunchiului unui copac, incercand sa se ascunda de urmaritorul sau. Se sprijini cu spatele de scoarta rigida incercand sa-si stapaneasca lacrimile fierbinti care incepusera sa-i invadeze obrajii inghetati.

Credea ca va scapa, asa cum reusise de fiecare data. Insa acum, o frica de nestapanit ii cuprinse atat corpul cat si sufletul. Incerca in zadar sa-si controleze suspinele care deveneau tot mai dese.

Un zgomot scurt, asemanator unui pas care calcase pe un bat, rupandu-l, o facu sa se blocheze, uitand sa mai respire. Sunetul se auzise din apropiere, iar acum, ea astepta inca unul in speranta de a-l localiza pe urmaritor.

Un junghi simti la nivelul fruntii, ceea ce o facu sa geama. Isi duse rapid mana la locul dureros, iar degetele sale inghetate intrasera in contact cu lichidul cald ce provenea de la rana capatata in urma cazaturii. Isi retrase repede mana si incerca sa-si rupa o bucata din materialul din care-i era facuta bluza. Insa se opri dandu-si seama de zgomotul pe care-l va produce, daca va face lucrul acela.

Incerca sa se opreasca din tremuratul ce-i cuprinse intreg corpul. Frica, amestecata cu frigul, ii faceau inima sa bata nebuneste, stand sa-i iasa din piept. Incerca sa patrunda cu privirea intunericul ce o inconjurase, insa totul era in bezna.

Se intreba cu disperare ce facuse gresit, intrucat lucrurile sa ia o asemenea intorsatura. Isi aducea aminte ce se intamplase cu adevarat in acea noapte? Stia cine era persoana care o urmarea chiar in acest moment?

O adiere rece a vantului ii flutura parul, zgribulindu-se de tot. Mintea ei incerca acum sa proceseze toate informatiile pe care le adunase pe parcursul zilelor ce trecusera, de cand avusese loc nenorocirea ce-i umbrise viata.

Fiind cuprinsa in gandurile sale, nu auzi pasii rari si apasati ce se apropiau din ce in ce mai mult de ea. Abia cand barbatul isi drese vocea, ea-si ridica privirea infricosata spre el, insa nu apuca sa-si manifeste spaima, deoarece in urmatorul moment o mana puternica, aspra, osoasa si rece ii stranse gatul cu forta.

------------------------------------------------------------------------------------ 

deci, acest capitol este o pare din epilog.... Am inceput cartea cu sfarsitul!!! Am vrut sa lamuresc acest lucru, deoarece am impresia ca unii au inteles gresit continuarea!!! :D va las sa cititi in continuare! :)

PenumbraUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum