›› 56

1.4K 211 22
                                    


Zayn's  POV

Не знам защо изобщо дойдох на тази вечеря. Знам де, нямаше как да оставя Скай насаме с Майкъл, пък, ако не се бях съгласил Джиджи щеше да мрънка и да се сърди.

Вечерта беше някак странна и неловка. Скай беше адски притеснена, а опитите, които правеше Джиджи, да завърже разговор, я смущаваха още повече. Майкъл пък говореше пълни глупости, но реших, че тази вечер няма да се занимавам с него. Беше ми достатъчен боят ни. Мислех го за най - добър приятел, защото го познавам от повече от десет години, ние буквално израснахме заедно, но явно той гледа на мен по друг начин. Нещата се промениха когато започнах да излизам с Джиджи. Той си е втълпил, че нарочно съм му я отнел, но никога не бих го направил. Той сам се отказа от нея, а аз просто се оказах на правилното място.

Най - странното тази вечер беше това, че Джиджи постоянно правеше комплименти на Скай. Разпитваше я какви козметични продукти използва, с какъв шампоан се къпе.. Тези неща са неприсъщи за нея. Джи е от момичетата, които винаги изтъкват себе си. Тя би предпочела да разкаже нещо за нея самата, отколкото да се поинтересува от някой друг. Още повече от Скайлър, с която нямат нищо общо.

Мислех си, докато бях забил поглед в почти празната си чиния. Наистина нямах търпение вече да се прибера. Те тримата водеха разговор, който аз игнорирах. Може би е невъзпитано и грубо, но нямам желание да разговарям с Майкъл.

- Скъпи - Джиджи хвана ръката ми, а аз я погледнах. - какво ще кажеш?

- Аа - нямах си ни най - малка представа какво ме пита, погледнах към Скай и Майк, които също гледаха в мен.

- Искаш ли да тръгваме? - попита ме Джи.

- А, да. Както вие прецените.

- А искате ли да се разходим някъде? - усмихна се Джиджи, след като попита.

- Аз всъщност утре рано трябва да ставам и ще е най - добре да се прибирам вече. - да, излъгах, но пък правя услуга и на Скай, която със сигурност иска вече да си прибира.

- Жалко. Но нищо, друг път.


След като оправихме сметката излязохме от ресторанта и се запътихме към паркинга, където бяха единствено двете ни коли.

they made me his girlfriend. ➸ z.m. [спряна]Where stories live. Discover now