›› 53

1.5K 201 15
                                    


Седях на диванчето, докато всички други в стаята обсъждаха нещо. Най - вероятно нещо свързано с музиката. Тема, по която аз съм крайно некомпетентна.

Не искам да ходя с Майк.. така, де - искам, но знам как ще изглежда, а в момента отношенията ми със Зейн са толкова добри, че ме е страх, защото знам, че това ще го подразни. Може би повечето момичета правят такива неща, за да карат момчетата да ревнуват, но аз не можех да си позволя да правя това. Най - малкото, че Зейн няма да ме изревнува, а най - много пак да започне да се сърди и да се държи зле.

Докато " разсъждавах " телефонът ми започна да звъни. Силно се надявах да не е Браян, защото определено не исках да говоря с него отново. Да, искам да оправим отношенията си и да останем приятели, но сега не му е времето.

Беше леля. Не знам дали да се радвам ли или не.

Поех си дълбоко въздух и вдигнах.

- Скайлър? - тя звучеше ядосано и силно се надявах да не е разбрала, че съм си тръгнала със Зейн.

- Да? - отговорих предпазливо.

- Смея ли да попитам къде си?

- Ъм, навън. Защо питаш?

- Защото току-що говорих с господин Малик и се надявам да си наблизо.

Замълчах за малко, обмисляйки с какво да ѝ отговоря.

- Така ли?

- Да, така. - отвърна ми заядливо. - Той ми каза за предложението, което ти е направил и, че ти си казала, че го обмисляш.

Уоу, как е разбрал?

- Ами да. Не мисля, че ще е честно да приема. - обясних ѝ.

- Не бъди чак толкова скромна! Ела веднага тук и говори с шефа ми. Това е възможност, която не искаш да изпуснеш, повярвай ми! - леля буквално ми се скара преди да затвори.

Добре, това беше странно. Колкото и добре да се държи с мен по принцип, от известно време е адски изнервена и груба. Не знам дали аз съм я подразнила с нещо или просто е в лошо настроение, но се надявам държанието и да се подобри скоро...

Дори и да не ми се ходеше отново във фирмата се радвах, че тя ме повика. Така можех да се измъкна без да нараня Майк и без да ядосам Зейн.

Взех чантата си и се изправих, тръгвайки към тях двамата, бащата на Майк и другият мъж, които все още разговаряха.

they made me his girlfriend. ➸ z.m. [спряна]Where stories live. Discover now