›› 50

1.6K 213 15
                                    


С Браян вечеряхме. Исках да му кажа толкова много неща, а в същото време не смеех. Щях да го нараня. Той не го заслужаваше. Но аз също. Аз бях човекът, който правеше всички компромиси във връзката ни, през повечето време. Реших да започна разговора.

- Мисля, че трябва да поговорим.

- Аз също. Каза, че ще ми кажеш какво се е случило, но от както сме тук не си проговорила. - леко се заяде с мен, а аз сведох поглед.

- Връзката.. или каквото там имахме със Зейн.. свърши. Подписах договор и вече няма да се правя на негова приятелка.

Браян се усмихна.

- Това значи ли, че ще се върнем?

Леко сбръчках вежди, премигвайки няколко пъти.

- Не? Нямам намерение да го правя. Казах ти, че ще се боря за стипендия. Искам да уча тук. - обясних.

- Серизно ли, Скай? Имаме възможност да се върнем и всичко да е както преди, а ти избираш да останеш тук? Не мога да те разбера!

- Не, аз не мога да те разбера! - леко повиших тон. - Не мога да разбера какво искаш от мен?! Не разбираш ли каква възможност е това за мен! Да не говорим, че ти самия ми говореше за образование, преди да дойдем тук!

- Е, нещата се промениха. 

- Ти се промени! Не знам защо, но ти се промени. - погледнах го. 

- Серизно ли? - той каза, някак подигравателно. - аз съм се променил? Ти поглеждала ли си се отстрани скоро? Нямаш нищо общо с момичето, което беше преди месец! Понякога се чудя как успя да се промениш за толкова кратко време. 

- Знаеш ли... може би си прав. Може би съм се променила, но не съжалявам за това. - изправих се, взимайки чантата си. - благодаря ти за вечерята и лека вечер. - казах студено и тръгнах към изхода. 

Това беше краят. Думите му ме огорчиха, да, но и без това бях решила да приключа отношенията си с него тази вечер. Е, надявах се да останем приятели, защото наистина го ценя, но той успя да направи така, че връзката ни да приключи със скандал. Както и да е. Вече съм свободна. 

Усмихнах се сама на себе си, вървейки към едно такси.


Прибрах се, в апартамента на леля, като тя гледаше телевизия, седейки на дивана. 

- Здравей Скай. - поздрави ме тя. 

they made me his girlfriend. ➸ z.m. [спряна]Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt