Chapter 16 - revelation!

215 23 0
                                    

Chapter 16

revelation...

          Un singur gând nu-mi oferea liniște. Exista un amănunt din viața sa despre care Kira nu dorit să vorbească niciodată. La ce incident se referise Saisu în urmă cu trei săptămâni? Știa destul de bine că acest subiect avea să-l indispună pe Kira, dar vroia să afle adevărul, dorea nuște răspunsuri concrete. Soneria telefonului mobil îl răpii din gândurile sale efemere. Era Light!. Privii pentru câteva clipse dsplay-ul iphone-ului său și inspiră  puternic.

          - Ce dorești?, îl întrebă repezit Mika.

          - Buna și ție!, îl molestă Light. Ce doresc?, râse înfundat. Cred că am ceva foarte important să-ți povestesc despre prețiosul tău Kira; și crede-mă vei dori să știi asta!

          - Nu vreau să știu nimic din trecutul lui, ci doar prezentul!, iritat Mika.     

          - Oh, povestea aceasta mai mult ca sigur vei vrea s-o cunoști!, îl contrarie Light. Să suspectez că Kira ți-a povestit despre incidentul cu Ichiro?, un zâmbet drăcesc i se schiță pe buze.

          - Nu știu despre ce vorbești!. zise într-un târziu Mika. Dar...

          - Nici-un dar!, îl întrerup-se Light. Ne vedem în treizeci de minute lângă cafeneaua pe de Misaki Str.!, îl informă.  Dacă vrei să știi adevărul, te-ași sfătui să vi!

          - Huh!, oftă Mika. Voi fii acolo!

... treizeci de minute mai târziu!

          - Oh, iată-te!, se ridică de pe scaun Light.

          - Sunt aici, așa că zi repede ce ai de spus!, îi observă rânjetul de pe chip.

          - Pentru o secundă îmi făceam griji că nu vrei apărea, dar așa cum îți spuneam la telefon!, făcu o pauză scurtă. Nu îl cunoști în totalitate pe Kira, adică...

          - Așteaptă putin?, îl opri Mika. Ce ar trebui să cunosc, doar eu trăiesc cu el în același apartament, și-i știu și cel mai acscunse secrete, ce ar putea să mai fie?, îl fixă cu oceanul artic din privirea lui.

          - Păi... de regulă despre Ichiro!, îl privi zâmbind Light. Sau poate că Kira ți-a povestit și despre acest incident, și că este vinovat de moartea lui.

          - Ce vrei să spui cu asta?, întrebă Mika.

          - Acum că ți-am atreas atenția ar trebuie să știi următoarea informație!, Light îl privea destul de serios, iar acest lucru îi trezii lui Mika un mic imbol de teamă. Totul s-a petrecut în tumă cu doi ani. Eram pe atunci la începutul relației mele cu Saisu, iar Kira și Ichiro formau un cuplu de trei ani. Practic se știau din totdeauna, dacă e să mă întrebi pe mine. Ichiro și Kira au copilărit împreună și pentru prima dată erau fericiți, împliniți, sau așa am crezut la acel moment. Erau mereu împreună, mâncau împreună și nu-i deranja dacă cei din jurul lor îi obesrvau împreună, cu toate că majoritatea colegilor lor știu că se iubesc. Kira era mereu vesele, glumeț și blând, iar Ichiro era sensibil, calm și înțelegător, practic erau sortiți unul pentru celălalt. Însă...

          - Însă ce?, interveni Mika. Nu cred că povestea se termină aici; și mai presus de toate cu ce, are de-aface cu mine?, îl privii întrebător.

          - Horărâsem împreună, grupul nostru de prieteni, pe care i-ai cunoscut deja!, dădă frenetic din mână. Să ne întâlnim în Amnesia, fiind singurul bar pentru cei ca noi. De fapt, Saisu închiriase întregul local pentru o noapte, fiind un cadou din partea sa pentru Ichiro și Kira, care împlineau trei ani de relație. Saisu vroia să facă o tradiție a noastră, unde ne întâlneam periodic în decursul fiecărui an, fiind un legământ solemn al grupului.

          - Ce a dus la despărțirea dintre ei doi?, pierzându-și răbdare Mika.

          - Cine a zis că s-au despărțit?, îi corectă Light. Kira și Ichiro nu au venit la aceea întrunire. Abia pe la 11:30, Yutaka primește un apel de la poliție locală, spunându-i că fratele său este mort.

          - Doar nu vrei să spui?, se foii nervos Mika.

          - Ba din contră!, continuă Light. Corpul lui Ichiro a fost găsit într-o baltă de sânge fără suflare, iar pe Kira inconștient.

          - Nu văd nici-o legătură între incident și Kira?, sadic Mika.

          - Poate?, mimic Light. Dar cum îmi explici sângele de pe mâinile lui Kira și pistolul care zăcea nu mai departe de el, aruncat anapoda la câțiva centrimetri?

          - ...!, Mika amuții sub privirea rece pe care o primii din partea lui Light. Ceva nu se lega. Existau multe lacune îi povestea lui, iar Light ascundea mai mult ca sigur, anumite amănunte ale acesteia. Pe moment avea să asculte versiunea lui, dar trebuiea să vorbească urgent cu Kira despre această situție tensionată.

          - Nu mai zici nimic?, îi observă îngrijorarea de pe chip.

          - Nu prea am ce?, răspunse Mika. Voi lua aminte la tot ce mi-a spăus, dar nu mă voi pronunța până nu ascult și varianta iubitului meu, așa că... voi pleca!, se ridică de pe sacun, nu înainte de ai arunca o ultimă privire bonului de pe celălalt sacun. Surâsul lui ascundea ceva mișelesc, iar fiecare cuvânt pe care îl formulase părea ales cu grijă. Desigur, putea fii un joc pus la cale de însuși Saisu, dar vroia să afle totuși adevărul despre moartea lui Ichiro; și putea face asta, numai dacă îl întreba direct pe Kira.

...zece minute mai târziu!

          - Să înțeleg că totul a decurs foarte bine?, îl întrebă Saisu pe iubitul său. Zâmbetul tău îmi spune că ”da”!

          - Desigur. totul a decurs conform planului!, răspunse Light. Mi-a mâncat pur și simplu din palmă!, surâse înfundat în timp ce-i atinse mâna partenerului său.

          - Bine lucrat!, râse Saisu. Cred că meriți un premiu!, îl sărută apăsat pe partenerul său. Limba lui îi exploră încet gura, sorbind savoarea acesteia, dorin să exploreze ființa celuilalt; luptându-se cu limba iubirului său, care se retrase într-un târziu pentru o gură de aer prospăt. Acum că zarurile sunt aruncate?, își împreună degetele de cele ale lui Light. Să începă jocul! 

I want you for me! [Boyxboy]  FINISHEDUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum