Hoofdstuk 49

881 26 0
                                    

2,5 maand later

Lilly pov
Zenuwachtig zit ik op de bank met m'n telefoon voor me op tafel, ik knijp gespannen in mam's hand die naast me zit. De klok is het enige wat te horen is in de stille woonkamer, tik tik tik het getik van de klok irriteert me nu al en ik zit hier pas 10 minuten. "Tussen hoelaat en hoelaat bellen ze eigenlijk lieverd?" Ik laat me blik van de telefoon naar m'n moeder glijden, "tussen 11 en 3 als je gezakt bent tussen 3 en 6 als je geslaagd bent" ( kan zijn dat het niet zo is maar ach het is een verhaal ) "dan hebben we even om te wachten" ik kijk naar de klok die aangeeft dat het pas half 12 is. Mam staat op en loop naar de keuken waarschijnlijk om wat thee te zetten, volgends haar helpt thee met de zenuwen maar daar geloof ik niks van.
Na 2 uur wachten ben ik nog steeds niet gebeld en heb ik al een paar koppen thee op, het werkt niet eens wel op m'n blaas maar de zenuwen blijven gewoon door m'n lichaam gaan. "Je vader komt deze kant op" "'nu al?" "ja hij wilde erbij zijn wanneer je gebeld zou worden" ik glimlach en knikt zo lief van pap om de middag training over te geven aan iemand, zodat hij bij me kan zijn op voor het moment waar ik al jaren op wacht. Een half uur later gaat de voordeur dan ook open en dicht en verschijnt pap al snel in de woonkamer, hij kijkt me gespannen en vragend aan ik schud direct m'n hoofd en bijt op m'n lip. Hij komt naast me zitten en pakt m'n hand vast en knijpt er zacht in, "het komt goed lieverd je bent geslaagd dat weet ik zeker je hebt de laatste tijd zo hard gewerkt" "ik hoop het" zuchtend kijk ik weer naar m'n telefoon plots verschijnt er onbekend op m'n scherm. Ik pak snel m'n telefoon en klik op het groene tekentje en hou de telefoon aan m'n oor, "Met Lilly de Boer" "dag Lilly met mevrouw Teuns ik bel je om je te feliciteren je bent geslaagd meid goed gedaan" "echt?" zeg ik ongelovig "echt over twee weken is de uitreiking de verdere informatie mailen we je door" bevestigd mijn mentor me met een brede glimlach bedank ik haar en hang op. "GESLAAGD!" roep ik vrolijk door de kamer mam en pap knuffelen me en feliciteren me, ik twijfel kort maar app dan Mia en Lars om te vragen of hun al gebeld zijn maar krijg nog geen reactie. Als we allemaal geslaagd zijn zouden we een feestje geven zaterdag en vanavond uit gaan, dan maar even m'n familie het goede nieuws melden en stuur in de familie app dat ik geslaagd ben. Mam komt binnen met gebak en geeft pap en mij een stukje, we eten onze taart op en praten wat over de plannen die ik had met Mia en Lars voor ons geslaagd-feestje.
- Zaterdag avond -
"Lilly?" "Hm" "waar ligt je stijltang" "bovenste la in de badkamer" "oké" Mia loop vrolijk de badkamer in ik bekijk m'n kleding in de kast en zucht, wat moet ik ingodsnaam aandoen vanavond "doe dat zwarte jurkje dat je laatst gekocht had" zegt Mia plots vanachter me. Ik draai me geschrokken om en leg m'n hand op m'n hart, en kijk haar met samen geknepen ogen aan maar knik dan en draai me weer om en pak het jurkje uit de kast. Ik kleed me om en begin aan m'n make up die ik niet extreem maak, ik ben van de natuurlijke look "mag ik je haal krullen?" Mia kijkt me
Met puppyogen aan omdat ze weet dat ik niet zo hou van krullen. "Oké voor deze ene keer" ik ga op de stoel zitten waar Mia net zat en laat haar d'r gang gaan, na een half uur is ze klaar en doet ze haar eigen make up nog even snel. "Klaar?" "Bijna" ze doet het laatste beetje mascara op en legt de mascara neer op m'n bureau, we lopen naar benden en zeggen m'n ouders gedag die op die bank tv kijken. We vertrekken richting Lars en gaan dan door naar een bar in de stad, als we er aankomen bestellen we meteen wat te drinken en proosten op onze toekomst. Zoals je nu wel verwacht zijn we alle drie inderdaad geslaagd en kunnen we genieten van onze welverdiende vakantie, we hebben besloten om met z'n drieën op vakantie te gaan maar we weten nog niet waarheen. Lars wil het liefste een wintersport vakantie maar daar hebben Mia en ik niet zoveel zin in, dus zoals je merkt zijn we er nog niet uit maar dat komt wel goed.

Ze zijn geslaagd! 🎉
Het middelbare leventje zit erop, ze worden nu studenten en gaan genieten van hun studenten leven.

Misschien een beetje een saai stukje maar het word (hoop ik) leuker ;) met alle nieuwe personages die erin voor gaan komen, en zullen Viktor en Lilly nu samen komen? Lilly zei dat ze ging kijken wat er ging gebeuren naar d'r examen maar houd ze zich eraan 😉

De dochter van... -VOLTOOIDWhere stories live. Discover now