Hoofdstuk 29

1.1K 28 0
                                    

It's Matchday! And we win again :) nog 5 wedstrijden tot de overwinning ❤️ #wzawzdb #AjaxForever

Lilly pov
Na een paar uur vertrek ik richting huis om te gaan eten, als ik de voordeur open doe ruik ik m'n moeders eet kunsten al. Ik schop snel m'n schoenen uit gooi m'n jas op de trap, en wandel via de woonkamer de keuken in "Hey mam wat kook je?" ik open de koelkast en pak een fles cola en schenkt drinken in voor mezelf. "We eten spaghetti" "hmm lekker" "zou je de tafel willen dekken?" ik knik en pak de borden en glazen uit de kast, en zet het op tafel pak beste en leg dat ook neer met wat pannenlap. Mam zet algauw de pan op tafel en gaat tegenover me zitten, ze schept wat voor me op en daarna zichzelf. We beginnen in stilte te eten pap zal wel weer druk bezig zijn, en anders schuift hij dadelijk wel weer aan maar meestal maakt mam het eten later weer warm. Na een uurtje waarin we nog gekletst hebben over school, ruimen we samen de tafel af en doen samen de afwas dat is ook veel gezelliger. "Komt pap weer laat thuis?" "Nee over een half uur zou hij komen" ik knik en droog m'n handen en hang de theedoek op, "ik ga naar boven" "heb je nog huiswerk?" "nee had ik bij Mia gemaakt" mam knikt en ik loop naar boven en plof met m'n laptop op bed neer. Start Netflix op en scrol door de films heen, na een tijdje heb ik een keuze gemaakt en zet de laptop naast me neer. Pak m'n pyjama van bed en loop naar de badkamer, sluit de deur zet de douche aan kleed me uit en voel of het water goed is en stap dan onder de warme stralen. Na een half uur zet ik de douche uit droog me af, en trek m'n pyjama aan droog m'n haar een beetje en doe het in een knot zodat het veder kan drogen. Loop de slaapkamer weer in en ga op bed liggen sla het dekbed over me heen, en zet de laptop op schoot en start de film op en ga beter liggen en kijk naar de film.
Volgende morgen
"Lilly lieverd" "hmm" mompel ik en draai me om van het geluid, "Lilly je moet op staan" "nee" ik trek het dekbed over me hoofd heen. "Lilly je hebt nog een half uur om op school te komen ik wil je brengen maar dan moet je over 10 minuten beneden staan" zegt paps stem nog en dan hoor ik de deur dichtgaan, shit school ik spring uit bed en sta voor m'n kleding te staren naar de kleren. Waarom kan ik nou juist niet kiezen wat ik aan ga doen, ik pak uiteindelijk een zwarte broek met gaten op de knie en een wit t-shirt en een spijkerblouse. Trekt m'n kleding aan en pak snel de juiste boeken en stop ze in m'n tas, en ren de trap af naar de keuken en pak een appel uit de fruitmand. Loop terug de gang in en trek m'n witte lage all stars aan, mam en pap komen de gang in en pap doet z'n jas aan. Mam geef me nog m'n lunch die ik in m'n tas stop, geef haar een kus op de wang en volg pap naar de auto en stap in. Na een kleine 10 minuten komen we aan, "bedankt voor de lift" ik druk een kus op z'n wang en stap uit "geen probleem lieverd succes op school" ik sla de deur dicht en zwaai en loop het plein op richting de ingang en vervolg m'n weg naar m'n kluisje. "Lilly waar bleef je" lacht Lars die met Mia hand in hand komt aanlopen, Mia rolt haar ogen en grijnst "verlaten ofnie" ik knik kort en stop wat boeken in m'n kluisje en sluit hem weer. We lopen met z'n drieën naar het wiskunde lokaal en nemen plaats achterin, "ga je nog afspreken met Daley?" vraagt Lars nieuwsgierig "weet niet heb z'n nummer niet eens" "fix die vanmiddag dan" "wie zegt dat ik naar m'n vader ga straks?" "ik aangezien je met je vader mee reed der net" "ho-" "had me ook bijna verslapen alleen m'n moeder kwam me op tijd wekken alleen ik was wat laks" lacht Mia. "Hmm misschien" "doe zal ik mee gaan ik wil ze wel weer eens zien" Lars mompelt iets en pakt z'n boeken, Mia drukt een kus op Lars wang "niemand kan jou vervangen hoor niet eens een knappe voetballer" Lars knikt met een kleine glimlach en let op de docent die binnen komt.
Laatste lesuur
Ik let goed op de les want Biologie is niet m'n sterkste kant, alsof het iemand interesseert hoe planten in elkaar zitten en welke soorten dieren er zijn. "Lukt het?" grinnikt Mia als ik voor de zoveelste keer zucht en gefrustreerd m'n pen op tafel laat vallen, ik schud m'n hoofd en sla m'n boek dicht "ach ik laat het maar gewoon zo" "het is niet zo moeilijk komop Lilly" "nee de bel gaat toch zo" ik wijs naar de klok die nu aangeeft dat we nog 5 minuten les hebben. Mia lacht zacht en gaat veder met de opdracht en heeft het al snel af, ze slaat haar boeken dicht en ruimt ze op in haar tas. Ik volg haar voorbeeld en staar naar buiten, als de bel gaat pakken we onze tas en verlaten snel het lokaal. Wisselen onze boeken in het kluisje en gaan naar buiten, Mia neemt afscheid van Lars ik wacht geduldig met haar fiets. Als ze EINDELIJK klaar zijn met afscheid nemen pakt ze haar fiets over, en fietst vooruit ik neem een klein sprintje en spring achterop. Mia fiets rustig richting de toekomst helaas zijn we daar al snel, stiekem durf ik Daley niet onder ogen te komen waar Viktor bij is. Ja ik vind Daley leuk maar als ik Viktor zie voel ik me direct ongemakkelijk, Mia trekt me mee als ik wat voor me uit blijf kijken en loopt naar het juiste veld. We gaan langs de lijn staan en de jongens zijn rustig bezig met hun training pap roept af en toe iets naar ze, ik ga op het gras zitten en Mia volgt m'n voorbeeld algauw op en we kijken naar de jongens die wat tempo in hun training wat opvoeren.

Alweer een deeltje nog niet zo spannend maar dat komt wel weer 😏😏

De dochter van... -VOLTOOIDWhere stories live. Discover now