26.

296 70 73
                                    

26.


― Am auzit că au pregătit ceva fantastic.

― Uriaș! completă al doilea vorbitor.

― Da. Da. Uriaș, aprobă primul vorbitor.

― Gigantic.

― Colosal.

― Am auzit că, se băgă un al treilea, Ganymede nu are nicio idee fabuloasă de rochie, așa că vrea să fugă de acasă împreună cu piticii de grădină.

Trecuseră deja patru luni și limita concursului de modă ajungea la final mai repede decât o porție de fasole cu cârnați într-o zi ploioasă de marți în familia Jove. Listele de înscrieri era destul de lungă și conținea tot felul de nume.

Dar nu și numele Ganymedei Jove.

Și asta era șocant! Surprinzător!

Teribil.

De necrezut.

― Îți spun, lumea va exploda! ciripi la un moment dat o tipă, în timp ce mergea țanțosă pe coridorul străzii. Mai este puțin și se termină concursul de modă și Ganymede este mai invizibilă ca tocilarul care încearcă să mă invite la bal de o lună.

― Eu am auzit că nu se mai înscrie.

― Asta înseamnă că vom muri cu toții curând?

― Posibil. Dar nu asta este ideea.

― Atunci care este?

Tipa se opri în fața dulăpiorului său, dar nu-l deschise ca să-și ia manualele pentru următoarea oră. Se întoarse în schimb cu fața spre prietena sa cea mai bună pentru a-i sorbi bârfele de pe buze.

― Ideea este că tipa cică nu are nicio idee. Niciuna. Se zice că a încercat să-i fure ideea lui Florence Hope, dar nu sunt sigură că nu pare este genul ei. Apoi, Callisto, tipa care îi făcea poze pentru concurs, a renunțat. Acum caută alt fotograf.

― A lăsat-o baltă? Cum se poate? Callisto nu era soră-sa?

― Oh, ba da, ba da. Doar că am auzit de la Verna și Carrie Davis că tipa asta, Callisto, a fost exmatriculată din vina lui Ganymede și acum este super ofticată Callisto. Așa că practic a lăsat-o cu ambalajul gol de ciocolată.

― De când exmatriculată? Mănânci câcat. Am văzut-o pe Callisto ieri, deghizată într-un tomberon de gunoi. Încerca să-i facă poze profei de chimie în timp ce se scobea în nas.

― Nu, pe bune! Dar directorul a lăsat-o cică să termine anul la școala asta, după ce părinții l-au implorat aproape. Familia Dickshit a făcut plângere și un mic scandal și tot restul. Am auzit că și-au transferat fiica deja și au dat școala în judecată.

― Oau. Dar recunosc că poza a fost de milioane. Callisto e genială. Deși uneori culorile sunt editate foarte ciudat, dar probabil că asta o face unică. Măcar nu-mi va mai fi frică să merg la școală. Unele din farsele alea m-au nimerit și pe mine de câteva ori și nu a fost tocmai plăcut.

― Te cred, te cred. Tare interesantă mai este familia Jove asta.

― Cu siguranță. Ai auzit ultima bârfă despre ea?

Se uită ciudat spre prietena sa. Ce lucru nou se mai putea spune despre cea mai bârfită familie din cartier?

― Nu. Care?

― Se presupune că Europa e însărcinată.

Făcu ochii mari cât două cepe.

― Pe bune?

― Pe bune. Cu noul ei iubit cu nume ciudat, George Altreisprezecelea. Copilul este deja în luna a patra și, ghici ce, sunt împreună de patru luni.

― Chiar mi s-a părut mai durdulie în ultimul timp. În mod normal arăta ca și cum nu ar mai fi mâncat de cinci luni de zile.

― Îți spun mai multe detalii după ore. Am o sursă sigură care mi-a garantat că știe de câte ori Europa și George și-au tras-o.


Lunile lui Jupiter√Where stories live. Discover now