net weer thuis, nu al een teleurstelling...

535 19 3
                                    

HET IS VAKANTIEEE!!! en zomer, maar daar merk je echt totaal niets van.

okee ehm...oh ja, eerst wil ik zeggen: sorry dat het zoalng duurde voordat ik weer poste en zo... het zijn niet echt mijn beste dagen ofzo... ooit wel eens iemand leuk gevonden? het sucks! echt, ik weet echt totaal niet hoe ik er mee om moet gaan of zo dus nee, het is niet echt leuk of zo. ook slaap ik niet echt goed dus probeer ik maar te slapen op school, wat geen succes was. maar gelukkig is het vakantie! 

het is misschien een klein stukje maar ik moest wat posten. en ehm..oh reageer ff random stuff. ik ben een een handboek aan het maken (wat je ook wel leest in dit hoofdstuk) en heb random en rare regeltjes nodig.  weet je een leuke grappige regel die nog al random of raar is, zet hem hier onder neer en de leuksten komen in het handboek!!

okeee dat was wat ik wou zeggen geloof ik. alweer heeel erg bedankt voor al die leuke reacties en votes en zo! dankjeeee :)

____________________________________________________________________________________

 “HUUIIISSS!!!” als een gek spring ik de auto uit en ren naar de voordeur.

“ik heb je zoo gemist!” mijn moeder komt lachend naar me toe gelopen en opent de deur. ik spring, ja spring (net zoals een super awesome kangoeroe), naar binnen. gelijk ren ik als een debiel de trap op, wat niet heel erg verstandig was omdat ik net zo snel weer beneden lag. Mijn ouders zitten me alleen maar lachend aan te kijken alsof ik een of ander nieuw raar tv show ben. ik sta weer op, en ren weer naar boven, de blikken van de rest negerend. Net als ik mijn kamer in storm gaat mijn mobiel.

“haaaayyy!!” zeg ik hyper. Geen antwoord. Alleen het geluid van iemand die te overdreven ademt. “hallo?” vraag ik nog een keer. Weer geen antwoord. Dan klinkt er gepiep.  Nou… dat was raar. ik haal mijn mobiel van mijn oor en kijk naar het nummer: ombekend.  Ik haal mijn schouders op, zet mijn iPod op de speaker, draai  het volume naar 100 en plof neer op mijn bed. Ik pak mijn laptop onder mijn bed vandaan en doe hem aan. ik start mijn mail op om te kijken op ik nog berichten heb…pfff, tuurlijk heb ik berichten! Ik ben zooo populair en zo weetjewel..*kuch kuch* okee, niet dus, maar dat maakt niet uit! want ik kan zonder dat ik populair ben ook wel 397 ongelezen mailtjes hebben als ik drie week niet gekeken heb!

ik kijk vol verwachting naar mijn beeldscherm. Eens kijken hoeveel mailtjes mij deze keer over stomen…: 3 ongelezen berichten.

Wut? Dat moet een vergissing zijn. Jup, in werkelijkheid zijn het er gewoon 300.000, maar ze hebben het gewoon afgekort, das makkelijker weetje…

Ik klik op ‘postvak in’ en kijk naar mijn duizenden berichtjes.

Ehm…okee. Dit faalt. Heb ik maar 3 berichtjes?! Ik ben gewoon 3 weken weg geweest! Was dit nou?!

“maaaamm!” geen antwoord. Tuurlijk niet want mijn muziek staat aan. ook al staat hij pittig zacht, mijn moeder heeft gewoon slechte oren weetje…(okee, en daar moet ik mee ophouden, denk je niet?)

Ik ren naar beneden en tref mijn ouders op de bank aan. ik ga voor de tv staan zodat ze me wel moeten zien en wel moeten luisteren naar wat ik zeg.

“mam, pap, hoe kan het dat ik maar drie ongelezen mailtjes heb? en zeg niet dat jullie het niet weten, ik WEET dat een van jullie er achter zit!” okee, die vage blikken van hun had ik al wel verwacht, maar ik moet toch iets? Regel 7 van het Maud-handboek: als iets niet zo is als dat je wou, geef je ouders de schuld. (later in mijn uber geweldige levens verhaal zou ik alle regels uit het Maud-handboek aan jullie, mensjes die geen leven hebben en daarom mijn leven maar lezen, mee geven.)

“ehm..Maud? waar gaat dit over?” vraagt mijn moeder verward. Ik zucht.

“als je beter geluisterd had wist je waar dit over gaat. Nou wie van jullie hebben al mijn 299.997 mailtjes verwijderd?!”

“Maud, waarom zouden we dat doen?” vraagt mijn vader. Ik denk even na.

“goed punt. Maik!” en ik wil weer naar boven rennen als mijn vader me tegen houd.

“je weet dat Maik bij een vriend is?” ik stop net voor de trap en draai me langzaam om.

 “nee..hoe zou ik nou moeten weten waar mijn broertje is als ik en net thuis kom, en nooit interesse heb voor mijn zijn leven?”en met die woorden draai ik me weer om en ren ik naar mijn kamer.

Ik pak mijn laptop weer en bekijk al mijn, drie, mailtjes:

doe mee en win kaarten voor een dag naar een pretpark naar keuze!’  – delete.

‘Lotte heeft gereageerd op Emie’s profiel foto’ – wat kan mij dat boeien?! Het is toch niet op MIJN profiel foto! Verdorie! – delete.

ik krijg je wel. Ik weet alles van je. Ooit zal ik op je staan wagten tot je alleen bent en dan grijp ik je. Hoor je me! ik krijg je wel!’ – correctie, het is een mail. Ik hoor je sowieso niet. ik lees het.  en ‘wagten’ is met ch, you dumpass. Verder…okee, ik word dus gestalkt.

Euw….

_____________________________________________________________________________________

weer een clifhanger! vergeet niet te reageren! en votes vind ik ook erg leuk :) 

xxxx doegiezzz!

Ps. ik kreeg een reactie over dat ik Maud soms verkeerd schreef..hoop dat jullie er niet te erg aan storen..ik let er niet echt goed op eigenlijk en ik kijk het ook niet echt na...dus sorry voor als er spelfouten in zitten. kee doei!

dat heb ik weer....Where stories live. Discover now