Nog Niet Verslagen ✔

By Hankiebeer

2.1K 80 14

[voltooid] Vechten of vluchten? Jo koos voor vluchten. Letterlijk. Ze loopt weg van de man die haar mishand... More

De schrijfster aan het woord...
Karakters, muziek en andere extra's
Hoofdstuk 1 - Vlucht
Hoofdstuk 2 - Thuis
Hoofdstuk 3 - Beter
Hoofdstuk 4 - Waarheid
Hoofdstuk 5 - Summer Dance
Hoofdstuk 6 - Deel
Hoofdstuk 7 - Blijf
Hoofdstuk 8 - Gebroken
Hoofdstuk 9 - Dichterbij
Hoofdstuk 10 - Liefde
Hoofdstuk 11 - Hongerig
Hoofdstuk 12 - Sterk
Hoofdstuk 13 - Knap
Hoofdstuk 14 - Sexy
Hoofdstuk 15 - Emotie
Hoofdstuk 16 - Held
Hoofdstuk 17 - Vechter
Hoofdstuk 18 - Lust
Hoofdstuk 19 - Zwart
Hoofdstuk 20 - Samen
Hoofdstuk 21 - Voor altijd
Hoofdstuk 22 - Hit
Hoofdstuk 23 - Vragen
Hoofdstuk 24 - Tranen
Hoofdstuk 25 - Bus
Hoofdstuk 26 - Schieten
Hoofdstuk 27 - Premiere
Hoofdstuk 28 - Donkerder
Hoofdstuk 29 - Vuur
Hoofdstuk 30 - Lip
Hoofdstuk 31 - Ringen
Hoofdstuk 32 - Pittig
Hoofdstuk 33 - Expositie
Hoofdstuk 34 - Banaan
Hoofdstuk 35 - Kracht
Hoofdstuk 36 - Maman
Hoofdstuk 37 - Puzzelstukjes
Hoofdstuk 38 - Herinneringen
Hoofdstuk 39 - Naakt
Hoofdstuk 40 - Stilte
Hoofdstuk 41 - Bikini
Hoofdstuk 42 - Dartspeler
Hoofdstuk 44 - Cheesecake
Hoofdstuk 45 - Roze
Hoofdstuk 46 - Tong
Hoofdstuk 47 - Droom
Hoofdstuk 48 - Rood, wit, blauw
Hoofdstuk 49 - Feestje
Hoofdstuk 50 - Magie
Hoofdstuk 51 - Kersen
Hoofdstuk 52 - Bot
Hoofdstuk 53 - Rebel
Hoofdstuk 54 - Bijzonder
Hoofdstuk 55 - Anarchie
Hoofdstuk 56 - Belofte
Hoofdstuk 57 - Ik ben van jou
De schrijfster aan het woord

Hoofdstuk 43 - Bazin

20 1 0
By Hankiebeer

Jo wordt vroeg wakker en kijkt naar Dart. Hij slaapt nog en een klein streepje zonlicht schijnt op zijn gezicht. Ze veegt het haar van zijn voorhoofd en drukt er een kusje op. Ze staat op en zet een kopje koffie voor zichzelf. Ze geeft de katten te eten en loopt naar buiten om op de trap van de veranda te gaan zitten. Ze drinkt van haar koffie, terwijl ze over gisteren nadenkt. 

Ze vraagt zich af hoe het met Jake gaat, want ze vond zijn gedrag best vreemd. En ze kon het zeker niet waarderen dat zijn vriend haar op schoot probeerde te trekken. En Jake zei er ook nog eens niets van. Ze was wel onder de indruk van Shaun en Nikki. Vooral Shaun. Hij blijkt een lieve jongen te zijn. 

Jo leunt achterover op haar ellebogen en ademt de frisse ochtendlucht in. Ze ziet een sexy man in boxershort op zich af komen en Dart knielt achter haar neer en kust haar ondersteboven. Jo zegt: "Goedemorgen, lekker ding. Sorry dat ik gisteravond zo moe was." 

Dart gaat naast haar zitten en zegt: "Maak je geen zorgen, ik ben er voor je, in welke staat je ook verkeert. Maar je moet me wel over die sloeries vertellen. Want daar ben ik wel nieuwsgierig naar geworden." Jo gaat rechtop zitten en vertelt hem het hele verhaal. Van het moment dat ze binnenkwamen en Jo ze de weg wees naar de sportschool, tot het moment dat Dylan en Kane ze negeerden. 

Dart grinnikt en zegt: "En toen heb ik ze ook nog afgewezen. Stomme meiden. En die Shaun is een goede jongen. Ik kende hem tot nu toe alleen van het surfen. Maar ik moet hem wel goed in de gaten houden. Want hij heeft overduidelijk een oogje op je." 

Jo glimlacht en zegt: "Hij is schattig en lief. Een behoorlijk goede combinatie, vind ik. Ik zou interesse kunnen hebben, als ik niet met meneer Perfect verloofd zou zijn." 

Dart trekt haar dicht tegen zich aan voor een kus en zegt: "Ik moet dus scherp blijven." 

Jo giechelt en zegt: "Zeker weten. Ik heb hem nog niet zien surfen." Jo knipoogt naar hem en Dart begint haar te kietelen.

Jo's telefoon piept en ze staat op om te zien wie het is. Het is een bericht van Maria. 

Jake slaapt nog en ik moet het café openen.
Eerlijk gezegd ben ik boos en teleurgesteld... 

Jo reageert snel en zegt dat ze eraan komt. Ze loopt naar buiten om alles aan Dart te vertellen en vraagt: "Geef je surfles vandaag?" 

Dart zegt: "Nee, alleen wat promotiewerk en ik ga zelf surfen om te laten zien wat ik kan. Ze verwachten me pas later, dus ik ga met je mee." Jo glimlacht dankbaar en ze vertrekken samen zo snel mogelijk naar het café. 


Jo loopt via de achterdeur naar binnen en ziet een verslagen Maria staan. Ze kust haar op haar wang en zegt: "Laat het maar aan mij over Maria. Zorg jij maar voor jezelf." Jo loopt het café in en de geur is als een klap in haar gezicht. Iemand heeft op de vloer gespuugd en heeft het voor haar laten liggen. Jo loopt naar de telefoon op de bar en vindt een briefje met Shaun en Nikki's telefoonnummers. Ze stuurt ze allebei een berichtje waarin ze vraagt of ze naar het café kunnen komen. 

Ze vraagt Dart koffie te zetten en water te koken voor de thee en belt dan Ronnell. Hij klinkt slaperig, maar belooft dat hij komt helpen met het ontbijt. Jo draait de sleutel in de deur om en zet hem open om frisse lucht binnen te laten. Ze verzamelt de schoonmaak spullen en vult de emmers. Ze neemt alles mee het café in en begint als een malle schoon te maken. Ze bidt dat de eerste gasten pas komen als ze alles schoon heeft.

Ze kijkt op en ziet Shaun binnenkomen, in een zwembroek en met een surfplank onder zijn arm. Hij zegt: "Goedemorgen! Ik zal mijn plank even wegzetten." Hij komt de keuken weer uit met een wit T-shirt aan, die hij als reserve in de keuken bewaart, sinds er ooit een klant een drankje op hem geknoeid heeft. Hij helpt Jo met schoonmaken en ververst het water in de emmers. Jo glimlacht naar hem en ze hebben samen al snel alles schoon.

Zodra ze zich afvraagt waar Ronnel blijft, komt hij de keuken uit met twee buffetschalen. Hij knipoogt naar Jo en zet ze op de bar. Hij haalt er nog twee uit de keuken en zegt: "Zelfbediening voor het ontbijt vandaag. Er zijn pannenkoekjes, roerei, spek en geroosterd brood. Ik zal er zo yoghurt, cornflakes en fruit aan toevoegen." Jo blaast een kusje naar hem en Dart komt het café in met kannen gevuld met sap en zet ze naast de thermoskannen met koffie en thee neer. 

Jo loopt naar hem toe en hij knuffelt haar. "Wow Jo. Je bent een geboren leider. Kijk om je heen, je hebt het geweldig gedaan." 

Shaun komt aangelopen en zegt: "Ja, jij weet hoe je dingen voor elkaar moet krijgen." Jo draait zich naar hem om en geeft hem een vriendelijke knuffel. Hij verstijft en glimlacht een beetje verlegen. 

Jo doet een stapje achteruit en zegt: "Dankjewel dat je meteen gekomen bent. Je houdt wat van me tegoed." 

Shaun zegt: "De golven waren toch beroerd vandaag." Hij knipoogt naar Dart en Dart grinnikt, want hij weet maar al te goed hoe geweldig de golven op dit moment zijn. 

Jo zegt: "Pak wat te eten voor het ontbijt, mooie mannen. Ik ben zo terug." Jo loopt de keuken in en Ronnell staat op het punt om weg te gaan. Jo knuffelt hem stevig en bedankt hem. 

"Dat is niet nodig Jo. Ik zal er altijd voor je zijn. En nu het eten klaar is, laat ik je weer alleen. Oh en er is aan het eind van de middag een wedstrijd. Dus jij frituurt kippenpootjes vandaag." Hij knipoogt naar haar, zwaait en loopt naar buiten.

Jo pakt haar telefoon en stuurt een berichtje naar Maria. 

Alles is klaar voor een nieuwe dag in het café.
Waar ben je nu en hoe gaat het met je? 

Maria:
Jo, ik begin nu ook te geloven dat je een heks bent.
Ik ben in de boetiek en ik voel me beter nu ik daar weg ben.
Ik wil er niet echt over praten, maar Jake was een klootzak gisteravond. 

Jo reageert snel en zegt dat ze goed voor zichzelf moet zorgen en dat ze van haar houdt. Jo loopt de keuken uit en ziet dat een handjevol vaste gasten aan de tafeltjes zitten te eten. Dart en Shaun zien er gelukkig uit, genietend van hun ontbijt. Jo schenkt een kop koffie voor zichzelf in en klampt zich aan het kopje vast. Dart kijkt naar haar op en zegt: "We hebben ze verteld dat het zelfbediening is vandaag en ze een beetje geholpen." 

"Bedankt jongens." 

Ze neemt een slok van haar koffie en Dart vraagt: "Waar maak je je nog zorgen over, lief?" 

Jo zucht en zegt: "Jake. Volgens Maria was hij een klootzak gisteravond. En er is later vandaag een wedstrijd en ik kijk er niet naar uit om dat alleen te doen." 

Dart en Shaun zeggen tegelijk: "Ik zal er zijn!" 

Jo lacht en zegt: "Ja, jullie lijken helemaal niet op elkaar of zo. Maar dankjewel, dat vind ik fijn." De mannen hebben hun ontbijt op en Jo zegt: "En nu wegwezen. Ga surfen!" Ze glimlachen allebei breed en Shaun staat op om zijn surfplank uit de keuken te halen. 

Hij komt tevoorschijn zonder zijn shirt aan en zegt: "Succes Jo! Laat het me weten als ik wat kan doen." 

Dart zoent haar gepassioneerd en zegt: "Succes schoonheid. En idem dito." 

Shaun grijnst en zegt: "Kom oude man, laten we de golven gaan bedwingen." Dart jaagt hem het café uit en Jo kijkt lachend naar de wegrennende mannen. 

Haar telefoon piept en ze ziet een berichtje van Nikki, die zegt dat ze niet in de buurt is. Jo reageert kort en vriendelijk en pakt de thermoskannen met koffie en thee. Ze plakt haar vriendelijkste glimlach op haar gezicht en loopt haar rondje, pratend met gasten en kopjes bijvullend. De gasten komen vandaag binnendruppelen en Jo dankt de goden hiervoor. Want als ze allemaal tegelijk binnen zouden komen, dan zou ze dat in haar eentje niet aankunnen.


Rond lunchtijd begint ze in paniek te raken, want het is heel erg druk. Ze loopt naar buiten om eten te serveren en ziet dat Nikki bestellingen staat op te nemen. Nikki knipoogt naar haar en glimlacht naar alle gasten. Een paar behulpzame gasten helpen met het afruimen van de tafels en zetten de afwas op de bar. Jo en Nikki werken hard en uiteindelijk verlaten alle gasten het café gelukkig. 

Jo loopt naar de deur, keert het bordje aan de deur om en draait de deur op slot. Jo en Nikki verzamelen alle afwas en dragen het naar de keuken. Nikki laat zich op één van de stoelen vallen en Jo doet hetzelfde. "Mijn god Nikki, ik dacht dat je een engel was toen ik je zag. Heel erg bedankt." 

Nikki giechelt en zegt: "Graag gedaan, Jo. Shaun stuurde me een berichtje en zei dat je alleen was. Dus heb ik mijn vader gevraagd of hij me hier af kon zetten." 

Jo warmt twee koppen groentesoep op en pakt een baguette en wat boter. Jo zegt: "Ik heb honger!" Nikki glimlacht en Jo geniet van de soep en het brood. Nikki eet alleen de soep. Jo voelt zich beter nu ze wat gegeten heeft en kijkt Nikki aan. "Je zou naar het strand moeten gaan. Het uitzicht is daar geweldig vandaag. Dart en Shaun zijn aan het surfen. En ik heb je nodig om foto's van ze te maken, zodat ik het ook kan zien." 

Nikki lacht en zegt: "Maar ik kan je hier toch niet alleen laten?" 

"Oh jawel, dat kun je wel. Er is straks een wedstrijd en daar komen de jongens voor terug. En tussen lunch en die tijd is het altijd rustig hier. Ik laat de deur gewoon nog even op slot en geniet lekker van een momentje voor mezelf." 

Niki staat op en zegt: "Oké, ik ga je een heleboel foto's sturen." Jo knuffelt haar en stuurt haar weg.


Jo blijft een tijdje met haar ogen dicht zitten, vult dan een glas met water en loopt naar boven. Ze gooit de deur van Jakes slaapkamer open en loopt naar binnen. Ze doet het gordijn met een ruk open en kijkt hem kwaad aan. Hij mompelt wat en legt een arm over zijn ogen. Jo zegt boos: "Je hebt twee keuzes. Of je gaat rechtop zitten en drinkt dit water op of ik gooi het in je gezicht. En ik zou maar snel beslissen als ik jou was." 

Jake is meteen nuchter als hij hoort dat het Jo is en dat ze woest is. Hij gaat rechtop zitten, pakt het glas van haar aan en ontwijkt haar blik. Hij neemt een paar slokken en zijn hersenen beginnen langzaam wakker te worden. Jo zegt: "Ga je douchen, kleed je aan en ik zal een ontbijtje voor je regelen met een paracetamol of twee." 

Jo loopt de trap af en trilt van opgekropte emotie. Ze vult een bord met restjes van het ontbijt en maakt schoon in het café. Ze opent de vaatwasser en begint hem uit te ruimen. Ze is hem nog aan het vullen met vuile vaat als Jake naar beneden komt, fris gedoucht en een stuk helderder. Jo vult twee kopjes met koffie en zet er één voor Jake neer, die al van zijn ontbijt zit te eten. Ze pakt twee paracetamol en een glas water en zet die ook voor hem neer. Ze gaat tegenover hem zitten en neemt een slok van haar koffie. 

Hij kijkt op van zijn bord en Jo ziet de pijn en spijt in zijn ogen. Ze neemt nog een slokje en weet even niet wat ze moet zeggen of doen. Jake schraapt zijn keel en zegt: "Het spijt me." 

Jo kijkt hem aan en zegt: "Dat mag ik hopen, ja. En nu moet je opstaan en naar Maria gaan. Maak het goed met haar, want volgens haar was je een klootzak gisteren." 

Jake kijkt haar geschokt aan en mompelt: "Maar het café dan..." 

Jo staat op en zegt: "Godsamme Jake! We zijn nu al een tijdje open en we hebben het, met een beetje hulp van vrienden, prima gered zonder jou. Je hebt je er tot nu toe ook geen zorgen over gemaakt, of wel? En nou wegwezen, voordat ik nog kwader op je wordt!"


Jo staat op en loopt het café in. Ze draait de Foo Fighters om zichzelf wat op te vrolijken en doet de deur weer open. Ze hoort haar telefoon piepen en haalt hem uit haar broekzak om te kijken wie het is. Het is van Nikki en ze stuurt foto's van surfende Shaun en Dart. Ze heeft zelfs een filmpje gemaakt. Jo voelt zich meteen beter bij het zien van die twee blonde mannen, die samen surfen. 

Ze stuurt naar Nikki:
Wow.
Dat ziet er goed uit!
Die twee samen is
helemaal een mooi uitzicht.
Dankjewel voor het delen!
XO

Jo kijkt op van haar telefoon en ziet de gespierde eigenaar van de sportschool binnenkomen. Hij zat gisteravond ook aan de tafel met Jakes vrienden. Hij heeft een groot boeket bloemen vast en zegt: "Deze zijn voor jou, van alle mannen. Om te laten zien dat het ons heel erg spijt van gisteravond. Ik heb net ook een boeket aan Maria gegeven. Ik had niet verwacht dat het zo uit de hand zou lopen. Ik was het helemaal niet eens met hoe jij behandeld bent, maar jammer genoeg luisteren ze niet als ze zo dronken zijn. Nogmaals, het spijt me." 

Jo wijst naar een kruk en zegt: "Ga alsjeblief even zitten. Jouw excuses helpen, maar ik denk niet dat het jouw schuld was. Je hebt gewoon een paar wat minder leuke vrienden. Dat gezegd hebbende, jij bent altijd welkom hier. Ik raad je alleen wel aan om die handtastelijke vent thuis te laten. Want de kans is groot dat ik hem tegen zijn schenen trap of erger, als ik hem weer zie. En ik begrijp helemaal niet waarom Jake zo deed gisteren. Ik heb hem nog nooit zo gezien." 

De man staart even naar de grond en zegt: "Die handtastelijke hoort al niet meer bij de vriendengroep. Ik haat dat soort mannen. En Jake liet oude tijden herleven denk ik, maar dat weet ik niet zeker." 

Jo zegt: "Nog één ding, hoe heet je eigenlijk?" 

De man lacht en zegt: "Ik heet Lasse." 

Jo zegt: "Eindelijk weet ik hoe je heet. Dat werd hoog tijd." Ze glimlacht naar hem en vraagt: "Is dat een Scandinavische naam?" 

Zijn glimlach wordt breder en hij zegt: "Ja. Mijn moeder komt uit Noorwegen." 

Jo kijkt naar de klok en zegt: "Ik moet wat dingen voorbereiden voor de wedstrijd zo meteen, maar bedankt voor de bloemen." Ze begint schaaltjes te vullen met zoutjes en verdeelt ze over de bar. Ze ziet Dart binnenkomen en glimlacht naar hem. Ze staart naar zijn warrige haar en blije gezicht. Hij ziet er altijd extra sexy uit na het surfen. Hij komt op haar af en kust haar lang en hard. Ze zegt: "Mmm, ik heb geen zoutjes nodig, ik kus jou gewoon." 

Dart lacht en zegt: "Hallo schoonheid. Hoe is het gegaan tot nu toe?" 

Jo zegt: "Ik leef nog. Maar ik voel me stukken beter, nu jij er bent." Shaun zwaait voor de deur naar Nikki , voordat hij naar binnen slentert. Jo merkt op dat hij er uitziet als een jongere versie van Dart en ziet dat hij er ook sexier uitziet na het surfen. Dart merkt dat ze naar Shaun kijkt en pakt haar kin vast om haar weer te kussen. Jo lacht zacht en zegt: "Mmm, je bent nog steeds de lekkerste, meneer Perfect." 

De eerste sportfans komen binnen en Dart gaat op zijn vaste plek zitten, aan het begin van de bar. Shaun komt de keuken uit met zijn shirt weer aan en gaat naast Jo staan, die biertjes staat te tappen voor de mannen die binnenkomen. Shaun zorgt voor de andere drankjes die besteld worden. Ze werken snel en de mannen aan de andere kant van de bar zijn onder de indruk.

De wedstrijd begint en Jo gaat naast Dart staan, kijkend naar het grote scherm. Dart slaat zijn arm losjes om haar heen, terwijl hij geconcentreerd naar de wedstrijd kijkt. Jo kijkt ook en springt op om met Dart een gescoord punt te vieren. Ze geeft Shaun een high five en ziet dat het bijna rust is. Ze loopt de keuken in om te beginnen aan haar 'Wings of Love'. 

Shaun komt achter haar aan en vraagt waar de schalen staan. Jo vertelt het hem en hij zet ze vast klaar op het aanrecht. Jo frituurt de eerste lading kip en vult de eerste schalen. Ze frituurt de volgende portie en neuriet zachtjes. Als de schalen allemaal gevuld zijn, zet ze de frituurpan uit. Ze pakt een aantal schalen en Shaun doet hetzelfde. Ze zetten de schalen op de bar en Jo schenkt drankjes in, terwijl Shaun dit keer de biertjes tapt. 

Jo begint te ontspannen, blij met hoe het tot nu toe gaat. Dart knipoogt naar haar en eet zijn kippenpootjes met een gelukkige blik in zijn ogen. Jo staat op en haalt een koude kaaspizza uit de koelkast in de keuken. Ronnell heeft die daar in gelegd met een briefje waar op stond dat hij voor Jo was en dat niemand er aan mocht komen. Jo snijdt de pizza in stukken en neemt hem mee het café in. De mannen staren allemaal weer naar het scherm en Jo eet van haar pizza, terwijl ze kijkt naar de gespannen gezichten.

Ze eet haar tweede stuk pizza en hoort iets in de keuken. Ze doet de deur een klein stukje open en ziet Jake en Maria via de achterdeur binnenkomen. Ze zien Jo niet en Jake jaagt Maria de trap op naar boven, terwijl ze allebei lachen. Jo draait zich glimlachend om en neemt weer een hap van haar pizza. 

Als de wedstrijd afgelopen is, tapt Jo een biertje en geeft die aan Shaun. Ze blaast een kusje naar hem en zegt: "Heel erg bedankt voor je hulp vandaag." Jo draait zich om naar de mannen aan de bar en zegt: "Nog één drankje en dan gooi ik jullie eruit. Fijn dat jullie er waren, maar ik ben klaar met vandaag." De mannen gaan allemaal meteen akkoord en ze haalt opgelucht adem, blij met hun reactie. 

Ze gaan één voor één naar huis, tot alleen Dart en Shaun nog over zijn. Jo draait de deur op slot en begint met schoonmaken. Shaun verbindt de luidspreker met zijn telefoon en draait Nirvana. Jo glimlacht en zingt mee. Dart helpt met de afwas naar de keuken dragen en Jo veegt de bar schoon, terwijl Shaun de glazen schoonmaakt.

Jo gaapt, terwijl ze het geld in de kassa telt en pakt Shauns telefoon, voordat ze de lichten in het café uit doet. Ze loopt de keuken in en ziet dat Dart en Shaun samen de schalen staan om te spoelen. Jo gaat op tafel zitten en kijkt naar ze, terwijl ze weer gaapt. Dart kijkt over zijn schouder, ziet haar gapen en zegt: "Ik denk dat het genoeg is voor vandaag. Ik moet een slaapkopje naar huis dragen." 

Shaun kijkt achter zich en ziet de doodvermoeide Jo. Hij pakt zijn telefoon uit haar hand en zegt: "Ja, ik ga." Hij leunt voorover en kust Jo op haar wang. "Sorry, je ziet er heel lief uit als je slaperig bent. Welterusten, Jo." 

Hij sprint de deur uit en Dart zegt: "Wat zullen we nou krijgen?" 

Jo lacht zachtjes en zegt: "Die heeft lef." 

Dart gromt en zegt: "Dat heeft hij zeker." 

Jo tilt haar armen op en zegt: "Kom lekker ding. Draag me naar huis. Of waar dan ook naartoe. Ik ben te moe om me ergens zorgen over te maken." Dart tilt haar op en draagt haar naar huis. 


Continue Reading

You'll Also Like

536K 32.5K 85
Lamyae is een zeventien jarig, Marokkaans meisje waarvan de ouders twee jaar geleden zijn overleden aan een auto ongeluk. Ze heeft geen verdere broer...
50.3K 2.7K 29
"Ik zal voor je vechten dat beloof ik!" Riep hij en greep gelijk naar mijn hand. Ik voelde de kou over mijn natte wang prikkelen. De kou die ik zelfs...
21.9K 275 21
Jij woont samen met je twee beste vriendinnen Hannah en Lieke. Als Lieke een leuk nieuwtje verteld dat ze een vriend heeft, Raoul, gaan jullie langs...
111K 6.3K 52
(Dit verhaal gaat ooit herschreven worden) Overal over de hele wereld krijgen tieners die zestien zijn geworden een brief waarin staat of ze meedoen...