En vilsen själ

By captainmareviecla

7.8K 139 124

Jag är barnbarn till en av tidernas största skådespelare. Det ger fördelar men ger även en hel del press och... More

KAPITEL 1
KAPITEL 2
KAPITEL 3
KAPITEL 4
KAPITEL 5
KAPITEL 6
KAPITEL 7
KAPITEL 9
KAPITEL 10
KAPITEL 11
KAPITEL 12
KAPITEL 13
KAPITEL 14
KAPITEL 15
KAPITEL 16
KAPITEL 17
KAPITEL 18
KAPITEL 19
KAPITEL 20
KAPITEL 21
KAPITEL 22
KAPITEL 23
KAPITEL 24

KAPITEL 8

322 7 5
By captainmareviecla

Mitt perspektiv

Jag vaknar upp till ännu en solig morgon. Tidigare morgon duggregnade det så det är skönt att se att solen är framme nu. Som vanligt gör jag mina vanliga morgonsysslor till peppande musik. Det får mig att känna mig mer redo än någonsin inför en ny jobbdag. Jag märker för varje dag som går att vädret blir varmare och varmare. Jag drar ner dragkedjan på dunjackan ännu längre ner än föregående dag. Stoppar händerna i fickorna och börjar gå mot inspelningsplatsen igen som varje morgon. Men denna morgon möter jag Tom på vägen.

-"good morning!" säger jag med pigg röst.

-"ugh, ain't you tired?" muttrar Tom och gnuggar sig i ögonen.

-"no? Are you?" frågar jag och rycker på axlarna.

-"hell yeah! I need more sleep." suckar han och öppnar dörren åt mig.

Jag bugar som tack vilket får han att bara skaka på huvudet med ett leende.

Vi tar farväl för stunden då han ska åt annat håll medan jag ska till min make up-artist. Marie verkar också lika pigg som jag och vi pratar mycket medan hon gör iordning mig för dagens inspelningar. Tack gode Gud att hon är svensk! Scarlett som sitter i stolen bredvid mig förstår inget av det vi säger.

-"hey! Guys speak English, I want to know to what you are chatting about!" beklagar hon sig med ett skratt.

Marie och jag tittar på varandra och skrattar.

-"mhmm, I don't know Scarlett.." flinar jag retsamt vilket i sin tur får Scarlett att himlar kraftigt med ögonen.

Men på en sekund byts hennes ansiktsuttryck och hon flinar brett. Som om hon just kommit på något väldigt retsamt sedan böjer hon sig fram för att viska.

-"are you discussion who of the guys that is the hottest one?" hennes ögon glimtar till och hon flinar när hon ser Maries rodnande ansikte.

-"of course not!" utbrister hon och håller för munnen för att dölja sitt fnissande.

Som tur lyckas jag ha is i magen och bara spelar med.

-"Pratt? Brolin? Downye?" frågar Scarlett för att se vilken Marie reagerar mest på.

Tillslut får Marie kontroll över sitt rodnande och skakar bestämt på huvudet.

-"nope!" skrattar hon innan börjar styla mig igen för att inte börja rodna igen.

Men Scarlett är inte nöjd där utan istället fäster hon blicken på mig. Desperat försöker jag hålla mig lugn och inte börja rodna. Jag är en skådespelare, hur svårt kan det vara?

-"Evans?" frågar hon med en misstänksam blick.

-"he's hot, yeah but not my type." jag tittar rakt fram i spegeln framför mig och ser hur Scarlett tänker vidare på nästa förslag.

-"Hemsworth?" skiner hon upp och hon ser bombsäker ut på att det är rätt.

Jag skakar på huvudet.

-"big biceps but, no."

Scarlett suckar och tänker vidare.

-"Sebastian Stan?" frågar hon lite mindre säkert.

Jag spelar med och låtsas tänka och jag ser i ögonvrån hur hon flinar.

-"nope." svarar jag sedan kort.

-"what?!" sucakr hon och henns besvikelse för mig att börja skratta.

Hon bara blänger lite halvt på mig innan hon tänker vidare.

-"Mackie?.." nu låter hon inte ens säker på om hon uttalar efternamnet rätt.

Jag skakar på huvudet och skrattar, stolt över att jag inte rodnat en enda gång.

-"he's funny but absolutely not!"

-"I'm running out of options!" suckar Scarlett och böjer sig tillbaka i sin stol.

Hon funderar ett tag innan hon sneglar på mig.

-"Holland? He is your age so it's sound logic." hon verkar inte ens hoppas på en reaktion längre.

Så tänk er hur förvånad hon då blir när jag rodnar som en tomat.

Vad gör du?! Slutna rodna, vad är det med dig idag?!! skriker jag i mitt huvud och förbannar mig själv för att inte kunna sluta rodna.

-"WHAT?!" utbrister Scarlett och Marie samtidigt.

-"you like Tom?!" Scarlett ser helt chockad ut.

Marie ser ut som om ett levande frågetecken i spegelbilden framför mig. Och såklart, vad annars lixom, kommer Elizabeth just innanför dörren.

-"what?" frågar hon medan hon sätter sig varsamt ner i en frisörstol med spegel framför.

-"D/n thinks Tom is hot!" förklarar Scarlett medan hon vänder sig till Lizzie som sitter på hennes vänstra sida.

-"what?! tom?!" utbrister Lizzie misstroget.

-"can you possible scream little higher??" frågar jag stressat och tittar mig runt för att se om någon kan höra oss.

-"I'm sorry but I'm- tom??" Lizzie verkar inte helt säker.

Jag suckar och lutar mig tillbaka i stolen och lägger handen på pannan. I ögonvrån kan jag se Scarlett instämma i Lizzies osäkerhet.

-"well he's cute anyway." Scarlett rycker på axlarna inna vi lämnar det samtalsämnet.

En kort stund senare kommer Scarletts och Lizzies make-up artister också och vi pratar lite grann medan vi blir i ordning gjorda. Försiktigt frågar jag vad de ska filma idag.

-"a fight scene, right Lizzie?" frågar Scarlett.

Lizzie nickar och sitter sedan still så makeup artisten kan lägga på det sista sminket. Jag blir klar lite tidigare en dem så Marie visar vad jag ska ha på mig idag.

-"samma gamla vanliga, men tro mig dessa är mycket skönare än dräkterna de andra har på sig." säger Marie och räcker fram ett par jeans, en pastell ljusblå t-shirt med en grå huvtröja.

-"äsch jag är bara glad över att ens få vara med!" ler jag och Marie nickar uppriktigt.

-"men, om jag ska skvallra lite så hörde jag bröderna säga igår "den tjejen har verkligen talang, hon passar karaktären perfekt". Och de sa verkligen perfekt." blinkar Marie innan hon går ut för att låta mig byta om i fred.

Jag står helt chockat kvar och stirrar på dörren som går igen bakom Marie. Vad i, perfekt? viskar jag för mig själv. Plötsligt sprider en värme i hela kroppen. De sa verkligen perfekt. Genast känner jag mig starkare än någonsin. Jag byter snabbt om och drar på mig byxorna och byter tröja innan jag drar på mig huvtröjan. Jeansen som jag själv hade med mig och använt i stallet en hel vecka utan att tvätta för att det skulle se slitna och smutsiga ut inför filmandet. Bröderna hade först fixat något själv men sedan hade jag kommit på den briljanta iden att ta mina gamla (redan slitna) jeans som mormor behövt sytt för att de gick sönder.

Med bestämda och självsäkra steg stegar jag ut från omklädningsrummet och vidare till inspelningsplatsen. Längre bort ser jag Tom iklädd sin Spider-man dräkt (från Homecoming alltså inte Iron Spider), När han får syn på mig skiner han direkt upp i ett leende och vinkar. Jag småspringer fram till han. Jag kan inte undgå att se Scarlett och Lizzie komma ut från omklädningsrummet och vinka retsamt mot mig. Jag bara vinkar tillbaka och skakar tydligt på huvudet mot dem medan de fnissar tyst.

-"what was that about?" frågar Tom med ett frågande leende.

-"eh, nothing." ljuger jag och rycker på axlarna.

Tom tittar först på mig som om han inte tror på mig och just när han ska protestera emot tar Joe ton.

-"OKEY GUYS! today is a busy day because we gonna film a lot of stunts! so get ready everyone!!" han klappar igång oss och alla intar sina platser.

Jag fick läsa dagens manus igår och försöker minnas vad och hur jag planerat göra allt. Snabbt går jag igenom allt i mitt huvud och går in i mitt fokus. Min fokus-bubbla känns starkare idag än vad den gjorde igår, undra om det beror på de positiva kommentarerna Marie berättade om? Jag skakar av mig tanken och fokuserar fullt ut. Sluter ute alla andra ljud och föreställer mig New York under attack av den utomjordiska skurken. Det ska vara två skurkar, en större än den andra. Vi börjar och först fokuserar kameran på Robert som blir räddad från ett slag av Tom.

Grace kommer springande exakt när Peter räddar Tony från den stora skurkens slag. Hon kan fortfarande inte förstå vart hon är eller vart hon kommit ifrån. För hon minns inget. Det känns som om hon har sovit i 8 år, minst. Hela kroppen är slö och vägrar samarbeta med henne. På håll kan hon se hur de båda hjältarna utbyter några ord innan utomjording tar tag i Peter från sidan. Grace reagerar snabbt och låter sin energi stoppa armen. Den lila energin snörar åt sig så hårt om utomjordingens arm att den har inget val utan att släppa. Peter vänder sig om i förvirring och får då syn på Grace, iklädd sina slitna kläder och kämpandes mot utomjordingen som försöker rycka armen ut energins grepp. Grace försöker få tag på utomjordingens andra arm för att få den att släppa släggan som är större än henne nästan men när Grace släpper för att greppa om den andra armen tappar hon balansen. Utomjordingen gör sig fri och kastar iväg Grace med sin kraft. Peter och Tony väcks äntligen ur sin chock och börjar fajtas mot utomjordingen som nu langar slag åt alla håll. Grace som flugit in i ett cafes skyltfönster reser sig upp och ger sig in i fajten igen. Hon hoppar, dukar, backar och försöker få släggan ur handen på utomjordingen. Sida vid sida slåss, Peter, Grace och Tony när något flyger förbi.

-"kids, that the wizard. Take it!" ropar Tony.

Grace som egentligen inte gillar att ta order från någon bestämmer sig ändå för att lyda. Peter är också snabb på att vända om och börjar använda sina nät för att ta sig närmre. Grace flinar för sig själv och tvingar sig öka farten för att komma före Peter. Grace lyckas undvika den skylt som träffar Peter och saktar ner honom. Hon försöker desperat hindra den mindre utomjordingen att nå trollkarlen, inte för att hon vet varför men hon gillar inte utomjordingen. Inte efter vad han gjorde mot henne.

Hon fångar utomjordingen nästan men kastas iväg av hans telepatiska kraft lika snabbt. När utomjordingen sedan får bort manteln på trollkarlen fångar Peter han med sina nät. Han hinner dock inte långt innan han fastnar in någon blå stråle. Han håller desperat sig fast i en lyktstolpe tills den ger vika. Grace får då i grevens tid tag på han men orkar inte heller hålla emot mot strålens kraft utan sugs upp med Peter och trollkarlen.

-"AND CUT!" ropar Anthony och gör tummen upp.

-"amazing guys, that shoot was perfect." jublar någon annan.

Jag bara ler, glad över att få till det efter mycket övning och omtagningar och över att det är över. Mina muskler skriker och hela jag stinker svett. Tom drar av sig sin mask och ger mig en slö high-five. Ingen av oss är direkt pigga efter ett så här långt och intensivt filmande.

-"you guys can go on lunch now and rest then we start filming again. But no more stunts for today!" tackar Anthony och gör sig själv i ordning för att gå på lunch.

Det gör vi alla andra också och ingen orkar ens bry sig om att duscha eller liknande. Tom och jag småpratar lite på väg till lunchen där vi möter alla andra. Resten av gänget sitter redan och äter lunch när vi dimper ner trötta som bara den på de tomma bänkarna bredvid dem. Imorse fick vi lite lös information om att det skulle komma en till grupp med skådisar, vi vet inte vilka men några tror Ant-man-castet och andra tror Guardians of the Galaxy-castet. Jag är så trött att jag bara orkar äta. Tom som sitter bredvid mig verkar lika trött.

-"were you filming stunts today?" frågar Scarlett som sitter snett framför mig och sneglar upp från sin lunch.

Jag nickar bara trött och tar en till tugga.

-"yeah I can smell that!" påpekar Lizze som sitter bredvid Scarlett.

Jag bara himlar tydligt med ögonen och lipar retfullt åt henne vilket för henne att skratta. Vi börjar småprata lite sinsemellan. Alla pratar med alla, vilket är en väldigt skön känsla då ingen utesluts utan alla lär känna alla. Även om detta är min tredje dag så känns det som om vi har gjort 100-tals filmer tillsammans. Antagligen tack vare Tom som genast visade mig runt och presenterade mig för alla den första dagen. Även om han inte heller hade varit med i så många filmer innan kunde han en hel del. Han avslöjade att han hade filmat sin egen Spider-man film och att den skulle ha premiär nu i sommar, men att jag absolut inte fick säga till något. Typiskt honom att inte kunna hålla en hemlis tänkte jag för mig själv. Men jag är väldigt tacksam för att han hjälpte mig dessa första dagar annars brukar jag svårt att våga prata med nya människor - speciellt personer jag ser upp till - då jag är blyg av mig.

-"so how your first days going so far D/n?" frågar Chris E som sitter en bit bort.

-"well, good I think, a lot different since the last time." konstaterar jag.

När jag ser Chris's och alla andras förvånade blickar inser jag vilket misstag jag gjort.

-"what do you mean with "since the last time"?" frågar Chris överraskat.

Den enda som inte ser förvånad ut är Robert som ser mer road ut över allas kraftiga reaktion.

-"she was on the cast for Iron Man 3." nickar han och tar en tugga av sin sallad innan han tittar upp.

Nu blir alla blickar ännu mer överraskade och förvånade.

-"what?! and you didn't tell me?" säger Scarlett och låtsas låta sårad och Lizzie är inte sen med att instämma.

Jag skrattar lite nervöst där jag sitter och skruvar på mig. Tom tittar på mig med ett.. flin? Jag ler nervöst tillbaka. Chris som just ska säga något igen avbryter sig själv och tittar bak över min axel vilket för mig att vända mig om.

-"zoe!" utbrister jag och reser mig upp för att krama om henne.

Förvirringen blir ännu större hos de andra.

-"D/n! Aw I have missed you." hon kramar mig varmt tillbaka.

Allas blickar när jag vänder mig och får mig att börja skratta, nu är till och med Robert förvirrad.

-"let me guess, you were on the cast for Avatar to?" frågar Tom med ett flin.

-"eh yeah." skrattar jag nervöst.

När vi alla hälsat på Pom, Dave, Chris P, Karen och Zoe sätter vi oss ner för att prata. De skulle senare filma några scener med Chris H som kommer senare.

-"so is it something more you are hiding from us D/n?" frågar Benedict med en menande blick.

Alla riktar menade sina blickar mot mig vilket för mig att svälja hårt.

-"eh no, well I was on the cast for the first Jurassic Park movie." säger jag och tittar bort mot Chris P.

-"you were? I had no ide!" utbrister Chris och ler brett.

Alla andra skrattar och vi äter vidare.

// jamen då har jag äntligen fått ut ett till kapitel! vill ni att jag håller en liten "skriv-tävling" där man kan få ha med sitt eget skrivna kapitel med i boken snart??<333 kom gärna med ideer!!

Continue Reading

You'll Also Like

177K 1.3K 142
En Instagram bok i form av inlägg och sms. Ludwig Kronstrand och Tilda Boström som huvudpersoner. Avslutad.
19.8K 878 14
𝑩𝒐𝒐𝒌 2 King Viserys the Peaceful is dead, but before his last breath he apparently whispered to his wife Queen Alicent that he wanted his firstbo...
69.4K 3.3K 62
Uppföljaren till "Don't leave me alone" • Bästa plats i fanfiction: #2
11.2K 156 72
"Jag älskar dig. Jag älskar dig, Noel Johan Ossian Flike. Jag har aldrig varit säkrare på något innan." Säger hon. Drömmer jag? Nej, det är på riktig...