Kitas Pasaulis

By SleepingM0nster

14.1K 1.8K 100

Tai, kad egzistuoja ne vienas pasaulis, dimensija, niekam nėra paslaptis. Visgi didžioji žmonijos dalis netik... More

1 skyrius
2 skyrius
3 skyrius
4 skyrius
5 skyrius
6 skyrius
7 skyrius
8 skyrius
9 skyrius
10 skyrius
11 skyrius
12 skyrius
13 skyrius
14 skyrius
15 skyrius
16 skyrius
17 skyrius
18 skyrius
19 skyrius
20 skyrius
21 skyrius
23 skyrius
24 skyrius
25 skyrius
26 skyrius
27 skyrius
28 skyrius
29 skyrius
30 skyrius
31 skyrius
32 skyrius
33 skyrius
34 skyrius
35 skyrius
36 skyrius
37 skyrius
38 skyrius

22 skyrius

263 42 0
By SleepingM0nster

Susitikimas su burmistru manęs visai nejaudino. Edonas tylėjo lyg būtų buvęs priverstas mane atvesti, o aš galvojau tik apie tai, kad mano tėvas buvo šiame pasaulyje ir žinojo, kaip iš čia ištrūkti.

Nors pirmąjį kartą buvau itin sužavėta burmistro namais, kurie priminė muziejų, šiuo metu net nesižvalgiau. Akimis apžvelgiau aplinką tik tada, kai įėjome į Pasaulio vadovo kabinetą.

Burmistras jau sėdėjo už savo stalo. Ant jo nosies pūpsojo apvalūs mažyčiai akiniai, o pats vyriškis buvo nuleidęs galvą ir kažką skaitė. Jam iš dešinės stovėjo gan žemo ūgio vyras šviesiais plaukais, o arčiau prie stalo palinkęs buvo Jodingeris.

-A, Edonai, Sine,- pasisveikino Vyriausiasis Kapitonas ir pasitraukė nuo stalo.

Burmistras nusiėmė akinius lyg taip galėtų geriau į mane pažiūrėti. Tuomet jis maloniai nusišypsojo man.

-Sine Dyn, atrodai išsigandusi,- tyliai nusikvatojo sau burmistras. Viduje krūptelėjau. Tik dabar suvokiau, kokia buvau įsitempusi. Tikriausiai turėjau pagrindą bijoti. Kažkas iš aukštesnįjį rangą užimančių žmonių galėjo būti susidėję su Holigu. Kažkas iš jų pakluso Jagams. O galbūt jie žinojo, kad mano tėvas grįžo.

Mane išpylė karštis. Pradėjau trūkčiojančiai kvėpuoti. Visgi suėmiau save į rankas ir laukiau, ką pasakys burmistras.

-Vienas iš Žynių pranešė, kad dingo jo bibliotekos raktas,- prabilo šviesiaplaukis vyras. Jo balso tonas buvo griežtas, o jo atšiaurūs veido bruožai dar stipriau tai pabrėžė. Spėjau, kad jis buvo Prostasijas.- Galiausiai atsekėme, kada ir kieno jis buvo panaudotas.

Žvilgtelėjau į Edoną. Mano širdis pradėjo mušti stipriau. Vaikinas akis buvo įsmeigęs kažkur į tolimiausią sieną. Vijau mintis apie tai, kad jis mane ir Smitą išdavė, tačiau kodėl jis neturėtų to padaryti, kai ketina tapti Kapitonu.

-Sine, viskas gerai,- neva nuramino mane Jodingeris, matydamas, kaip mano kūnas akmenėja. Jis nusišypsojo man lyg pradėdamas pamokančią kalbą.- Tau nėra dėl ko jaudintis. Nesi dėl nieko kalta. Tai jaunasis Žynys Smitas nusižengė mūsų įstatymams. Nelaikome tavęs bendrininke, Edonas paaiškino situaciją, kad ėjai su Smitu nežinodama jo tikslų ir mes suprantame, jog dar nežinai visų mūsų įstatymų ir taisyklių. Žinoma, todėl Atvykėliai turi nesitraukti nuo savo globėjų.

Tai buvo mažas priekaištas mestas Edonui, bet Jodingeris neatrodė ant jo supykęs, tik atliko pareigą prieš burmistrą.

Visgi pro mano ausis nepraėjo tai, kad Edonas mane užgynė. Vietoj to, jog tiesiai šviesiai pasakytų, kad aš pastoviai bėgu nuo jo ir elgiuosi netinkamai, jis ištraukė mane iš bėdos.

-Esi liudininkė, todėl mums reikės informacijos ko ieškojo Smitas,- galiausiai pasakė Prostasijas.

Mano rankas buvo šaltos, o galva apsunkusi. Jaučiausi tarsi būčiau užspeista gaujos, nuo kurios ilgą laiką slėpiausi savo pasaulyje.

-Aš nežinau,- papurčiau galvą.- Jis tiesiog norėjo man parodyti kažką bibliotekoje.

Negalėjau kliautis vien tik melu, nes nebuvau tikra, kiek žino jie. Todėl geriausia buvo apsimesti nieko nenutuokiančia.

-Ar žinai, kam naudojamas raktas?- garsiai paklausė Prostasijas. Jis buvo atšiauresnis nei Jodingeris, bet tai buvo tinkama savybė Pasaulio tvarkos saugotojui.

Linktelėjau suspausdama lūpas.

-Jo pagalba Smitas galėjo prieiti prie kolonos ir...- mano balsas trumpam užlūžo. Mano jaudulys nuslėpė tikrąjį nerimą dėl to, kas iš tiesų vyko, ir ko šie vyrai dar nežinojo.- Ir prie duomenų, bet aš nesu tikra, ką mačiau...

Stengiausi atrodyti lyg prisidirbusi paauglė, bet bandanti išsisukti iš situacijos. Burmistras tylėjo kartais sučepsėdamas, Jodingeris, rodos, palaikė mano pusę, tik Prostasijaus negalėjau suprasti. Jis žiūrėjo į mane šaltai. Ne į kaip niekuo dėtą, netinkamu laiku atsidūrusią liudininkę. Kokia ir turėjau būti.

-Viskas gerai,- vėl nuramino Jodingeris.- Galbūt galėtum papasakoti, ką matei? Ar tai buvo kažkas panašaus į žemėlapį? Figūros ar koks tekstas?

Jaučiau, kaip mane išpila šaltas prakaitas. Jie tikriausiai žinojo, ko ieškojo Smitas, tik norėjo būti užtikrinti. Arba jie numanė, ką jis galėjo rasti.

Prisiminiau, kaip iš kolonos pasirodė holograma. Šviesos ruožai suformavo mėnulį ir galiausiai visą salą bei po ja esantį kranitą. Jei pasakysiu, kad Smitas man tai parodė, šie vyrai supras, ko iš tiesų siekia jaunasis Žynys.

-Sala,- skubiai išpyškinau tarsi nusimesdama nuo širdies akmenį.- Kai Smitas aktyvavo tą mechanizmą, pasirodė holograminė sala. Ir viskas. Tai buvo be galo gražu. O tada pasirodė Edonas.

Mane nuliejo dar viena karščio banga. Nebesuvokiau, ar mano širdis vis dar plaka. Žvilgtelėjau į vaikiną. Jis mane lyg ir užstojo. Tad galbūt nepasakojo tiesos, kiek Smitas yra pažengęs portalo ieškojime.

-O išėjimas?- prabilo burmistras. Jis buvo taip prisimerkęs, kad atrodė, jog tą laiką, kol tylėjo, miegojo.- Žinau, kad vis dar nepasidavei jo ieškoti. Nori grįžti namo labiau už viską. Jaunasis Žynys apie tai juk užsiminė. Ar prašei jo pagalbos?

Burmistras, rodos, nustojo kvėpuoti ir pasilenkė arčiau stalo. Nurijau seiles. Norėjau pasukti galvą į Edoną, bet, laimei, mano kaklas buvo pernelyg suvaržytas, kad tai padaryčiau.

-Taip...- pralemenau.- Bet jis niekuo negalėjo man padėti.

To užteko. Burmistras linktelėjo. Jis labiau pramerkė akis.

-Smitas labai smalsus jaunas vyrukas,- tarė jis.- Ir juo mes labai didžiuojamės. Tačiau yra ribos, kurias peržengus, gali kilti pasekmių. Nenorime, kad per jas nukentėtų mūsų jaunasis Žynys bei, žinoma, tu, Sine.- Burmistras atsistojo. Jis sudėjo rankas ant savo pilvo.- Gali eiti. Jeigu reikės pagalbos, kils klausimų, kurių nežinosi kieno klausti, eik tiesiai pas mane.

Senukas aiškiai parodė, kad esu nebereikalinga, tačiau žengiau žingsnį priekin atkreipdama visų dėmesį.

-Ar...- susiėmiau.- Ar Smitui viskas gerai? Jis nenorėjo nieko blogo, tuo labiau nusižengti taisyklėms. Juk tą raktą galėjo duoti ir pats Žynys.

-Pagal tvarką už nusižengimus privalome paskirti bausmę,- ramiai paaiškino Jodingeris neleisdamas pirmam įsiterpti Prostasijui.- Kol kas aiškinamės situaciją, todėl Smitas šiuo metu vienutėje. Bet nesijaudink, tai ne kalėjimas, jis turi visus patogumus,- šiltai šyptelėjo vyras.- Tiesiog norime jį stebėti.

Nejučia mano žvilgsnis susidūrė su Prostasijumi. Jo pilkos šaltos akys buvo įsmeigtos tiesiai į mane. Jis manimi nepasitikėjo. Kaip ir aš juo.

-Jūs laisvi, viskas,- paragino burmistras lyg jam būtų atsibodusi ši kvota.- Ruoškitės Kapitonų ceremonijai. Nagi.

Edonas stumtelėjo mane, kad pajudėčiau. Suvaržytais judesiais nuėjau link išėjimo. Tik mums išėjus laukan apsisukau užtverdama vaikinui kelią.

-Kaip tu galėjai?- rėžiau prikišdama arčiau veidą.- Juk jis tavo draugas. Nežinia, ką jie jam padarys. Nejau nieko nežadi imtis?

-Raminkis,- šaltai mestelėjo Edonas.- Aš neišdaviau nei tavęs, nei Smito. Mažiausiai į tai noriu veltis. Tikriausiai suveikė kokia apsaugos sistema, apie kurią niekas nežino. O Jodingeris man pirmasis pranešė.

Beviltiškai papurčiau galvą.

-Tai akivaizdu! Jie kažką slepia. O dabar iškvos Smitą ir jam galas.

-Šneki nesąmones,- suraukė kaktą Edonas. Tada atsiduso.- Nesikišk į tai. Nuo pat pradžių turėjai liautis. Kaip ir Smitas. Jis tikrai peržengė ribas.

Nerimastingai suraukusi kaktą žvelgiau į Edoną. Norėjau jį papurtyti. Norėjau jam pasakyti, kad mano tėvas čia, kad išėjimas yra, ir kad tarp mūsų yra išdavikas. Blogas žmogus su blogais kėslais. Tačiau bijojau, jog jis manęs nesiklausys.

-Tu kažką žinai. Todėl ir laikaisi saugaus atstumo. Prašau pasakyk, privalau viską suvokti.

Edonas sukandęs dantis papurtė galvą.

-Deja. Norėčiau ir aš žinoti,- tyliai pratarė jis.- Jau ilgą laiką tai mano namai. Tu to nesupranti.

Taip, tikriausiai nesupratau, kaip galima būti atsimerkusiam ir nieko nematyti.

-Aš turiu eiti,- numykė Edonas leisdamas suvokti, kad pas Hatę turėsiu grįžti viena.- Man reikia ruoštis ceremonijai.

Vaikinas nuėjo palikęs mane vieną. Tačiau šį kartą nenorėjau likti viena. Buvau pavargusi nuo nuolatinio slapstymosi ir gyvenimo baimėje. Ši sala, dimensinis pasaulis galbūt ir nebuvo mano namai. Bet čia buvo žmonės, kurie šioje vietoje atrado šeimą. O tarp jų buvau ir aš.

Continue Reading

You'll Also Like

40.6K 3.7K 61
„Galios, magija ir elementai nėra gėris - tai prakeiksmas." Nestija ir Derenas, tai dvi visiškai skirtingos asmenybės, gyvenančios įvairių sugebėjimų...
331 16 43
Tą dieną aš norėjau mirti. Tą dieną aš miriau. Tačiau likimas... nusprendė kitaip. ........................... Sveiki, kaip ir žadėjau grįžtu su knyg...
3.7K 563 45
Gyvenimas-vienodas, be spalvų, tačiau, kai sutiksi juos, net pati nesuprasi, kaip viskas pasikeis. Tu atrasi spalvų, tu atrasi orą, atrasi gyvenimą...
18.8K 1.2K 39
Po motinos mirties mergina turi apsigyventi su niekada nematyta teta ir jos vyrų, bet tai nėra blogiausias dalykas kuris atsitinka jai persikrausčius...