Cukor és kávé

By PinkShadowSpider

3.7K 227 18

Lenke kiskamasz kora óta szerelmes Belethbe, akivel megszakadt a kapcsolata mikor elköltöztek. Pont akkor mi... More

Első fejezet - Ajánlat
Második fejezet - Az ajándék
Negyedik fejezet - Így állunk...
Ötödik fejezet - Ő egy régi nagy szer.. nagyon kedves barátom...
Hatodik fejezet - Bécs
Köszönöm! <3
Hetedik fejezet - Lassan el kell köszönnünk...
Nyolcadik fejezet - Bemutató...
Kilencedik fejezet - Beszélni kellene róla
Tizedik fejezet Mit kellene kérdezni
Tizenegyedik fejezet - Vallomás
Tizenkettedik fejezet - Titok

Harmadik fejezet - Lenke, Lenke... ügyetlenke!

268 18 2
By PinkShadowSpider

Szabolcs szerda reggel hajlandóságot mutatott arra, hogy elküldje a beosztásomat. Amit megláttam a legfeltűnőbb a tesztírás volt. Teszt? Az irodába érve, azonnal felhívtam a férfit.

- Miféle teszt?! – támadtam neki azonnal.

- Hát, egy teszt...

- Ezt eddig is értettem. De ne haragudj, de ma kellene délben megíratatnom a tesztett... Amely, amit olvastam négyszáz kérdésből áll!!!

- Igen, drágám. – bosszantott, hogy a férfinak annyira könnyed és vidám volt a hangja. Tudtam, hogy szórakozik rajtam. - Négyszáz kérdésből áll a teszt... és igen, ma van beütemezve.

- Remélem, elküldöd e-mailban, hogy kinyomtathassam... mert két óra alatt, nem tudok igényes kérdéseket összeállítani...

- Nem kell neked elküldenem, azt!

- Szabolcs, remélem, hogy meg van valahol!

- Ne félj, meg van! Ki is van nyomtatva. Ott van a szekrényben egy piros műanyag doboz, abban vannak az összekapcsolt lapok... Gondoltam rád szívem.

- Úgy, örülök ennek...

- Tudtam, hogy tetszeni fog, a piros doboz.

- Haha... Köszönöm! – nyomtam le a telefont.

A szekrényhez léptem és feltéptem az ajtót. A piros doboz ott volt és mélyén a sok szép, rendbe tett, összekapcsolt teszt.

Megkönnyebbülten rogytam a székbe. Féltem, hogy Szabolcs ennek a terhét is a nyakamba varja, de hála Istennek nem így lett. Fél tizenkettőkor felnyaláboltam a dobozt és lekeveredtem a földszintre, a Ráday Gedeon teremhez.

A hatalmas terem, tele volt kék egyenruhás emberekkel. Zsibongtak... Első pillanatra elég riasztó volt belépni ide... Ahogy a katedra felé haladtam mindenki elhallgatott és egyszerre álltak fel. Akaratom ellenére elvörösödtem. Az első padsorban ülőknek adtam egy kupacot és megkértem adják tovább.

- Akinek nem jutott lap, jelentkezzen... - kértem őket.

Nagy kínlódások közepette végül sikerült mindenkinek lapot adni.

- Két órájuk van kitölteni a tesztet, aki szeretne szünetet tartani, az kimehet nyugodtan, de előtte jelezze nekem, a kilépési szándékát és azt, hogy visszajött a terembe. Akkor tollat a kezekbe és elkezdhetik kitölteni a tesztet!

Életemben ennyire unalmas munkám még nem volt. Csak ültem és néztem, ahogy a rendőrök kezében serceg a toll. Átlapozgattam a feladatlapot, sőt elkezdtem kitöltögetni. Csak akkor hagytam abba mikor felírtam annak a nevét, aki ki akart menni, az időt és azt, hogy mikor tért vissza.

Két órával és egy összefirkált lappal később a szép, egyenes stocba begyűjtött lapokat beletoltam a piros műanyag dobozba, bezártam a Ráday termet és elindultam haza. Utáltam Szabolcsot ebben a percben, sőt egész úton haza fele és még otthon is.

- Szemét rám tolta ennek a szarnak az elemzését! – hőbörögtem a harminckettedik feladat fölött.

- Drágám, nem csak abból áll a munkád, hogy kotnyeleskedj...

- Kösz... Én egy egyszerű mezei pszichológus vagyok. Beszélgetek, rajzolok, tanácsot adok... nem pedig ezt művelem! Borzalmas...

- Segítsek?

- Kérlek, leellenőrized a pontokat?

- Persze. – ült mellém Anna. – Hányan vannak?

- Összesen, ha jól számoltam hatvanan vannak... ma... holnapra még ennyien... aztán le kell adnom ellenőrzésre ezt a kupacot...

- Ellenőrzik a munkádat?

- Nekem is új, de ez az eljárás.

- A parancs az parancs! – grimaszolt Anna.

- Ja, csak úgy fáj már a nyakam...

Anna felállt és a hátam mögé lépve finoman masszírozni kezdte a vállamat. Egy darabig csinálta, majd megcsókolta az arcomat.

- Csinálok egy kis teát.

- Köszönöm. – sóhajtottam fel.

Anna után néztem sóvárogva, de nem tehettem mást, mint tovább pontoztam. Az egyik teszt végén összeráncoltam a szemöldökömet.

- Valaki azt hiszi magáról, hogy igazán szellemes! – szóltam oda a konyhában ténykedő Annának.

- Miért is? – kérdezett vissza hangosan.

- Mert ezt írta fel a lapra... Lenke ... Lenke... ügyetlenke!

Anna felnevetett halkan. Én ezt annyira nem találtam viccesnek, mint ő.

- Az iskolában gúnyoltak így...

- Már rég nem vagy iskolás...

Nem szóltam semmit sem csak felfordítottam a lapot, majd mintha darázs csípet volna meg, ugyan olyan gyorsan le is csaptam.

- Na, ne duzzogj miatta. – lépet be az ebédlőbe Anna és elém tolta a gőzölgő teát. – Mindenkit piszkáltak...

- Ja, csak éppen a legjobb barátomtól indult el ez a hülye dalocska...

- Kedves ember lehetet...

- Két külön csapatban voltunk... és kidobosoztunk... Nyerni akart a csapatával minden képen, ezért elkezdte ezt kántálni, nehogy az utolsó emberét kiejtsem...

- És nyertél azért?

- Mivel mindenki ezt kántálta, így mellé dobtam...

- Ez egy komoly, trauma...

- Látom, Anna, te nem veszed komolyan!

- Dehogyis nem! Együtt is érzek veled. Engem például... Könyvmolynak csúfoltak. Bár nem annyira találó mint a Lenke, Lenke... ügyetlenke!

- Hagyjuk már ezt!

- Akkor, segítsek számolni? – és pont azért a lapért nyúlt.

- Nem kell! – oroztam el előle és bedobtam a dobozba. – Elég volt ennyi... Majd holnap folytatom az irodában, minek pocsékoljuk el az együtt töltött időt?

- Nem kellene asszisztálnom a hanyagságodhoz...

- Légy jó és elnéző! – néztem rá boci szemekkel. Anna beadta a derekát.

- Akkor kénytelen vagy romantikus filmekkel kínoznod magad.

- Borzalmasan rossz ízlésed van ilyen téren!

- Nana! – fenyegetett meg játékosan Anna. – Az, mondja, aki minden állatos filmen sír!

Megágyaztunk, letusoltunk és egy tál kukoricát elfogyasztva mind a ketten bőgtünk a filmen. Borzalmas ízlése volt Annának, mindig megtalálta azon filmeket, amelyeken a könnyhullatás alap. Azonban ágyba kerülve már a saját emlékeim miatt itattam az egereket.

Ő volt az. Beleth. A cikornyás betűk, a furcsa név... Eszterházy Belenie Teodóra hadnagy... Bűnügyi szakterület.... Beleth... Tizennégy évesen elköltöztek a szüleivel egy másik városba... egy darabig írtunk egymásnak aztán egyszer csak abba maradt a levélváltás. Pontosabban, még évekig írtam Belethnek, de nem kaptam választ.

Annyi keserű év után pedig egyszer csak véletlenül felbukkan az életemben és csúfolódik. Nem is ő lenne, ha nem játszaná be ezt a dolgot. Lenke, Lenke, ügyetlenek! A harag elöntött egy pillanatra, de aztán elpárolgott. Ostoba vicc az egész, már felnőttem... nem szabadna, hogy ilyen gyerekes gúnyon fennakadjak. A józanság a haragról a kíváncsiság felé terelt.

Milyen lehet Beleth? Olyan, mint volt vagy nagyon megváltozott? Felismerném-e ha csak úgy véletlenül összefutnának a folyosón? Legnagyobb kérdés... Ő megismerne-e engem. Hogyan viselkedne? Úgy tenne mintha nem lett volna soha egymáshoz közünk? Esetleg megölelne és régi jó ismerősként mutatna be a körülöttünk állóknak? Férjhez ment? Vannak gyerekei? Kutyája? Macskája? Esetleg mosómedvéje... Mindig szeretett volna egy érdekes állatot. Miért ezt a szakmát választotta? Bár ez revelens volt, mert a nagyapja nagyon magas tisztséget töltött be... és a nagybátyja is a rendőrség kötelékében szolgált, szintén a felső körökben.

Nagyot sóhajtottam. Annyi kérdésem lenne Belethez.. Leginkább az, hogy miért nem írt? Én annyira vártam minden héten a levelét. Főleg azután a kedves üzenet után... Felkeltem, óvatosan becsuktam magam mögött a hálószoba ajtót és a nappaliban álló könyvespolchoz léptem. A legfelső polcon, ott állt a Nősténykentaur, ókori írások gyűjteménye. Leemeltem és fellapoztam. Nem sokáig kellett keresgélnem, mert az első tíz oldal után, már ott volt a kissé elkopott rózsaszín boríték. Kivettem és leültem a kanapéra.

A gyermeki gonddal megformázott lóbetűk...

Kedves Lenke...

El kell neked mondanom valamit... de csak a következő levelemben fogod megkapni. Akkor válaszolok a vallomásodra is. Mindenre. Jelen esetben nagyon meg kell fontolnom, hogy miképen cselekszek. Ez nem egyszerű...

De ne aggódj.

Csókollak ezerszer a Te egyetlen és hűséges...

Belethed

Remegő kézzel süllyesztettem vissza a borítékba a lapot, majd visszahelyeztem az oltalmat adó lapok közé. A kötet felkerült a helyére.

Akkor azt hittem szerelmet szeretne vallani nekem, hogy arra készül... de aztán soha nem jutottunk el odáig. Rá kellett ébrednem, hogy Beleth, nem szeretett. Nem akart megbántani, így a némaságot választotta. A csendet, amely kínzott. Felemésztett lassan.

Hirtelen arra az elhatározásra jutottam, hogy nem tehetek mást, én is tovább fogok hallgatni. Vannak olyan kérdések, amelyet soha nem szabad feltenni... 

Continue Reading

You'll Also Like

133K 3.4K 42
Niki egy relatív ismert lány Californiában. Barátságos és kedves szinte mindenkivel, kivéve egy emberrel és bandájával, Rebekától szinte mindenki tar...
38.7K 1.8K 18
Luna Brooke nyári munkát keres, hogy egy kis pénzhez juthasson, amiből majd az egyetemet szeretné kifizetni, bár addig még van bőven ideje, Luna előr...
32.9K 1K 23
- Még mindig utálsz kislány? - Teljes szívemből.
5.1K 321 21
Egy kissé merev ügyvédnő az elátkozott Berger ügy miatt elcsap egy furcsa alakot. A fura figura egy nő, s mint kiderül róla, nem egy hajléktalan vagy...