Σκοτεινός Παράδεισος

By Dilliges

250K 17.5K 678

Η Μάγια μια νεαρή κοπέλα έχοντας χάσει την δουλειάς της ως σερβιτόρα, καταλήγει να δουλέψει ως προσωπική βοηθ... More

Κεφάλαιο 1
Κεφάλαιο 2
Κεφάλαιο 3
Κεφάλαιο 4
Κεφάλαιο 5
Κεφάλαιο 6
Κεφάλαιο 7
Κεφάλαιο 8
Κεφάλαιο 9
Κεφάλαιο 10
Κεφάλαιο 11
Κεφάλαιο 12
Κεφάλαιο 13
Κεφάλαιο 15
Κεφάλαιο 16
Κεφάλαιο 17
Κεφάλαιο 18
Κεφάλαιο 19
Κεφάλαιο 20
Κεφάλαιο 21
Κεφάλαιο 22
Κεφάλαιο 23
Κεφάλαιο 24
Κεφάλαιο 25
Κεφάλαιο 26
Κεφάλαιο 27
Κεφάλαιο 28
Κεφάλαιο 29
Κεφάλαιο 30

Κεφάλαιο 14

7.9K 606 18
By Dilliges

"Το όνομα του είναι Πίτερ Έβανς, είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες στον κόσμο και πρέπει οπωσδήποτε να επενδύσει στον όμιλο." ενημέρωσε ο Ίαν την Μάγια.

Τον παρακολουθούσε χωρίς να τον διακόπτει, ήθελε να μάθει γιατί της λέει τέτοιες λεπτομέρειες για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τον όμιλο.

"Από εσένα θέλω σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωση να μη τον χάσεις από τα μάτια σου, να είσαι συνεχώς δίπλα του ώστε να καταφέρουμε να κλείσουμε την συμφωνία." Συνέχισε να λέει.

"Εμ... Δεν είμαι σίγουρη, νομίζω ότι καλύτερα θα ήταν να το αναλάβει κάποιος άλλος. " κατάφερε να απαντήσει με δισταγμό.

"Δεν δέχομαι αντιρρήσεις. Ή θα το κάνεις ή θα αρχίζεις μαζεύεις τα πράγματα σου." Ο Ίαν έκατσε ξανά στο γραφείο του και συνέχισε την δουλειά του. Η Μάγια είχε μείνει με ανοιχτό το στόμα να τον κοιτάει.

"Πως θα ξέρω ποιος είναι;" ρώτησε.

"Δεν υπάρχουν φωτογραφίες του, αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις και συνεντεύξεις." απάντησε αδιάφορα χωρίς να σηκώσει το κεφάλι του από την δουλειά.

"Και πως περιμένετε να τον βρω; Μήπως να φτιάξω κανέναν πανό και να κυκλοφορώ στους δρόμους; φώναξε σαστισμένη. Οι απαιτήσεις του Ίαν την έκαναν έξω φρενών.

"Πρώτον χαμήλωσε τον τόνο της φωνής σου, δεύτερον δεν με νοιάζει πως θα τον βρεις αρκεί να τον βρεις. Μπορείς να πηγαίνεις."

Η Μάγια έσφιξε τις γροθιές της και προσπαθούσε να κρατηθεί για να μην τον αρχίσει στα χαστούκια. Για τις επόμενες ώρες το μόνο πράγμα που σκεφτόταν ήταν πώς θα καταφέρει να βρει αυτόν τον Πίτερ και πώς θα καταφέρει να μην θαλασσώσει μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες του ομίλου.

Το άγχος δεν την άφησε να κοιμηθεί και όταν επιτέλους κατάφερε να κοιμηθεί για λίγες ώρες, ξύπνησε ξανά από μια γυναικεία φωνή. Κοίταξε το κινητό της νυσταγμένη και είδε ότι η ώρα ήταν εννιά. Έκανε μια τελευταία προσπάθεια να ξανά κοιμηθεί αλλά οι φωνές που προέρχονταν από κάτω δεν την άφησαν.

"Ποιος κάνει τόση φασαρία;" μουρμούρησε καθώς τεντωνόταν.

Κατέβηκε στο σαλόνι να δει τι γινόταν και είδε την Μάργκαρετ να πηγαίνει πάνω κάτω μιλώντας στο κινητό. Είχε απλώσει σε όλο το χώρο κουστούμια και πανάκριβα φορέματα. Η Μάργκαρετ είδε τη Μάγια και πήρε ένα υποτιμητικό ύφος, ενώ συνέχισε να μιλάει στο τηλέφωνο αδιαφορώντας πλέον για την ύπαρξη της. Η Μάγια εντόπισε τον Φρέντι να στέκεται σε μια γωνία του σπιτιού.

"Τι έγινε; Γιατί όλη αυτή η φασαρία;" ρώτησε.

"Η κ. Μάργκαρετ ήρθε νωρίς το πρωί για να ετοιμάσει τα πάντα ώστε η παρουσία του κ. Μόργκαν και εκείνης στο αποψινό γκαλά του ομίλου να είναι τέλεια."

"Και πίστεψε με Φρέντι θα είναι τέλεια." απάντησε η Μάργκαρετ αλαζονικά έχοντας κλείσει το τηλέφωνο.

Ο Ίαν εκείνη τη στιγμή βγήκε από το γραφείο του και κοίταξε έκπληκτος τα ρούχα που στόλιζαν σχεδόν όλα τα έπιπλα.

"Αγάπη μου, πρέπει να δεις το κουστούμι που σου διάλεξα!" τσίριξε χαζοχαρούμενα η Μάργκαρετ.

Αγάπη μου; Αμέσως στο πρόσωπο της Μάγιας εμφανίστηκε μια ενοχλημένη έκφραση. Σκεφτόταν, όμως, ότι δεν έχει το δικαίωμα να ενοχλείται εφόσον είναι ζευγάρι και εκείνη είναι απλά η βοηθός.

"Ένα απλό κουστούμι αρκεί. Δεν έπρεπε να φέρεις όλα αυτά εδώ." απάντησε αδιάφορα ο Ίαν.

Η Μάργκαρετ πήρε μια έκφραση λες και είχε πάθει εγκεφαλικό.

"Ένα απλό κουστούμι; Απόψε μην ξεχνάς πόσο σημαντική βραδιά είναι! Ξέρεις πόσα άτομα είναι καλεσμένα; Θα πρέπει να δείχνουμε απίθανοι!"

Η Μάγια κοιτούσε τον διάλογο τους προβληματισμένη, προσπαθούσε να καταλάβει τι εννοούσε η Μάργκαρετ με τον όρο 'σημαντική βραδιά'

Ο Ίαν έτριψε το μέτωπο του μην μπορώντας να αντέχει άλλο τις φλυαρίες τις Μάργκαρετ.

"Κάνε ότι νομίζεις!" απάντησε τελικά ηττημένος και επέστρεψε στο γραφείο του.

Το κινητό της Μάργκαρετ χτύπησε ξανά και ο Φρέντι με την Μάγια πρόλαβαν να ανταλλάξουν ένα βλέμμα εμψυχωτικό για να μπορέσουν να αντέξουν ότι γίνεται γύρω τους.

"Πρέπει να πηγαίνω, το φόρεμα που διάλεξα το πήρα μαζί μου. Φρέντι να δώσεις στον Ίαν το κουστούμι που του διάλεξα." έλεγε βιαστικά. Η προσοχή της τώρα γύρισε στην Μάγια.

"Όσο για σένα...Ελπίζω να κάνεις όσο πιο αόρατη γίνεται την παρουσία σου." συνέχισε να λέει με το υπεροπτικό της βλέμμα. Η Μάγια συμφώνησε με ένα ψεύτικο χαμόγελο.

Λίγες ώρες πριν το γκαλά και η Μάγια είχε ήδη ετοιμαστεί. Αποφάσισε να φορέσει ότι πιο καλό είχε, δηλαδή ένα μαύρο τζιν και μια μαύρη μπλούζα. Δεν μπήκε καν στον κόπο να βαφτεί ή να φτιάξει τα μαλλιά της, τα οποία άφησε ελεύθερα. Δεν την ενδιέφερε τι θα φορέσει, εφόσον η δουλειά της ήταν να παρακολουθήσει έναν πλούσιο που κανείς δεν τον έχει δει. Βγήκε από το δωμάτιο της και πήγε να κατέβει κάτω όταν την πέτυχε ο Φρέντι στο διάδρομο.

"Ακόμα να ντυθείς;" ρώτησε.

"Έτοιμη είμαι." απάντησε η Μάγια κοιτάζοντας τον εαυτό της. Ο Φρέντι ξεφύσηξε αγανακτισμένος και έσπρωξε ξανά την Μάγια στο δωμάτιο της.

Κατευθύνθηκε στην ντουλάπα της και έβγαλε ένα μαύρο κουτί. Άνοιξε το καπάκι και έβγαλε ένα μαύρο φόρεμα. Η Μάγια τον κοιτούσε με γουρλωμένα μάτια.

"Δεν το πρόσεξες καν έτσι;" ρώτησε ο Φρέντι.

Της έδωσε το φόρεμα και την έσπρωξε στο μπάνιο για να το δοκιμάσει. Η Μάγια είχε κάτσει έκπληκτη στο μπάνιο και κοιτούσε το φόρεμα για κανένα δεκάλεπτο. Πήρε μια βαθιά ανάσα και αποφάσισε να το φορέσει.

Ο Φρέντι περίμενε ανυπόμονος στο δωμάτιο να βγει η Μάγια. Η πόρτα του μπάνιο άνοιξε και εμφανίστηκε δειλά η Μάγια.

"Πώς είμαι;" είπε ντροπαλά.

Ο Φρέντι την κοιτούσε ευχαριστημένος. Το φόρεμα αγκάλιαζε καταπληκτικά το μπούστο και την μέση της, ενώ όσο προχωρούσες προς τα κάτω το φόρεμα άνοιγε ελαφρά.

"Πανέμορφη!" αναφώνησε χαμογελαστός.

"Έλα μην με κοροιδεύεις." απάντησε παιχνιδιάρικα η Μάγια.

"Το έργο μου εδώ τελείωσε δεσποινίς Μάγια." Ο Φρέντι έκανε μια ιπποτική υπόκλιση και πήγε να φύγει. "Α! Παραλίγο να το ξεχάσω." Γύρισε πίσω και άφησε στο κομοδίνο της Μάγια ένα κραγιόν.

"Που τα βρήκες όλα αυτά; Φρέντι με τρομάζεις!"

"Είναι τα μυστικά του επαγγέλματος μου." είπε κλείνοντας της το μάτι και έφυγε.

Η Μάγια πήρε το κραγιόν και είδε ότι ήταν ένα υπέροχο βαθύ κόκκινο. Με τεράστια προσοχή άπλωσε το χρώμα στα χείλη της και κοιτάχτηκε στον καθρέπτη.

"Άραγε θα αρέσει στον..." Η Μάγια κούνησε το κεφάλι της για να διώξει την σκέψη που μόλις έκανε.

Κατέβαινε τα σκαλιά με μεγάλη προσοχή για να μην πατήσει το φόρεμα και βρεθεί να φιλά το πάτωμα. Κάτω από το φόρεμα βέβαια φορούσε ακόμα τα φθαρμένα all star της. Ποιος θα τα δει; Κρυμμένα είναι έτσι και αλλιώς. Σκεφτόταν.

"Μάγια είσαι πανέμορφη." έτρεξε να αγκαλιάσει ο Φρέντι.

"Σε ευχαριστώ για όλα.'' του είπε εμφανώς συγκινημένη. "Ο κ. Μόργκαν ποτέ θα κατέβει;"

"Ήρθε η Μάργκαρετ από εδώ και φύγανε μαζί. "

Η Μάγια χαμήλωσε τα μάτια στεναχωρημένη και ένιωσε έναν κόμπο στο στομάχι.

Το ταξί την άφησε ακριβώς μπροστά στο πολυτελές ξενοδοχείο που γινόταν η εκδήλωση. Μπήκε στο ξενοδοχείο και αφού χάζεψε λίγο το χώρο κατευθύνθηκε στην αίθουσα που τις έδειξαν οι υπάλληλοι. Όσο πλησίαζε στην αίθουσα τόσο περισσότερο άγχος είχε.

Με το που πάτησε το πόδι της στο χώρο έμεινε με ανοιχτό το στόμα. Η αίθουσα ήταν τεράστια και όλοι οι καλεσμένοι ήταν απίστευτα κομψοι.

"Κοίτα έναν μπουφέ... " μουρμούρησε έκπληκτη.

Αφού ξανά ήρθε σε επαφή με το περιβάλλον, εντόπισε τον Ιαν λίγο πιο πέρα να συζητάει με κάποιους άντρες. Όπως πάντα ήταν ένας κούκλος με το μαύρο κοστούμι του και τη σκούρα μπλε γραβάτα του, η οποία ταίριαζε υπέροχα με τα μάτια του. Αλλά από δίπλα του δεν έλειπε η Μάργκαρετ.

Ο Ιαν με την άκρη του ματιού του είδε τη Μάγια που στεκόταν λίγα βήματα πιο πέρα. Την κοιτούσε έκπληκτος χωρίς να μπορείς να αρθρώσει λέξη, ωστόσο τα βλέμματα τους συναντήθηκαν κάνοντας τον Ιαν να συνέλθει. Της έκανε σήμα διακριτικά να αρχίζει να ψάχνει για τον Πίτερ. Εκείνη έγνεψε καταφατικά και προσπάθησε να ανακατευτεί με τους καλεσμένους. Ο Ιαν παρατήρησε ότι σε κάθε βήμα της Μάγια την ακολουθούσαν τα μάτια αρκετών άντρων, πράγμα που τον έκανε να θυμώσει και να γυρίσει το κεφάλι του άλλου.

"Ιαν τι έγινε;" ρώτησε χαμογελαστά η Μάργκαρετ για να μην δώσει δικαιώματα.

"Τίποτα. " απάντησε ψυχρά.

Η Μάργκαρετ κατάλαβε την αλλαγή της διάθεσης του Ιαν και έψαξε με τα μάτια της το χώρο. Είδε και αυτή την Μάγια ανάμεσα στους καλεσμένους και ένα μικρό χαμόγελο εμφανίστηκε στα χείλη της.

Από την άλλη, η Μάγια είχε πιάσει τη συζήτηση σχεδόν με όλους τους καλεσμένους καλεσμένους αλλά πουθενά δεν μπορούσε να βρει τον Πίτερ.

"Την προσοχή σας παρακαλώ. " Ακούστηκε η φωνή της Μάργκαρετ. Όλα οι άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί γύρισαν να τη κοιτάξουν.

"Είναι μεγάλη μας τιμή που βρίσκονται σε αυτή την αίθουσα τόσο μεγάλες προσωπικότητες και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που συμμετέχετε σε αυτό το φιλανθρωπικό έργο του ομίλου. Απόψε, όμως, θέλω να σας ανακοινώσω με μεγάλη συγκίνηση τον γάμο μου με τον Ιαν Μόργκαν. "

Τα μάτια της Μάγια άνοιξαν διάπλατα και ένιωσε στη καρδιά της ένα σφίξιμο. Σύντομα οι ψίθυροι που επικράτησαν αμέσως μετά την ανακοίνωση μετατράπηκαν σε ένα δυνατό χειροκρότημα. 


Continue Reading

You'll Also Like

10.7K 756 21
Ολα τα δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα justonemoreAnonymous, 2023 Λένε πως τα στέφανα ενώνουν τους ανθρώπους ... Γίνεται όμως να τους χωρίσουν; 1η θέση...
117K 4.4K 52
Η δεκαεπτάχρονη Νόα Μόργκαν λατρεύει την ήσυχη, φυσιολογική της ζωή στο Τορόντο. Αλλά όταν η μητέρα της επιστρέφει από μια κρουαζιέρα απροσδόκητα πα...
467K 28.9K 55
''Θα σου μάθω εγώ.'' μου είπε και έσμιξα τα φρύδια μου. ''Τι πράγμα;''τον ρώτησα με απορία. ''Να φιλάς ρε Μητσάκο.''μου είπε σαν να ήταν αυτονόητ...
238K 15.1K 30
Τύλιξε τα μακρια της δάχτυλα γύρω από το ύφασμα της γραβάτας του , σίγουρα θα κερδιζε το στοίχημα... Έβλεπε στο μυστηριο βλέμμα του τον πόθο και αυτό...