Isolation

De tasoskaridis

3K 710 379

Τέσσερις φίλοι επιλέγουν ένα απομακρυσμένο εξωτικό προορισμό για να περάσουν τις διακοπές τους. Τα πράγματα ό... Mais

Η αναχώρηση (part 1)
Η αναχώρηση (part 2)
Στάση πρώτη: Μεξικο
Στάση δεύτερη: Σαν Χοσέ
Όλα είχαν τελειώσει
Ζωντανοί από θαύμα
Isla Isabela
Φάντασμα του παρελθόντος
Στην παγίδα του λύκου
Στα δεσμά του έρωτα
Ταξίδι στα βόρεια
Κυνηγώντας τις σκιές
Συνάρτηση του θανάτου
Αγάπη για τρεις
Πρόσωπο με πρόσωπο
Ασυγχώρητη πράξη
Με δάκρυα πυρωμένα
Στο όνομα της αγάπης
Η Διχόνοια φυτρώνει
Αντιμέτωπος με το πεπρωμένο
Όλο και πιό κοντά
Μοναδικός δικαιούχος
Το περιδέραιο της Ισαβέλλας
Πρόσωπο με πρόσωπο
Από συμφέρον
Όρκος αίματος
Ιστορικές αναδρομές
Διπλή όψη
Η συμβολή της Ισαβέλλας
Albermarle
Μέγαρο Ισαβέλλα
Σκοτεινό μονοπάτι
Στο επίκεντρο

Στα βήματα της Ισαβέλλας

20 4 21
De tasoskaridis

- Συγχαρητήρια Amanda, εσύ και οι φίλοι σου τα καταφέρατε να λύσετε το γρίφο. Είναι κρίμα που δεν θα πάρετε τίποτα από την περιουσία της Ισαβέλλας ωστόσο.

Είπε ο άντρας που κρατούσε το όπλο πίσω από την πλάτη των τεσσάρων φίλων.

Η Amanda γύρισε παγωμένη αναγνωρίζοντας τη φωνή πίσω της.

- Θείε Valerio;

Τράυλισε έκπληκτη η κοπέλα.

- Δεν χρειάζονται συναισθηματισμοί γλυκιά μου. Χρειάζομαι μόνο τη λέξη που ξεκλειδώνει το δωμάτιο με τον θησαυρό και δεν θα πάθει κανείς τίποτα.

Αποκρίθηκε εκείνος.

- Είσαι ένας διπρόσωπος που σκέφτεται μόνο το συμφέρον του. Μας χρησιμοποίησες για να φτάσεις στο θησαυρό και τώρα αντί να μας βοηθήσεις, επιλέγεις να τον κλέψεις και να αφήσεις την ανιψιά σου στο έλεος του Arrio.

Ούρλιαξε ο Noah γεμάτος εκνευρισμό.

- Το παραδέχομαι πρόδωσα τους συγγενείς μου, το αίμα μου. Θα το έκανες και εσύ στη θέση μου. Αυτός ο θησαυρός έχει επιρροή πάνω μας Noah, δε μπορούμε να το αποφύγουμε.

- Μα γιατί θείε;

Αναρωτήθηκε η Amanda καθώς τα μάγουλα της πλημμύριζαν από δάκρυα που κυλούσαν σταδιακά μέχρι να φτάσουν στο λαιμό της.

- Νομίζω σου αξίζει μία εξήγηση γλυκιά μου Amanda, θα σας τα πω όλα λοιπόν για να καταλάβετε ότι δεν είμαι o άνθρωπος που με παρουσιάζετε. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν ήμουν ερευνητής. Εργάστηκα για χρόνια στις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής υπηρετώντας το καθήκον μου με κάθε τίμημα. Τα χρήματα ήταν ελάχιστα βέβαια, ωστόσο τα καταφέρναμε και δεν υπήρχε κανένα παράπονο μέχρι που μας ανέθεσαν την υπόθεση του θησαυρού της Ισαβέλλας. Όπως καταλαβαίνετε η συγκεκριμένη περιουσία ήταν τότε στο επίκεντρο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και θα έκαναν τα πάντα για να φτάσουν πρώτοι ως έθνος σε αυτή τη μεγάλη ανακάλυψη. Στο νησί αποστάλθηκαν δέκα εκπαιδευμένοι πράκτορες, ανάμεσα τους και εγώ με στόχο να βρούμε και να ανασύρουμε το θησαυρό της Ισαβέλλας ώστε να τον πάρουμε μαζί μας πίσω στην Αμερική. Πρέπει να σημειωθεί ότι όλα αυτά θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν κάτω από απόλυτη μυστικότητα, χωρίς να αντιληφθεί κάτι το έθνος της Ισπανίας. Όταν έφτασα εδώ στο νησί πριν από περίπου δέκα χρόνια, είχα ένα και μόνο σκοπό στο μυαλό μου και αυτός δεν ήταν άλλος από την ανεύρεση του θησαυρού. Το μόνο που θέλαμε ήταν να κάνουμε το όνειρο μας πραγματικότητα και να προσφέρουμε στην πατρίδα μας μία τεράστιας σημασίας ιστορική ανακάλυψη. Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον τρόπο που είχαμε υπολογίσει.

- Τι θέλεις να πεις θείε.

Είπε η Amanda αφήνωντας μία δόση δυσπιστίας στο ύφος της.

- Ο Arrio Galgo. Αυτό το μοχθηρό και απάνθρωπο τέρας που δήθεν πράττει για το καλό της πατρίδας του. Είναι ένας απατεώνας και οι πράξεις του σχετίζονται αναμφίβολα με τη χρησιμοθηρία του. Βασάνισε και σκότωσε και τους εννιά πράκτορες που αποστάλθηκαν μαζί μου στο νησί, στην προσπάθεια του να τους αποσπάσει πληροφορίες για το θησαυρό. Φυσικά εκείνοι ήταν εκπαιδευμένοι στρατιώτες και το μυστικό που κάλυπταν ήταν σφραγισμένο με την ίδια τους τη ζωή.

- Και σαν από θαύμα κατάφερες να γλιτώσεις μόνο εσύ από ολόκληρη ομάδα. Πολύ καλή η ιστορία σου Valerio, αλλά πια δε μας πείθεις εύκολα με τις συνήθεις δικαιολογίες που χρησιμοποιείς.

Αναφώνησε ο Liam, διακόπτοντας την αφήγηση.

- Δεν είναι δικαιολογίες, απλώς ήμουν τυχερός και όταν μας έπιασαν κατάφερα να αποδράσω. Κρυβόμουν επί μήνες σε διάφορα σημεία του νησιού προσπαθώντας να αποφύγω τον Arrio και το στρατό του αλλά ήταν μάταιο. Όταν με βρήκε μου ανήγγειλε ότι θα είχα την ίδια τύχη με τους υπόλοιπους πράκτορες, εκτός και αν επέλεγα να του δώσω ότι πληροφορίες είχα συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια. Δε μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Κατά βάθος ήξερα ότι ήμουν καταδικασμένος και αφού άλλη λύση δεν διαφαινόταν πουθενά, αναγκάστηκα να υποσχεθώ ότι θα αφιέρωνα την ύπαρξη μου στην αναζήτηση της χαμένης περιουσίας της Ισαβέλλας με αντάλλαγμα τη ζωή μου και την εύκολη σχετικά διαβίωση μου στο νησί. Λυπάμαι δε μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό.

- Οι συμφωνίες είναι χαρακτηριστικό του Arrio αν κρίνουμε από τη δική μας περίπτωση, για αυτό θα επιλέξω να σε πιστέψω σε αυτό το κομμάτι θείε. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ο τρόπος που το χειρίστηκες. Θα μπορούσες να μιλήσεις σε κάποιον για αυτό, έστω στον πατέρα μου.

- Amanda αυτό δε ήταν δυνατόν να συμβεί και το ξέρεις καλά άλλωστε. Ο Arrio με είχε προειδοποιήσει να μην συμπεριλάβω κανέναν απολύτως στην αναζήτηση μου για το θησαυρό και έτσι έκανα, μέχρι τώρα που εμφανίστηκαν νέα στοιχεία στο γρίφο.

Αποκρίθηκε ο Valerio ψύχραιμα.

- Πολύ φοβάμαι ότι αυτή η εξομολόγηση κάθε άλλο παρά φιλική είναι.

Μονολόγησε η Emily που παρακολουθούσε όλο αυτό το διάστημα το όπλο στο χέρι του Valerio.

- Δυστυχώς η Emily έχει δίκιο. Είμαι αναγκασμένος να σας παραδώσω στον Arrio μαζί με το θησαυρό, αν τελικά κρύβεται πίσω από αυτή την πόρτα. Amanda σε παρακαλώ, μη δώσεις άλλη έκταση σε αυτόν τον εφιάλτη. Συμπλήρωσε τον κωδικό για να ανοίξει η πόρτα.

Ανήγγειλε ο Valerio ενώ το όπλο βρισκόταν ακόμη στο χέρι του και σημάδευε τους τέσσερις φίλους. Η κοπέλα κοίταξε τις ροδελες που βρισκόταν τοποθετημένες στον τοίχο δίπλα της. Χωρίς καθυστέρηση άρχισε να γυρίζει τις ροδελες με τα γράμματα ώστε να σχηματίσει τη λέξη Ισαβέλλα  που που είχε προκληθεί από τον  αναγραμματισμό. Γύρισε και την τελευταία ροδέλα χρησιμοποιώντας το γράμμα α και όλοι στάθηκαν κοιτώντας την πόρτα αναμένοντας να ανοίξει και να αποκαλύψει το πολυπόθητο μυστικό που έκρυβε μέσα της. Ωστόσο τίποτα δεν έδειχνε να κινείται τουλάχιστον όχι εξωτερικά του δωματίου. Τα πάντα είχαν σιωπήσει και στην βουβή αίθουσα ακουγόταν μονάχα ο παφλασμός από σταγόνες που έπεφταν σταδιακά από κάποιο σημείο της οροφής. Την ησυχία έσπασε μία σειρά από μακρόσυρτους ήχους που προέρχονταν από το εσωτερικό της πόρτας, ενώ ακολούθησε ένας ακόμη ήχος σχετικά πιο βαρύς και σύντομος, που ακούστηκε σαν σύρτης που μόλις είχε υποχωρήσει. Η βαριά δίφυλλη ξύλινη πόρτα με τις σιδερένιες επιστρώσεις υποχώρησε και το δωμάτιο άνοιξε μπροστά στα μάτια των έκπληκτων φίλων καθώς και του πρώην πράκτορα, αποκαλύπτοντας το περιεχόμενο του.

_____________________________________________

Ελπίζω να σας άρεσε και αυτό το κεφάλαιο..

Για να δούμε αν τελικά βρεθεί ο θησαυρός... 😏

~

Τα λέμε στο επόμενο

_____________________________________________

Continue lendo

Você também vai gostar

158K 7.9K 29
Η απαγωγή είναι μόνο η αρχή #3 θέσει στην περιπέτεια 24/10/17
66.4K 3.5K 47
Η Κατερίνα ένα 16χρονο κορίτσι που πάει Δευτέρα Λυκείου... Είναι δυναμική μα δεν το ξέρει όπως και πολλά άλλα πράγματα που δεν ξέρει για εκείνη... Εί...
238K 15.1K 30
Τύλιξε τα μακρια της δάχτυλα γύρω από το ύφασμα της γραβάτας του , σίγουρα θα κερδιζε το στοίχημα... Έβλεπε στο μυστηριο βλέμμα του τον πόθο και αυτό...
156K 17.9K 63
Η μοίρα είναι πουτανα ... Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε τουλάχιστον ύστερα από τόσα χρόνια... Ύστερα από τόσα ψέματα μα και τόσες αλλαγές... Πόσο δ...