Koca Adam

By cokguluyombenya

3.8M 183K 14.5K

Kalplerden Ritimler Serisi 1- Ünlü bir basketbolcu olan Uygar Türkmen, sıradan giden hayatında kaderindeki aş... More

Tanıtım
Bölüm 1
Bölüm 2
Bölüm 3
Bölüm 4
Bölüm 5
Bölüm 6
Bölüm 7
Bölüm 8
Bölüm 9
Bölüm 10
Bölüm 11
Bölüm 12
Bölüm 13
Bölüm 14
Bölüm 15
Bölüm 16
Bölüm 17
Bölüm 18
Bölüm 20
Bölüm 21
Bölüm 22
Bölüm 23
Bölüm 24
Bölüm 25
Bölüm 26
Bölüm 27
Bölüm 28
Bölüm 29
Bölüm 30
Bölüm 31
Bölüm 32
Bölüm 33
Bölüm 34
Bölüm 35
Bölüm 36
Bölüm 37
Bölüm 38
Bölüm 39
Bölüm 40
Bölüm 41
Bölüm 42
Bölüm 43
Final
Özel Bölüm
Arşiv

Bölüm 19

71.9K 3.6K 157
By cokguluyombenya

Aysu arkadaşıyla beraber koltukta oturuyordu. Tüm gün yorulmuş eve gelir gelmez unuttuğu konulara tekrardan çalışmıştı ve şimdi Yazgı ile karşılıklı oturuyordu. Aysu elinden test kitabını eksik etmiyordu. Alpay'a onun da bir şeyler başarabileceğini göstermeli genç adamın kendisiyle gurur duymasını sağlamalıydı. Yazgı arkadaşı test çözerken televizyon kanallarını gezmeye başladı. Yazgı gözüne çarpan haber başlığıyla bir spor kanalında duraksadı. Kanalın sesini açan Yazgı arkasına yaslanırken açılan haber Aysunun da dikkatini çekti.

"Uygar Türkmen'e gelen ani teklif tüm basketbol camiasında büyük yankı uyandırdı.Türkiye'nin en iyi genç yeteneği olan geçen yıl yılın sporcusu ödülüne layık görülen Türkmen'e NBA'in başarılı takımlarından Los Angeles Clippers'in ciddi bir teklif getirdiği öne sürüldü." diyen muhabiri izledi genç kadın. Yazgı bu teklifin ne zaman yapıldığını bilmiyordu. Muhabir elindeki birkaç ufak notu okumaya başladı.

"Uygar Türkmen bu teklifi kabul ettiği takdirde Türk basketbol tarihinin en başarılı basketbolcusu ünvanını alacak. Ve bu teklif türk basketbolcularının NBA'den aldığı en iyi teklif. Daha önceden bildiğimiz üzere NBA'de oynayan birçok türk efsanesi var. Türkmen bunlardan biri olma yolunda adım adım ilerliyor.  Ayrıca Uygar Türkmenin de bu teklife sıcak baktığı söyleniyor." diyen muhabir konuşmayı bitirdi.  

Yazgı ağzı açık bir şekilde televizyona bakarken Aysu güldü. "Uygar çok daha iyi teklifler aldı. Medya her şeyi abartıyor"dedi.

Arkadaşını rahatlatmak isteyen genç kadın bunu fazla başaramamıştı. Yazgı endişeli bir şekilde ayağını sallamaya başladı. "Yazgı, Uygar'ın böyle bir teklifi sana söylemeyeceğini gerçekten düşünüyor musun?"dedi Aysu.

Kadın arkadaşına baktı. Yazgı konuşacakken telefonuna gelen mesaj sesiyle sustu. Uygar'dan gelen mesajda "Yarın konuşmamız gereken bir konu var" yazıyordu. Yazgı ayağa fırlayıp evde dolaşmaya başladı.

"Aysu yarın konuşalım diyor"dedi Yazgı tekrardan koltuğa oturarak. "Yazgı  bir ilişkiniz var Uygar elbette sana danışacak"dedi Aysu arkadaşının eline uzanıp. Yazgı ayların nasıl geçtiğini anlayamıyordu. Uygar ile zaman o kadar çabuk geçiyordu ki.  

"Pekala sakinim ancak gitmek isterse ne yapacağım Aysu?"dedi Yazgı gözleri dolarak. Aysu arkadaşına sarıldı. Zor günde yine dostlardı.

Alpay evde Uygar ile oturup basketbol maçı izliyordu. "Umay mı?"dedi Alpay arkadaşına. Genç adam başını salladı. "Evet Umay işi yüzünden İstanbul'a geliyor. Gelmişken sevgilimi görmek istedi"dedi genç adam gülerek.

Alpay arkasına yaslandı sırıtarak. "Geline bakmaya geliyor desene"dedi genç adam. Alpay, Uygar'ın buna sinirleneceğini düşündü ancak genç adam gülümsedi. Rahatlamış bir şekilde "Evet"dedi.

"Neden Yazgı'ya kız kardeşini söylemedin?" diye sordu Alpay.

"Yazgı'ya Umay geliyor dersem heyecan yapar ve tüm gece uyumaz en iyisi süpriz olması" dedi Uygar Türkmen eline telefonunu alıp mesajın gelip gelmediğine baktı. Adamın koyu gözleri ekranda dolaşıyordu. O sırada Alpay da çaktırmadan kendi telefonuna baktı. Aysu tüm akşam boyunca  mesaj atmamıştı. Genç adam sevindi. Bu ders çalışıyor anlamına geliyordu. Onu dinleyip derslerine bir süre önce başlamıştı. Alpay bu sefer başarabilmesini umuyordu. Aysu'nun üzülmesi genç onu da üzüyordu.

O sırada Uygar arkadaşına dönüp gülerek "Bu arada fotoğraf güzelmiş" dedi genç adam. Alpay arkadaşının işaret ettiği fotoğrafa baktı. Aysu ile çerçevelettiği fotoğrafa baktı. Alpay da gülümsedi. Genç adam artık sevgilisiyle olan fotoğraflarını kadının yüzü göstermeyecek şekilde çekip sosyal hesabında paylaşıyordu.  

"Koca adam gözünden hiçbir şey kaçmıyor"dedi Alpay. İki arkadaş basketbol izlemeye devam etti. 

Yazgı dalgın bir şekilde sabahki derslerini bitirmiş odasındaki sandalyeye oturup arkasına doğru yaslanmıştı. Genç kadın tavana bakarak düşünüyor kahve tonlarındaki saçları özgürce sallanıyordu. Sessizlik ve sürekli düşünmek Yazgı'yı öldürecekti. Zaten gecede fazla uyuyamamıştı. Yazgı ders saatine baktı. Dersi akşama doğruydu. Yazgı sandalyeden kalkıp elleriyle yüzüne hafifçe vurdu. Genç kadın anahtarları alıp dans okulundan çıktı. Kapıyı kilitleyip hızlı adımlarla arabasına yürüdü. Baharın esintisi çiçeklerin güzel kokusu burnuna doluyordu. Güneş,  tenini yakıyor Yazgı'yı sıcakla kavrulan arabasının camlarını açmaya itiyordu. Uygar'ın evine gidecek, genç adama kalbindekileri söyleyecekti.

Aysu sevgilisine hazırladığı sürprizi gerçekleştirmek için yola koyuldu. Genç kadın elindeki kutuya bakıp gülüyor kendi kendine mutlu oluyordu. Alpayın da mutlu olacağından emindi. Aysu önce otobüse binmiş sonra otobüsten inip yürümeye başlamıştı. Güneş tenini yakarken etrafa bakarak sevgilisinin evine yürüdü. Aysu güneş gözlüğü takmış, güneş yüzünden şapka giymeyi de ihmal etmemişti.

Genç kadın sonunda yorulsa da eve ulaştığında kapıyı tıklattı. Birkaç saniye etrafa bakıp kapının açılmasını bekledi. Sonunda Alpay'ın açtığı kapıdan içeri girip kendisi kapıyı kapattı. Aysu güneş gözlüğünü çıkarıp genç adama baktı.

"Sana bir süprizim var dev adam"diyerek elinde kutuyu yere koyan genç kadını izledi Alpay. Aysu kutuyu açıp ellerini içine soktu. Alpay birkaç saniye sonra kadının elindeki kediyi görünce gülerek kediyi Aysu'dan aldı. Genç adam beyaz tüylü kediyi okşarken"Kedileri sevdiğini söylemiştin"dedi Aysu kutuyu kenara alarak.

Çantasındaki kedi mamasını mutfağa götürdü. Alpay kediyle beraber salona geçip oturduğunda Aysu da salona geçti. "Bunu çok önceden söylemiştim. " dedi genç adam. Aysu kendinden gurur duyarcasına dik durdu.

"Beyimle ilgili şeyleri bilmem gerek" dedi genç kız. Alpay sırıttı o an. Aysu kalbinin hızlanmasını engelleyemedi. Mutlu olmuştu. Adam hediyesini beğenmişti. "Adı ne?" dedi birden Alpay Aysu'ya bakarak.

"Adı yok" dedi Aysu kediyi kendi kucağına çekti. Alpay kediye baktı.

"Adı ne olsun?" diye sordu genç adama. Alpay sevgilisine baktı bir süre. Aysu'yu izledi.

"Şeker" dedi genç adam. Genç kız gözlerini genç adamın gözlerine dikti. "Şeker" diyerek tekrar etti. "Evet güzel isim." dedi Aysu. 

'Yabancılar Sugar diyince havalı oluyor' diyerekte düşünmeden edemedi genç kız. Aysu Şeker'i serbest bırakıp etrafta gezişini izledi.

Yazgı derin nefesler alarak telaşını yatıştırmaya çalıştı. Zili çalarak kapıya dikti mavi gözlerini. Ayağı rahat durmuyor heyecandan titriyordu. Yazgı, Uygar'ın gitme düşüncesine bile dayanamıyordu. Kapı çok geçmeden açıldığında  duraksamadan içeri girdi. Uygar, güler yüzüyle genç kıza bakarken Yazgı telaş yaparak konuşmaya başladı.

"Biliyorum bu senin hayatın Uygar. Kariyerin için gerekli ancak ben senden ayrılmak istemiyorum. Gitmek istersen seni engelleyemem ama hep seni seveceğime emin ol. Koca adam hep benimle kalacak" dedi genç kadın hızla aklındaki her şeyi direk söyleyerek. Uygar şaşkınca kadına baktı.

"Yazgı-" derken sözü kesildi. "Gitmeni istemiyorum. Bana hep dürüst olmamı söylemiştin"dedi  çocuk gibi. Yazgı dediklerine inanamıyordu. O sırada salondan onlara doğru gelen ses ile Yazgı kafasını salona doğru çevirdi. Kahve tonlarında saçlarıyla giydiği kısa tişört ile Yazgı'nın dikkatini çeken Umay gülümseyerek elini Yazgı'ya uzattı.

"Merhaba Yazgı Abla. Ben Umay." dedi Umay tatlı bir gülümsemeyle. Uygar kardeşini tanıttı.

"Kız kardeşim." dedi Uygar ve gülerek ekledi. "Sürpriz yapmak istemiştim" dedi genç adam Yazgı'nın  ağzı açık bir şekilde ona bakmasına gülmemeye çalıştı. Yazgı Umay'ın elini sıktı hızlıca.

"Bende Yazgı" dedi  heyecanlı bir tonla. Umay sırıttı."Sakin ol Yazgı Abla. Bu arada gerçekten fotoğraftakinden daha güzelsin."dedi genç müstakbel yengesine bakarak.

"Teşekkür ederim" dedi Yazgı utangaçca. Umay Yazgı'yı şimdiden çok sevmişti. Abisi onu gerçekten seviyor olmalıydı. "İçeri geçelim" diyen Uygar ile herkes içeri geçti. Yazgı gönül rahatlığıyla güler bir yüzle sohbet ederken Uygar kardeşini ve sevgilisini izliyordu. Koca adam iyi anlaşacaklarını biliyordu.

Aysu sevgilisini izledi. Aysu'nun ısrarıyla satranç oynamaya başlayan çift istikrarlı bir şekilde ilerliyor ikisi de bir türlü yenilmiyordu. Alpay hamlesini yapıp sıra genç kıza geçtiğinde Aysu dikkatini taşlara vermiş kararsız bir şekilde bir taşını oynatmıştı. Genç adam gülümsedi. "Aklın nerede şaşkın?" diyerek  taşını yedi. Aysu geriye doğru çekildi.

"Tamam pes ediyorum vezirimi yedin" dedi  oyunu bozarak. "Oyun bozancısın"dedi genç adam kendi taşlarını bozarak. Aysu yenilmeyi sevmiyordu. Bu hayatta her zaman yenilmişti. "Oyunu bozduğun için sana bir ceza vermem gerekiyor." dedi genç adam ciddi bir şekilde. Aysu itiraz etmedi. Sarı saçlarını  topuz şeklinde toplayıp bileğindeki tokayla bağladı.

"Tamam Alpay Bey ne istiyorsunuz?" dedi kadın masum bir şekilde. Alpay onun ceza olayını bu kadar normal karşılayacağını düşünmemişti. Alpay düşünür gibi yaptı. Genç adam karşısındaki kadına doğru yaklaştı. Alpay uzun bacaklarıyla hızlı bir şekilde Aysu'nun hemen yanındaki yerini almıştı. Kadın onun koyu gözlerine bakarken Alpay da aynı şekilde Aysu'ya bakıyordu.

Aysu'yu belinden tutup kendini geriye doğru attı. Alpay ve Aysu halıda uzanmış bir pozisyondayken genç kadının başı onun göğsündeydi. "Cezan bu" dedi genç adam keyifli bir şekilde kolunun birini başının altına koydu. Aysu bunun hayatındaki en güzel ceza olduğunu düşündü. Alpay'ın kalbini dinlemek genç kıza verilen bir ödüldü aslında.

Uygar bir süreliğine Umay ve Yazgı'yı baş başa bırakmış iki kız derin konulara girmiş koyu bir sohbete dalmıştı. "Peki benim tatlı abim nasıl bir teklif yaptı Yazgı Abla?" diye sordu Umay. Yazgı kaşlarını çattı.

"Umay bana abla deme lütfen. Aramızda birkaç yaş var. Biz arkadaşız hatta kardeşiz gibi düşün" dedi Yazgı gülümseyerek. Umay başını salladı mutluca.

"Aslında teklifi oldukça anlamlıydı benim için." diyerek başladı söze Yazgı."Aşağıdaki sahada basketbol oynuyorduk. İddiaya girmiştik ve ben yenildim. Uygar'a yendiği için ne istediğini sordum."dedi genç kadın duraksayarak. Utanarak devam etti sonrasında Yazgı.

"Uygar alnımı öptü ve 'Yazgı'm olur musun?' dedi" dedi Yazgı. Aysudan sonra ilk kez başka birine bunu anlatıyordu genç kız.

"Çok romantikmiş. Aferin abime" dedi Umay gülerek. Yazgı da güldü. Uygar ise salona girmeden önce kendi odasına ve banyoya çıkan koridorun sonunda gülümseyerek kafasını duvara yasladı. Yazgıyı endişelendirmişti. Uygar bunu tüm gece düşünecekti. Şimdi ise kalbi kanatlanmış uçuşa geçmişti.

Koca adam her gün balerinine daha fazla adım atıyor geleceği düşünmeden de edemiyordu.Uygar, Yazgı ile gelecekte evlenebilir miydi? Bu gerçekten olabilir miydi?

Continue Reading

You'll Also Like

2.6M 155K 40
Benim hikayemde kötü kraliçe, saf kral, masum kız, beyaz atlı prens gibi ilgi çekici karakterler yok. Bu benim, sıradan mahallemde aşkı bulma hikâyem...
629K 46.2K 47
Dinler hakkında bilgisi dahi olmayan bir kızın, camiye ayakkabılarıyla girip "Şu ezanı kısın!" demesiyle başlayan bir hikaye... * Dünya güzeldir. Öyl...
811K 48.2K 67
"Hiç bir aile karesinde yerim yokmuş ki benim" Ben Buse. Buse Yalın olarak doğmuştum ve şimdi Buse Gamzeli olarak ölecektim. Bu ruhu ölmüş, bedeni ya...
10.8K 1.2K 14
Yalnızca kendisine gelen kargoyu açarak acılı bir geçmişe sahip kadınla yüzleşmek zorundaydı Yavuz Agâh. Tek suçu pembe kaplı defteri alıp okumasıyd...